Civita kukorica száraztészta (kagyló) 450g

Civita kukorica száraztészta (kagyló) 450g
 
589 Ft
 Egységár: 1,31 Ft

A természetes alapanyagokból készült kukoricatészta garantálja a tiszta és adalékanyag-mentes étkezést. Kiválóan alkalmas különféle ételekhez, legyen szó levesekről vagy főételekről

Civita kukorica száraztészta (kagyló) 450g leírása

A Civita kukorica száraztészta kagyló formájában egy különleges, gluténmentes alternatívát kínál a tészták kedvelőinek. Ez a termék a kukorica természetes ízét és állagát megőrizve készült, így ideális választás lehet azok számára, akik érzékenyek a gluténra, vagy egyszerűen csak szeretnék változatosabbá tenni étrendjüket. A tészta készítése során a legjobb minőségű kukoricát használják, amely garantálja a magas tápértéket és a kellemes ízélményt. A kagyló forma nemcsak esztétikus, hanem praktikus is, hiszen jól megtartja a szószokat, így minden falat ízletes és laktató lesz. A Civita kukorica száraztészta tökéletes választás lehet különféle ételekhez, legyen szó egy egyszerű tésztasalátáról, gazdag szószos fogásokról vagy akár egy ízletes rakott ételről. A tészta gyorsan és könnyen elkészíthető, így ideális megoldás a rohanós hétköznapokra is. Az elkészítési idő rövid, és a tészta állaga mindig tökéletes marad, függetlenül attól, hogy milyen módon tálaljuk. Ezen kívül a termék színezék- és tartósítószer-mentes, így a természetes ízek kedvelői is bátran választhatják.

A Civita kukorica száraztészta kagyló formája sokoldalúan felhasználható a konyhában. Kiválóan alkalmas különféle szószokkal való tálalásra, de salátákban és rakott ételekben is megállja a helyét. A tészta könnyen felszívja a szószokat, így minden falat ízletes és laktató lesz. Emellett a gluténmentes étrendet követők számára is ideális választás, hiszen nem tartalmaz búzát vagy más gluténtartalmú összetevőt.

Összetevők: kukoricakeményítő, víz.
Allergén információ: gluténmentes.

Tárolás: száraz, hűvös helyen.
Kiszerelés: 450 g.

Kagyló tészta - sokoldalú alapanyag kreatív konyhákhoz

A kagyló tészta, vagy más néven "conchiglie", egy különleges formájú tésztaféle, amely a kagyló alakjáról kapta a nevét. Mélyedései és üregei révén kiválóan képes magába zárni a szószokat, önteteket, így igazán szaftos és gazdag ízvilágot biztosít. Különösen népszerű a mediterrán és olasz konyhákban, ahol gyakran használják húsos, zöldséges vagy sajtos töltelékkel. Praktikus, mutatós és változatosan elkészíthető.

Gazdag tésztás fogásokhoz, töltött ételekhez, gyerekbarát receptekhez

A kagyló tészta sokféle ételhez alkalmazható: legyen szó klasszikus paradicsomos szósszal készített fogásról, töltött, sütőben sült változatról vagy tejszínes-halas kombinációról. Alakjának köszönhetően ideális választás olyan receptekhez, ahol fontos, hogy a szósz jól megtapadjon a tésztán. Gyermekek is szívesen fogyasztják, köszönhetően a játékos formájának és a szószban gazdag textúrájának.

Hogyan használható / kinek ajánlott?

A kagyló tésztát ugyanúgy főzzük, mint más tésztát: forrásban lévő sós vízben 7-10 perc alatt al dente állagúra készül. Ezután közvetlenül tölthető, keverhető vagy sütőbe helyezhető. Mivel semleges ízű, jól párosítható húsos, zöldséges vagy sajtos összetevőkkel. Vegetáriánus vagy húsevő étrendbe egyaránt illeszkedik. Ajánlott mindazoknak, akik változatos, látványos és finom tésztás ételeket szeretnének készíteni.

Miért érdemes ezt választani?

A kagyló tészta nem csupán esztétikus, hanem praktikus is, hiszen a formája révén szaftosabbá, ízletesebbé teheti az ételt. Nagyszerű alapanyag a kreatív konyhákhoz, ráadásul a gyerekek is szívesen fogyasztják. Szinte bármilyen szószhoz passzol, így mindig új receptek kipróbálására inspirál. Ha változatos és látványos tésztaételt szeretnél készíteni, a kagyló tészta kiváló választás.

Kukorica tészta - gluténmentes alternatíva a hagyományos tészták helyett

A kukorica tészta 100%-ban kukoricalisztből készül, így kiváló választás azok számára, akik gluténérzékenyek, vagy tudatosan kerülik a búzából készült termékeket. Állaga főzés után rugalmas, íze enyhén édeskés, és remekül illik a hagyományos tésztaételekhez. A kukorica tészta színe élénk sárga, étvágygerjesztő, és változatos formákban elérhető: spagetti, penne, szarvacska vagy metélt formájában.

Gluténmentes étrendhez, köretként, főételekhez, gyerekeknek

A kukorica tészta ideális köret húsos, zöldséges vagy tejszínes szószokhoz, de jól működik rakott ételekben vagy hideg tésztasalátában is. Magas szénhidráttartalma gyors energiát biztosít, rosttartalma pedig hozzájárul az emésztés támogatásához. Gyerekek körében különösen népszerű a kellemes íz és szín miatt.

Hogyan használható / kinek ajánlott?

Forrásban lévő, enyhén sós vízben főzzük 6-10 percig, a tészta vastagságától függően. Fontos, hogy ne főzzük túl, mert könnyen megpuhul. Ajánlott gluténérzékenyeknek, diétázóknak, sportolóknak és mindenkinek, aki változatosabb étrendre vágyik a megszokott búzatészták helyett.

Miért érdemes ezt választani?

A kukorica tészta egészséges, színes és ízletes alternatíva, amely új dimenziót ad a megszokott tésztás fogásoknak. Ha gluténmentes, mégis tápláló tésztát keresel, ez a termék remek választás lesz a mindennapi étkezésekhez.

Civita - gluténmentes kukoricás termékek hazai forrásból

A Civita magyar márka, amely gluténmentes kukoricatésztákat, liszteket, snackeket és száraztésztákat gyárt.

Termékei természetes alapanyagokból készülnek, laboratóriumban teszteltek, és ideálisak cöliákiások vagy gluténérzékenyek számára.

Ajánlott tudatos étkezést követőknek és speciális étrendet igénylőknek.

A Civita a hazai gluténmentes termékgyártás egyik megbízható szereplője.