Balviten gluténmentes royal magvas kenyér kovásszal 250g leírása

Összetevők: víz, kukoricakeményítő, természetes kovász 34% (rizsliszt, hajdinaliszt, chialiszt, víz) magvak 9% (napraforgómag, lenmag, tökmag) rizskeményítő, invert cukor szirup, kölesliszt, repceolaj, szójafehérje, nedvesítő szer: glicerin, glükóz, só, élesztő, sűrítőanyag: guargumi, xantán gumi, hidroxi-propil-metil-cellulóz, növényi rostok: útifű maghéj, karobpor, savanyúságot szabályzó: nátrium diacetát.

Kenyér - a mindennapok alapélelmiszere változatos formákban

A kenyér az egyik legősibb és legelterjedtebb alapélelmiszer, amely szinte minden kultúrában megtalálható. Alapját hagyományosan liszt, víz, élesztő vagy kovász képezi, de ma már számos változata létezik: teljes kiőrlésű, rozsos, magvas, gluténmentes, fehér vagy épp kovászos. Friss, ropogós héja és puha belseje miatt kedvelt reggelire, szendvicsekhez, levesek mellé vagy akár önálló fogásként is.

Energiapótlásra, étkezések kiegészítésére, rostbevitelre

A kenyér gyorsan hasznosítható szénhidrátforrásként szolgál, segít stabilizálni a vércukorszintet és hosszabb időre eltelít. A teljes kiőrlésű és magvas változatok magas rost- és ásványianyag-tartalmukkal hozzájárulhatnak az emésztés egészségéhez és a megfelelő bélműködéshez.

Hogyan használható / kinek ajánlott?

A kenyér univerzális élelmiszer: fogyasztható vajjal, felvágottal, krémekkel, lekvárral, de pirítva vagy melegszendvicsként is kiváló. A választás függ az egyéni ízléstől és az étrendtől - míg a fehér kenyér gyorsabb energiát ad, addig a teljes kiőrlésű változat hosszabban laktat. Ajánlott mindenkinek, aki kiegyensúlyozott étrendet követ, különösen aktív életmód mellett.

Miért érdemes ezt választani?

A kenyér sokféle formában kapható, így mindenki megtalálhatja a számára ideális változatot. Tápláló, könnyen beilleszthető a napi étrendbe, ráadásul frissen sütve igazi gasztronómiai élményt nyújt. Ha biztos, hagyományos alapra vágysz az étkezésekhez, a kenyér továbbra is az egyik legjobb választás.

Magvas kenyér - Egészséges és ízletes választás

A magvas kenyér tápláló, ízletes és ropogós alternatíva a hagyományos kenyerek helyett. Kiváló választás lehet a reggelihez vagy bármilyen étkezéshez. A magvak gazdagítják tápanyagprofilját, így egészségesebbé teszik azt.

A magvas kenyér alapját teljes kiőrlésű liszt képezi, amelyhez különféle magvakat, például napraforgót, tökmagot és lenmagot adnak. Ezek a magvak nemcsak ízletesebbé teszik a kenyeret, hanem tele vannak vitaminokkal, ásványi anyagokkal és egészséges zsírsavakkal is. A kenyér sütése során a magvak ropogós textúrát és jellegzetes ízt adnak, ami kiválóan társítható különböző feltétekkel.
A magvas kenyér ideális választás lehet diétázók számára is, mivel lassan felszívódó szénhidrátokat tartalmaz, így hosszabb ideig biztosítja a jóllakottság érzését. Kiválóan passzol salátákhoz, szendvicsekhez, vagy egyszerűen egy szelet vajjal is megélvezi az ízét.

Balviten - Gluténmentes élelmiszerek széles választékban

A Balviten gluténmentes kenyereket, pékárukat, tésztákat és nassolnivalókat kínál speciális étrendet követők számára.

A márka célja, hogy változatos és ízletes alternatívákat biztosítson a gluténérzékenyeknek. Termékeik frissen, fagyasztva vagy csomagolt formában is elérhetők. A Balviten ideális azoknak, akik gluténmentesen étkeznek, de nem akarnak lemondani a megszokott ízekről.