AMIT MÉG AJÁNLUNK
Biomenü bio perui kakaóvaj tallér 125g leírása
Fogyasztható természetes zsiradék, sokoldalúan használják az élemiszerszektorban, a szépségiparban, a gyógyászat és a wellness területein. A Dél-Amerika trópusi éghajlatáról származó theobroma cacao fa a maják és aztékok szent fája. A kakaóbab egy finom szuperélelmiszer, mivel sokféle antioxidánst és más tápanyagot tartalmaz. A perui bio-termelők által gyártott kakaóbabok több antioxidánst tartalmaznak, mint a vörösbor és háromszor többet, mint a zöld tea. A kakaóbab gazdag ásványianyag forrás. A nyers babot kézzel szedik, a legjobb minőségűeket kiválogatják és erjesztik, a kezdeti keserűségük csökkentése érdekében. A kakaóvaj nagy mennyiségben tartalmaz telített zsírokat, amelyek egészséges savakból származnak - sztearinsavból és palmitinból.
A kakaóvaj tallér ehető, kiváló, étkezési minőségű természetes növényi zsiradék, melyet a kakaóbabból nyernek a csokoládé és a kakaó gyártása során. Egy kakaóbab átlagosan 44-46% kakaóvajból áll, melyet a babok szárítását követően hidegsajtolással nyernek ki. A művelet eredménye a szűretlen, szűz kakaóvaj, amely csokoládébarna színű, jellegzetes kakaó illatú és ízű. A szűrt kakaóvaj elveszíti barna színét, tört fehér, vagy sárgás színű lesz.
Felhasználható sütemények és desszertek hozzávalójaként, valamint mennyei csokoládé is készíthető belőle. A kakaó rendkívül gazdag különböző telítetlen zsírsavakban, vitaminokban, fehérjékben, mangánban, káliumban és foszforban is, de értékes hatóanyagainak a bőrápolásban is hasznát vehetjük. Egyike a legstabilabb, magasan koncentrált zsíroknak, amely testhőmérsékleten olvad és azonnal felszívódik a bőrben, ezért évszázadok óta használják az egészséges bőr puhaságának megőrzése érdekében. Számos kozmetikai készítményben is megtalálható: ajakbalzsamok, testápolók, tusfürdők, szappanok, krémek hatóanyagaiként.
Adagolás, javasolt felhasználás, tárolás: egy adag = 5-10 g, ízlés szerint. Tárolás: Jól zártan, száraz, hűvös, fényvédett helyen.
Összetevők: 100% bio hántolt kakaóbab (theobroma cacao).
Tápanyag-információ egységenként (100 g): Energia: 3685 kJ/880 kcal, zsír: 99,5 g -amelyből telített zsírsav: 60,6 g -amelyből egyszeresen telítetlen zsírsav: 31,4 g -amelyből többszörösen telítetlen zsírsav: 3,1 g, szénhidrát: 0,0 g -amelyből cukor: 0,0 g, rost: 0,0 g, fehérje (protein): 0,2 g, só: 0,0 g.
Kakaóvaj étkezési - természetes alapanyag a gasztronómiában
Az étkezési kakaóvaj a kakaóbabból nyert zsiradék ehető, tisztított változata, amelyet elsősorban csokoládékészítéshez, sütéshez, és különleges desszertekhez használnak. Természetes, stabil zsiradék, amely kiváló hőállósággal és semleges ízvilággal rendelkezik - enyhén csokoládés aromája különösen kedveltté teszi az édességek világában. Egyre gyakrabban alkalmazzák vegán, nyers vagy paleo étrendekben is.
Csokoládékészítésre, sütésre, vegán receptekhez
Az étkezési kakaóvaj fontos szerepet tölt be a házi édességek világában: stabil szerkezetet biztosít a bonbonoknak, ganache-nak, krémeknek és sütiknek. Hőálló zsiradékként sütésre is használható, és más növényi olajokhoz képest kevesebb oxidációra hajlamos, így hosszabb ideig eltartható. Telített zsírsavakat tartalmaz, de transzzsírsavakat nem, így tudatos táplálkozás esetén is megfelelően beilleszthető.
Hogyan használható / kinek ajánlott?
Alacsony hőmérsékleten (max. 40-45 °C) olvasztva csokoládék és desszertek alapanyagaként ideális. Használható más zsiradék helyett is, például sütemények tésztájába keverve vagy palacsintasütéshez. Vegán étrend esetén remek alternatívája lehet a vajnak vagy margarinoknak. Az étkezési kakaóvajat ajánljuk édességkészítőknek, egészségtudatos háziasszonyoknak és reformkonyhák rajongóinak.
Miért érdemes ezt választani?
A kakaóvaj étkezési változata természetes, stabil és sokoldalú alapanyag, amely megőrzi a kakaó jótékony tulajdonságait. Ha adalékmentes, tiszta zsiradékot keresel csokoládéhoz vagy süteményhez, ez a legjobb választás. Hosszú eltarthatóságának és kiváló ízének köszönhetően minden tudatos konyha hasznos része lehet.
Biomenü - válogatott szuperélelmiszerek kínálata
A Biomenü magyar márka, amely bio minősítésű, prémium szuperélelmiszereket kínál por, kapszula és mag formájában.
Termékeik között megtalálhatók a chia mag, maca por, spirulina, goji bogyó, vagy kurkuma, melyek vitamin- és ásványianyag-tartalmuk miatt népszerűek.
Különösen ajánlott tudatosan táplálkozók, vegetáriánusok, vegánok és sportolók számára.
A Biomenü a tápanyagokban gazdag, adalékmentes, növényi alapú táplálkozás híve.