Csuta tökmagliszt 250g

Csuta tökmagliszt 250g
 
582 Ft
 Egységár: 2,33 Ft

A tökmagliszt gazdag fehérjében és rostban, miközben alacsony a szénhidrát- és zsírtartalma. Ideális választás a gluténmentes étrendhez, hiszen sokoldalúan felhasználható kenyerek és sütemények készítéséhez

Csuta tökmagliszt 250g leírása

Átlagos tápérték 100 g termékben: Energia: 1479 kJ/352 Kcal, zsír: 7,2 g -amelyből telített zsírsav: 3,11 g, szénhidrát: 4,31 g -amelyből cukor: 3,95 g, fehérje: 61,76 g, só: 0 g.

A héjától megtisztított tökmagból hidegsajtolással kipréselik az olajat. A visszamaradó magot finomra őrlik, ez a tökmagliszt. Jellegzetes illata és íze számos étellel harmonizál, sok ételhez felhasználható. Magas fehérjetartalma miatt a vegetáriánusoknak és a vegánoknak is kitűnő fehérjeforrás. Régebben a tököt gyógyító növényként tartották számon, mert E- és C-vitamin forrás, rengeteg benne a magnézium és a kálium, ugyanakkor antioxidánsokban is bővelkedik. Kicsi a zsírtartalma, és kalóriában is szegény. A tökmaglisztnek magas a rost- és a fehérjetartalma, alacsony a zsír- és szénhidráttartalma. A tökmagliszt magas magnéziumtartalma miatt jótékonyan hat az idegrendszeri folyamatokra is. Ahogy a tökmag, úgy a tökmagliszt is jó E-vitamin forrás. Az E-vitamin jótékony hatású a szív- és érrendszeri panaszokra. A tökmagliszt sokoldalúan felhasználható, kenyerek és péksütemények, pogácsák sütésére egyaránt alkalmas. Hagyományos ételek készítésénél a búzalisztet tökmagliszttel helyettesíthetjük. Keverhetjük műzlibe, süteményeket, tésztákat dúsíthatunk vele. Érdemes kipróbálni panírozáshoz is (tökmagliszt - felvert sózott tojás - újból tökmagliszt). A tökfélék általában Észak-Amerika déli részéről, Közép-Amerikából, a trópusokról származnak.

Tökmagliszt - A gluténmentes sütés alapanyaga

A tökmagliszt egy finomra őrölt, gluténmentes liszt, amely a tökmag őrléséből származik. A liszt gazdag fehérjében, rostokban és ásványi anyagokban, mint a magnézium és a cink. A tökmagliszt ideális választás lehet azok számára, akik gluténmentes étrendet követnek, vagy akik szeretnék növelni a növényi alapú fehérjét az étrendjükben.

Gluténmentes sütés, magas fehérje, ásványi anyagok

A tökmagliszt magas fehérjetartalmú, és segít a bélflóra egészségének fenntartásában is. Alkalmas gluténmentes kenyerek, sütemények, palacsinták és egyéb pékáruk készítésére. A benne található ásványi anyagok hozzájárulnak a test egészségéhez és a megfelelő működéshez.

Hogyan használható / kinek ajánlott?

A tökmaglisztet különféle gluténmentes sütikhez, kenyeres receptekhez használhatjuk. Kiváló választás azoknak, akik gluténmentes diétán vannak, vagy akik szeretnék az étrendjükben a növényi alapú fehérjéket növelni. Tökéletes alternatíva a hagyományos liszt helyett.

Miért érdemes ezt választani?

A tökmagliszt egy tápláló és egészséges választás, amely gazdag tápanyagokban és ideális gluténmentes diétákhoz. Tökéletesen alkalmazható a pékárukban, miközben hozzájárul az egészséges táplálkozáshoz.

Csuta - Hazai gyümölcslé és lekvár, kompromisszum nélkül

A Csuta magyar gyártású, préseléssel készült 100%-os gyümölcslevek és házias lekvárok márkája, amely adalékanyag-mentességet képvisel.

Termékei friss gyümölcsből, víz és cukor hozzáadása nélkül készülnek. Alma, meggy, bodza és más klasszikus hazai ízekben érhetők el. Üvegpalackos kiszerelésük hosszú eltarthatóságot biztosít.

Ajánlott azoknak, akik a hagyományos, házias gyümölcskészítményeket keresik modern formában, kompromisszumok nélkül.