AMIT MÉG AJÁNLUNK
Ataisz köles köret - zöldséges 200g leírása
Egy alkalmas edényben forraljon fel 600 ml vizet, tegyen hozzá 1-2 evőkanál olajat, és fűszerezze ízlés szerint. (a termék nem tartalmaz sót!) Öntsük bele a tasak tartalmát, alaposan keverjük össze és takaréklángon főzzük 15 percet. A főzési idő letelte után még kb. 10 percet hagyjuk állni lefedve. Ezután tálalhatjuk köretként vagy főételként. TIPP: zöldsalátával és gabonafasírttal önálló ételként is tálalható! Nem tartalmaz: sót, aromát, fűszerkivonatot, tartósítót.
Összetevők: köles (EU), szárított zöldségek (paradicsom pehely, póré- és vöröshagyma (Kína), sárgarépa, paszternák (EU).
Allergén információ: a termék zellert, szezámmagot, búzát, glutént és olajos magvakat is felhasználó üzemben készült.
Átlagos tápanyagtartalom 100 g termékben: Energiatartalom: 1494,36 kJ/356,99 Kcal, zsír: 3,71 g -amelyből telített zsírsavak: 0,10 g, szénhidrát: 70,04 g -amelyből cukrok: 5,40 g, fehérje: 10,94 g, só: 0,19 g.
Köles köret - Tápláló alternatíva
A köles köret egy egészséges és ízletes választás, amely könnyen illeszkedik különböző ételekhez. Tökéletes kiegészítője lehet húsoknak, zöldségeknek és salátáknak. Fedezze fel ezt a tápláló ételt!
A köles egy gluténmentes gabonaféle, amely gazdag tápanyagokban, mint például rostok, vitaminok és ásványi anyagok. Az ételekhez való felhasználása rendkívül sokoldalú, hiszen készíthetünk belőle köretet, salátát, sőt, akár levesekbe is beletehetjük. A köles kellemes, diós ízével és puha állagával minden étkezést feldob.
Ezen kívül a köles könnyen elkészíthető, mindössze 20-30 perc főzés elegendő ahhoz, hogy ízletes köretet varázsoljunk az asztalra. Tálalhatjuk párolt zöldségekkel, fűszeres húsokkal vagy akár egy friss salátával is. A köles nemcsak tápláló, hanem változatos étrendünk része is lehet.
Köles - gluténmentes ősgabona sokoldalú felhasználással
A köles egy régóta ismert, kiválóan hasznosítható, apró szemű gabonaféle, amely természetesen gluténmentes, és rendkívül gazdag vitaminokban, ásványi anyagokban, valamint rostokban. Világszerte egyre népszerűbb az egészségtudatos fogyasztók körében, mivel kiváló tápértéke mellett változatosan elkészíthető. Lúgosító hatású, így segíthet az elsavasodott szervezet egyensúlyának helyreállításában.
Főzelékekhez, köretekhez, kásához, gluténmentes étrendbe
A köles kiválóan helyettesíti a rizst, bulgurt vagy kuszkuszt. Fogyasztható édesen kásaként (pl. gyümölcsökkel, magokkal), de sósan is - zöldségekkel, fűszerekkel párolva köretként. Emésztést segítő rostjai és ásványianyag-tartalma - különösen a vas, magnézium, foszfor - miatt ajánlott a napi étrend színesítésére.
Hogyan használható / kinek ajánlott?
A kölest főzés előtt érdemes átöblíteni, majd kétszeres vízben 15-20 percig főzni. Gyorsan elkészül, semleges ízének köszönhetően pedig jól ízesíthető. Ajánlott gluténérzékenyeknek, vegetáriánusoknak, vegánoknak, kisgyermekeknek és mindenkinek, aki tápláló, egészséges gabonát keres.
Miért érdemes ezt választani?
A köles egyszerűen elkészíthető, tápláló és rendkívül sokoldalú gabona, amely szinte minden étrendbe beilleszthető. Ha gluténmentes, rostokban gazdag, vitaminokban bővelkedő alternatívát keresel, a köles tökéletes választás.
Ataisz - Reform élelmiszerek és lisztek gluténmentesen
Az Ataisz gluténmentes, vegán és paleo étrendbe illeszthető alapanyagokat kínál, főként sütéshez és főzéshez.
A kínálatban különféle lisztek, zabkásák, panírkeverékek és tészták szerepelnek, gyakran hüvelyesekből vagy magvakból készülnek. A márka célja a speciális étrendet követők támogatása elérhető árú, természetes termékekkel. Az Ataisz ideális választás egészségtudatos vagy ételérzékenységgel élő vásárlók számára.