AMIT MÉG AJÁNLUNK
BiOrganik bio barnalencse 500g leírása
A lencse fontos szerepet játszott a néphitben és a népi gyógyászatban is, alkalmazása e téren nagy múltra vezethető vissza. Az újévet még ma is lencsés étellel köszöntjük, mert a babona úgy tartja, hogy aki lencsét eszik, annak az új esztendőben sok pénze lesz. Ellenőrzött Ökológiai Gazdálkodásból HU-ÖKO-01. Ellenőrizte: Biokontroll Hungária Nonprofit Kft. Felhasználása: hazánkban többnyire főzelékként, illetve levesként ismert, de egyaránt fogyasztható nyersen salátaként, párolva köretként, megfőzve különféle fogásokban.
Elkészítése: Bármilyen formában is készítjük el, ügyelni kell arra, hogy többször váltott, bő vízben mossuk. Célszerű a főzést megelőző este vízbe áztatni. Tápanyag tartalom (100g-ban): Energiaérték: 1477 KJ, 353 kcal, Fehérje: 25,8g, Szénhidrát: 29,58g, Zsír: 1,06g, Ásványi anyagok: kálium, kálcium, vas, foszfor, magnézium, nátrium. Vitamin: B1, B2, B6
Lencse - növényi fehérjében gazdag alapélelmiszer a kiegyensúlyozott étrendhez
A lencse az egyik legrégebben fogyasztott hüvelyes növény, amely kiváló fehérje-, rost- és ásványianyag-forrás. Több fajtája is ismert - például barna, zöld, vörös, fekete -, ezek különböző ízűek és főzési időt igényelnek. Íze enyhén diós, földes, textúrája főzés után selymes vagy kissé lisztes lehet, fajtától függően.
Húsmentes fehérjepótlásra, laktató ételekhez, vércukorszint stabilizálására
A lencse gazdag vasban, magnéziumban, folsavban és növényi fehérjében, ezért ideális választás vegetáriánusok, vegánok és sportolók számára is. Segíthet a vércukorszint szabályozásában, hozzájárulhat az emésztőrendszer egészséges működéséhez, és sokáig tartó jóllakottságérzetet biztosít.
Hogyan használható / kinek ajánlott?
Levesek, főzelékek, saláták, raguk és pástétomok alapanyagaként is tökéletes. Előfőzést vagy áztatást általában nem igényel, így gyorsan elkészíthető. Ajánlott mindenkinek, aki változatos, tápanyagdús alapanyagot keres, különösen téli időszakban vagy húspótlás céljából.
Miért érdemes ezt választani?
A lencse egyszerűen elkészíthető, gazdaságos, hosszú ideig eltartható és rendkívül egészséges. Klasszikus magyar fogások (mint a lencsefőzelék) alapja, de nemzetközi ételekben is megállja a helyét. Ha szeretnél tudatosabban étkezni, a lencse mindig jó választás.
Barnalencse - tápláló és egészséges hüvelyes
A barnalencse gazdag fehérjében, rostokban és ásványi anyagokban, amelyek támogatják az egészséges táplálkozást és az anyagcserét. Könnyen felhasználható alapanyag.
A lencse fogyasztása elősegítheti az izomépítést és az emésztés egészségét, valamint hosszabb teltségérzetet biztosít.
Népszerű választás egészségtudatos étrendekhez.
Biorganik - tudatos táplálkozás természetes forrásból
A Biorganik bio minősítésű élelmiszereket kínáló márka, amely a vegetáriánus, vegán és allergénmentes étrendet támogatja.
Termékei között megtalálhatók gabonák, lisztek, hüvelyesek, olajos magvak, cukorhelyettesítők, mind ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból.
Ajánlott az egészséges életmódot követőknek, érzékeny étrendet igénylőknek vagy otthoni sütés-főzéshez természetes alapanyagokat keresőknek.
A Biorganik a tiszta összetevők és az etikus beszerzés híve.