Alce Nero bio durum farfalle 500g

Alce Nero bio durum farfalle 500g
 
1 258 Ft
 Egységár: 2,52 Ft

Az olasz konyha ízvilágát idéző tészta különleges formájával és bio összetevőivel garantáltan feldobja az étkezéseket. Rostban gazdag, tápláló választás, amely tökéletesen illik salátákhoz és főételekhez egyaránt

Alce Nero bio durum farfalle 500g leírása

Összetevők: ökológiai termesztésből származó durumdara, víz. Átlagos tápérték 100 g termékben: Energia: 1490 kJ/351 Kcal, zsír: 1,2 g -amelyből telített zsírsavak: 0,3 g, szénhidrátok: 73 g, cukrok: 4 g, rost: 3 g, fehérjék: 11 g, só: 0 g.

Durumbúza tészta - tudatos választás a tészták világában

A durumbúza tészta olyan száraztészta, amelyet 100%-ban durumbúzából - azaz kemény búzából - készítenek. Sárgás színű, ruganyosabb állagú, és főzés közben is jól tartja formáját. Kiváló alternatíva a hagyományos búzalisztből készült tészták helyett, ha tartalmasabb, fehérjedúsabb és kevésbé szétfővő ételt szeretnél.

Egészségesebb tésztaváltozat, al dente textúra, diétás étrendhez is passzol
A durumbúza tészta alacsonyabb glikémiás indexszel rendelkezik, így lassabban emeli meg a vércukorszintet. Több rostot és fehérjét tartalmaz, mint a hagyományos társai, ezért sportolók, diétázók, cukorbetegek és IR-diétát követők körében is népszerű. Jól kombinálható paradicsomos, zöldséges vagy akár tejszínes szószokkal is.

Hogyan használható / kinek ajánlott?
Főzése egyszerű: 6-10 perc alatt kész, és nem fő szét, így ideális rakott vagy egytálételekhez is. Ajánlott mindenkinek, aki egészségtudatosan táplálkozik, de nem szeretne lemondani a tésztás ételekről. Gyerekek és felnőttek is szívesen fogyasztják.

Miért érdemes ezt választani?
Mert a durumbúza tészta a kompromisszummentes megoldás, ha a klasszikus ízeket egészségesebb formában keresed. Ízletes, tápláló és jól illeszkedik bármilyen konyhába - legyen szó egy gyors vacsoráról vagy hétvégi lakomáról.

Farfalle tészta - játékos forma, végtelen lehetőségek

A farfalle, vagyis "pillangótészta", az olasz konyha egyik legvidámabb és legsokoldalúbb formája. Nevéhez hűen kis masnikra vagy lepkékre emlékeztető formája nemcsak esztétikus, de praktikus is: kiválóan megtartja a szószokat, egyenletesen fő meg, és sokféle ételben megállja a helyét. Legyen szó hideg tésztasalátáról, szaftos paradicsomos fogásról vagy épp tejszínes csirkés tésztáról - a farfalle garantált siker.

Tésztasalátákhoz, főételekhez, gyerekbarát receptekhez
A farfalle tészta formai kialakítása miatt tökéletesen befogadja a különféle szószokat, ezért kiváló választás krémes vagy darabos szószokhoz is. A textúrája kellemesen rugalmas, a tálalás pedig mindig mutatós. Gluténmentes, teljes kiőrlésű vagy tojásmentes változata is elérhető - így diétás étrendbe is beilleszthető.

Hogyan használható / kinek ajánlott?
Kifőzve, bő, sós vízben 8-10 perc alatt elkészíthető. Gyerekek körében is népszerű a játékos forma miatt, de a felnőttek konyhájában is sokoldalúan használható. Hideg tésztasalátákhoz, meleg egytálételekhez, rakott tésztákhoz vagy akár különleges előételekhez is kiváló.

Miért érdemes ezt választani?
Mert a farfalle nemcsak egy tésztaféle - hanem egy vizuálisan és gasztronómiailag is izgalmas alapanyag. Könnyen kombinálható, gyorsan elkészíthető, és feldobja a legegyszerűbb fogást is. Ha szeretnél kreatívabb lenni a konyhában, és olyan ételt készíteni, amit mindenki örömmel fogyaszt, a farfalle tészta tökéletes választás.

Alce Nero - bio olasz élelmiszerek a hagyomány jegyében

Az Alce Nero bio minősítésű, olasz eredetű élelmiszereket kínál, fenntartható gazdálkodásból.

A márka kínálatában tészták, paradicsomszószok, olívaolajok, gabonák és gyermekételek találhatók, mind bio minőségben. Az Alce Nero célja, hogy a hagyományos olasz konyha ízeit ötvözze a tudatos étkezés elveivel.

A termékek hozzáadott tartósítószer, mesterséges adalék és GMO-összetevők nélkül készülnek. A márka kiemelt figyelmet fordít a nyomon követhetőségre és a környezettudatos csomagolásra.

Az Alce Nero azok számára készült, akik az ízek mellett a termelés módját is fontosnak tartják, és szeretnék támogatni a fenntartható mezőgazdaságot.