AMIT MÉG AJÁNLUNK
Biomenü Bio zöld egész mungóbab 500g leírása
A mungó bab Dél-Ázsiából származik, Indiában nagy szeretettel használt bab fajta. Magas rosttartalma és tisztító hatásának köszönhetően remekül illeszthető fogyokúrás étrendbe. A mungóbab apró szemű, rendkívül könnyen emészthető, rostokban gazdag így segíti a salakanyagok távozását, a szervezet méregtelenítését. B-vitamint, vasat, folsavat, magnéziumot, mangánt és foszfort tartalmaz.
Felhasználása: Csíráztatásra, de megfőzve is fogyasztható. Főzés előtt érdemes 8-12 órát áztatni. A főzési ideje kb 45 perc, mialatt puhára fő.
Tápanyagtartalom (100 g-ban):
Energiaérték: 1146 kJ / 274 kcal
Zsír: 1,2 g
amelyből telített zsírsavak: 0,27 g
Szénhidrát: 41,5 g
amelyből cukor: 1,4 g
Fehérje: 23,1 g
Só: 0,9 g
Ásványi anyagok: kálcium, vas, kálium, nátrium, foszfor, magnézium
Vitamin: A, B1, B2, B3, B6, C, E
Összetevők: mungóbab*
*= Ellenőrzött Ökológiai Gazdálkodásból HU-ÖKO-01
ellenőrizte: Biokontroll Hungária Nonprofit Kft.
A termék szóját, glutént, zellert és olajos magot is feldolgozó üzemben készül.
(A fotó csak illusztráció!)
Bab - természetes fehérjeforrás, ami táplál és laktat
Hagyományos, mégis modern - szuperélelmiszer a konyhában
A bab az egyik legismertebb hüvelyes növény, és nem véletlenül számít alapélelmiszernek világszerte. Gazdag fehérjében, rostban, ásványi anyagokban és vitaminokban - mindezt természetes, növényi formában kínálja. Ráadásul laktató, sokféleképpen elkészíthető, és pénztárcabarát is.
Miért érdemes rendszeresen fogyasztani?
A bab kiváló húsmentes alternatíva lehet vegetáriánus vagy vegán étrendben. Segít a teltségérzet fenntartásában, támogatja az emésztést, és segíthet a vércukorszint stabilizálásában is. Ráadásul ízletes - legyen szó fehérbabról, vörösbabról vagy feketebabról, mindegyiknek megvan a maga karaktere.
Kinek ajánlott, hogyan fogyasztható?
Gyakorlatilag bárkinek - kisgyermekektől az idősekig. Levesek, főzelékek, saláták, pástétomok, chili vagy akár hamburgerpogácsa is készíthető belőle. Elérhető száraz vagy konzerv formában, így bármikor beilleszthető a napi menübe.
Miért pont a bab?
Mert természetes, tápláló, sokoldalú és megunhatatlan. Ha egészségesen szeretnél étkezni, a bab a legjobb barátod lehet a kamrában.
Mungóbab - A tápláló hüvelyes
A mungóbab egy tápanyagokban gazdag hüvelyes, melyet széles körben használnak az indiai és a dél-ázsiai konyhákban. Gazdag fehérjében, rostban és vitaminokban, ideális választás vegetáriánusoknak.
A mungóbab kis zöld színű, ovális formájú bab, amely ősi idők óta népszerű a távol-keleti kultúrákban. Alacsony kalóriatartalma miatt remek választás lehet a diétázók számára is. Az ételek ízét gazdagítja, miközben tápláló összetevőkkel látja el a szervezetet. A mungóbab különösen népszerű a főzés során, mivel gyorsan elkészül, és sokféle módon felhasználható.
A mungóbabot lehet főzni, csíráztatni, vagy akár salátákba is tenni. A csíráztatott mungóbab különösen ropogós és ízletes, így remek kiegészítője lehet különféle ételeknek. A mungóbab könnyen emészthető, így ideális választás lehet akár a mindennapi étkezésekhez, akár ünnepi fogásokhoz.
Biomenü - válogatott szuperélelmiszerek kínálata
A Biomenü magyar márka, amely bio minősítésű, prémium szuperélelmiszereket kínál por, kapszula és mag formájában.
Termékeik között megtalálhatók a chia mag, maca por, spirulina, goji bogyó, vagy kurkuma, melyek vitamin- és ásványianyag-tartalmuk miatt népszerűek.
Különösen ajánlott tudatosan táplálkozók, vegetáriánusok, vegánok és sportolók számára.
A Biomenü a tápanyagokban gazdag, adalékmentes, növényi alapú táplálkozás híve.