AMIT MÉG AJÁNLUNK
Biomenü Bio Agaragar por 60g leírása
Az agaragar vörös tengerimoszatból (Rhodophyceae), elsősorban Gelidiumból és Gracilariából kivont poliszacharid. A zselatin természetes, vegán és vegetáriánus helyettesítője. Íztelen és szagtalan, különféle desszertek, édességek és egyéb ételek készítésére használható.
Az agaragar zselésítőszer, ami azt jelenti, hogy folyadékok sűrítésére és megszilárdítására használható. Hőstabil, azaz hideg és meleg ételekhez egyaránt használható. Vízben oldódik, de alkoholban nem. Az agaragarpor használatához egyszerűen adja hozzá meleg folyadékhoz és forralja fel. A folyadék ezután körülbelül 45 Celsius fokon megszilárdul. Az agaragarpor szükséges mennyisége a végtermék kívánt vastagságától vagy szilárdságától függ. Lágy kötésű gélhez használjon körülbelül 0,5-1 teáskanál agaragarport egy csésze folyadékhoz. Szilárdabb állag eléréséhez használjon 1,5-2 teáskanálnyit egy csésze folyadékhoz.
Az agaragar egy sokoldalú összetevő, amely különféle ételekhez használható. Az ázsiai konyha kedvelt összetevője.
Bio; Vegán; Természetes anyagokból; Mesterséges ízesítőmentes; Mesterséges színezékmentes; Tartósítószermentes; BSE/TSE mentes; GMO mentes; Nem besugárzott; Hozzáadott cukrot nem tartalmaz; Allergénmentes; Zsírmentes; Telített zsírtól mentes; Cukormentes; Élelmi rostban gazdag.
Hozzávalóként használható levesek sűrítőjeként vagy cukorkák és fagylaltok zselésítőanyagaként.
Összetevő:
100% agaragar.
Agar-agar por - növényi zselésítő természetesen
Az agar-agar egy tisztán növényi eredetű zselésítő anyag, amelyet vörös tengeri algákból nyernek. Népszerű alternatívája az állati eredetű zselatinnak, így kiváló választás vegetáriánusok és vegánok számára is. Az agar-agar por rendkívül sokoldalú: használható sütemények, torták, lekvárok, krémek, sőt, modern molekuláris gasztronómiai fogások elkészítéséhez is. Magas rosttartalma és emésztést támogató hatása miatt diétás étrendbe is tökéletesen illeszkedik.
Zselésítés, sűrítés, vegán sütés-főzés
Az agar-agar remekül zselésít anélkül, hogy ízt adna az ételhez, ráadásul jóval erősebb a zselatinnál, ezért kisebb mennyiség is elegendő belőle. 80-90 °C-on oldódik, és már hűlés közben megszilárdul, szemben az állati zselatinnal, amelynek hűtésre van szüksége. Nemcsak édességek, hanem sós ételek készítéséhez is ideális. Emellett természetes rostforrásként elősegítheti az emésztést és a bélrendszer egészséges működését.
Hogyan használható / kinek ajánlott?
Ajánlott minden házi sütés-főzés kedvelőjének, különösen vegán vagy vegetáriánus étrendet követőknek. Az agar-agar port forró folyadékba keverve kell oldani, majd az elegyet hűlni hagyni. Alkalmas gyümölcszselék, pudingok, tortazselék, szószok vagy akár levesbetétek készítésére is.
Miért érdemes ezt választani?
Mert természetes, adalékmentes és hatékony zselésítő, amely ráadásul jótékony hatással van az emésztésre is. Ha környezettudatosan szeretnél főzni, vagy érzékeny vagy az állati eredetű összetevőkre, az agar-agar por remek választás - tiszta, növényi és rendkívül sokoldalú.
Biomenü - válogatott szuperélelmiszerek kínálata
A Biomenü magyar márka, amely bio minősítésű, prémium szuperélelmiszereket kínál por, kapszula és mag formájában.
Termékeik között megtalálhatók a chia mag, maca por, spirulina, goji bogyó, vagy kurkuma, melyek vitamin- és ásványianyag-tartalmuk miatt népszerűek.
Különösen ajánlott tudatosan táplálkozók, vegetáriánusok, vegánok és sportolók számára.
A Biomenü a tápanyagokban gazdag, adalékmentes, növényi alapú táplálkozás híve.