Ataisz hántolt köles 500g

Ataisz hántolt köles 500g
 
541 Ft
 Egységár: 1,08 Ft

A köles nemcsak tápláló, hanem gluténmentes is, így érzékenyek számára is ideális választás. Gazdag E-vitaminban, B-vitaminokban és ásványi anyagokban, mint a vas és magnézium, támogatva ezzel az egészséges táplálkozást

Ataisz hántolt köles 500g leírása

Alaprecept: 1 rész kölest, 3 rész vízzel kásává főzünk és pár percig állni hagyjuk. Allergén információ: a termék szezámmagot, zellert, búzát és glutént is feldolgozó üzemben készült.

Összetevők: hántolt köles (Ukrajna).

Átlagos tápanyagtartalom 100 g termékben: Energiatartalom: 1402,31 kJ/335 kcal, zZsír: 2,90 g -amelyből telített zsírsavak: 0,10 g, szénhidrát: 64,80 g -amelyből cukrok: 5,40 g, fehérje: 12,0 g, só: 0,40 g.

Köles köret - Tápláló alternatíva

A köles köret egy egészséges és ízletes választás, amely könnyen illeszkedik különböző ételekhez. Tökéletes kiegészítője lehet húsoknak, zöldségeknek és salátáknak. Fedezze fel ezt a tápláló ételt!

A köles egy gluténmentes gabonaféle, amely gazdag tápanyagokban, mint például rostok, vitaminok és ásványi anyagok. Az ételekhez való felhasználása rendkívül sokoldalú, hiszen készíthetünk belőle köretet, salátát, sőt, akár levesekbe is beletehetjük. A köles kellemes, diós ízével és puha állagával minden étkezést feldob.
Ezen kívül a köles könnyen elkészíthető, mindössze 20-30 perc főzés elegendő ahhoz, hogy ízletes köretet varázsoljunk az asztalra. Tálalhatjuk párolt zöldségekkel, fűszeres húsokkal vagy akár egy friss salátával is. A köles nemcsak tápláló, hanem változatos étrendünk része is lehet.

Köles - gluténmentes ősgabona sokoldalú felhasználással

A köles egy régóta ismert, kiválóan hasznosítható, apró szemű gabonaféle, amely természetesen gluténmentes, és rendkívül gazdag vitaminokban, ásványi anyagokban, valamint rostokban. Világszerte egyre népszerűbb az egészségtudatos fogyasztók körében, mivel kiváló tápértéke mellett változatosan elkészíthető. Lúgosító hatású, így segíthet az elsavasodott szervezet egyensúlyának helyreállításában.

Főzelékekhez, köretekhez, kásához, gluténmentes étrendbe

A köles kiválóan helyettesíti a rizst, bulgurt vagy kuszkuszt. Fogyasztható édesen kásaként (pl. gyümölcsökkel, magokkal), de sósan is - zöldségekkel, fűszerekkel párolva köretként. Emésztést segítő rostjai és ásványianyag-tartalma - különösen a vas, magnézium, foszfor - miatt ajánlott a napi étrend színesítésére.

Hogyan használható / kinek ajánlott?

A kölest főzés előtt érdemes átöblíteni, majd kétszeres vízben 15-20 percig főzni. Gyorsan elkészül, semleges ízének köszönhetően pedig jól ízesíthető. Ajánlott gluténérzékenyeknek, vegetáriánusoknak, vegánoknak, kisgyermekeknek és mindenkinek, aki tápláló, egészséges gabonát keres.

Miért érdemes ezt választani?

A köles egyszerűen elkészíthető, tápláló és rendkívül sokoldalú gabona, amely szinte minden étrendbe beilleszthető. Ha gluténmentes, rostokban gazdag, vitaminokban bővelkedő alternatívát keresel, a köles tökéletes választás.

Ataisz - Reform élelmiszerek és lisztek gluténmentesen

Az Ataisz gluténmentes, vegán és paleo étrendbe illeszthető alapanyagokat kínál, főként sütéshez és főzéshez.

A kínálatban különféle lisztek, zabkásák, panírkeverékek és tészták szerepelnek, gyakran hüvelyesekből vagy magvakból készülnek. A márka célja a speciális étrendet követők támogatása elérhető árú, természetes termékekkel. Az Ataisz ideális választás egészségtudatos vagy ételérzékenységgel élő vásárlók számára.