Biomenü Bio fekete rizs 500g leírása

A fekete rizs az Oryza sativa fajhoz tartozó rizsfajta. Tiltott vagy lila rizsnek is nevezik, mivel az ősi Kínában állítólag a fekete rizst olyan különlegesnek és táplálónak tartották, hogy a fogyasztása királyi családon kívül mindenki számára tiltott volt.
A fekete rizs jellegzetes fekete-lila színét az antocianin nevű pigmenttől kapja, amely erős antioxidáns tulajdonságokkal rendelkezik.
Ma, enyhe, diós ízének, rágós állagának és számos táplálkozási előnyének köszönhetően a fekete rizs a világ számos konyhájában megtalálható. Bár nem annyira elterjedt, mint más rizsfajták, a fekete rizsnek a legmagasabb az antioxidáns-aktivitása, és több fehérjét tartalmaz, mint a barna rizs. A fekete rizs több, mint egy tápláló gabona. Mély lila színe főzéskor még a legegyszerűbb ételt is látványos, lenyűgöző étellé varázsolhatja.

Bio, Vegán, Természetes anyagokból, Nem besugárzott, Mesterséges ízesítőmentes, Mesterséges színezékmentes, Tartósítószermentes, BSE/TSE mentes, GMO mentes, Hozzáadott cukrot nem tartalmaz, Allergénmentes, Gluténmentes, Telített zsírban szegény, Alacsony cukortartalmú, Élelmirost-forrás, Nátriummentes/Sómentes.

Egy adag = ízlés szerint. Tárolás: Jól zártan, száraz, hűvös, fényvédett helyen.

Annak érdekében, hogy a rizs ne váljon gumiszerűvé főzés közben, javasoljuk, hogy főzés előtt öblítse le hideg víz alatt, hogy eltávolítsa a felületről a felesleges keményítőt. Keverje össze a rizst és a vizet vagy alaplét egy serpenyőben, közepes lángon. Minden csésze (180 gramm) nyers fekete rizshez használjon 300 ml vizet vagy alaplevet. Ha felforrt, fedje le, és állítsa a lángot alapra. Főzze a rizst 30-35 percig, vagy amíg a rizs megpuhul, rágós lesz, és az összes folyadékot felszívja. Vegye le a serpenyőt a tűzről, és hagyja állni a rizst 5 percig, mielőtt leveszi a fedőt. Tálalás előtt villával lazítsa fel a rizst.

Összetevők: 100% bio fekete rizs (Oryza sativa).

Átlagos tápértékek 100g termékben:
Energia: 1572kJ/375kcal
Zsír: 3,5g
amelyben telített zsírsav: 1,0g
Szénhidrát: 75,0g
amelyben cukor: 1,0g
Rost: 4,0g
Fehérje (protein): 8,0g
Só: 0,0g.

Rizs - A világ egyik legfontosabb tápláléka

A rizs az egyik legelterjedtebb alapélelmiszer a világon, és különböző formákban fogyasztják: fehér, barna, basmati, vagy vad rizs. A rizs gazdag szénhidrátforrás, és rengeteg energiát biztosít a test számára. Bár a rizs nem tartalmaz minden létfontosságú tápanyagot, gyakran része a napi étkezéseknek, mivel könnyen emészthető és sokféle ételhez felhasználható.

Energiaforrás, könnyen emészthető

A rizs az egyik legjobb szénhidrátforrás, amely energiát biztosít a testnek, miközben könnyen emészthető. A barna rizs magas rosttartalmának köszönhetően hozzájárulhat a bélflóra egészségéhez, míg a fehér rizs gyors energiát biztosít. A rizs ideális választás lehet főétkezésként vagy köretként.

Hogyan használható / kinek ajánlott?

A rizst mindenki számára ajánlott fogyasztani, különösen azoknak, akik szeretnék fenntartani az energiaszintjüket a nap folyamán. A rizs különböző formáiban használható salátákhoz, köretekhez vagy akár desszertekhez is.

Miért érdemes ezt választani?

A rizs könnyen hozzáférhető, változatos felhasználási lehetőségeket kínál, és tápláló, könnyen emészthető ételt biztosít. A különböző rizsfajták gazdagok tápanyagokban, és segíthetnek a bélflóra és az energiaszint fenntartásában.

Fekete rizs - tápanyagokban gazdag, különleges gabonaféle

A fekete rizs sötét héjú rizsszemekből áll, melyek gazdag antioxidánsokban, rostokban és vitaminokban. Íze enyhén diós, és különleges megjelenése miatt kedvelt a gasztronómiában.

Ez a rizsfajta támogatja az egészséges emésztést, hozzájárul a szervezet védekező rendszerének megerősítéséhez, és változatos étkezési lehetőségeket kínál. Kiváló alapanyag köretekhez és salátákhoz.

A fekete rizs rendszeres fogyasztása elősegítheti a kiegyensúlyozott táplálkozást és gazdagítja a mindennapi étkezést egyedi ízével és tápanyagaival.

Fekete rizs - a tápláló különlegesség

A fekete rizs egy ízletes és tápláló gabona, amely gazdag antioxidánsokban. Kiváló választás egészségtudatos étrendhez. Fedezze fel ezt a különleges szuperélelmiszert! A fekete rizs, más néven „tilápiás rizs” vagy „fekete japán rizs”, egy különleges rizsfajta, amely gazdag tápanyagokban és antioxidánsokban. A sötét színét a nagy mennyiségű antocián pigment adja, amely jótékony hatással van a szervezetre. Az íze enyhén diós, ami miatt sokféle ételhez felhasználható. A fekete rizs nem csupán ízletes, de tápláló is, hiszen magas rosttartalma segíti az emésztést és elősegíti a jóllakottság érzését.

A fekete rizs főzése rendkívül egyszerű. Először alaposan öblítse le hideg víz alatt, majd vízben főzze 30-40 percig, hogy megpuhuljon. Felhasználhatja köretként, salátákban, de akár desszertekhez is, mert édes ízével remekül párosítható gyümölcsökkel. A fekete rizs különleges színe és íze miatt látványos és ízletes étkezéseket varázsolhat az asztalra.

Biomenü - válogatott szuperélelmiszerek kínálata

A Biomenü magyar márka, amely bio minősítésű, prémium szuperélelmiszereket kínál por, kapszula és mag formájában.

Termékeik között megtalálhatók a chia mag, maca por, spirulina, goji bogyó, vagy kurkuma, melyek vitamin- és ásványianyag-tartalmuk miatt népszerűek.

Különösen ajánlott tudatosan táplálkozók, vegetáriánusok, vegánok és sportolók számára.

A Biomenü a tápanyagokban gazdag, adalékmentes, növényi alapú táplálkozás híve.