Dénes Natura búzasikér 500g

Dénes Natura búzasikér 500g
 
1 602 Ft
 Egységár: 3,20 Ft

Ez a búzasikér kiváló választás a péksütemények és kenyerek készítéséhez, hiszen növeli a tészta rugalmasságát és nyújthatóságát. Magas fehérjetartalmának köszönhetően vegetáriánusok és vegánok számára is ideális húspótló. A tönkölybúzából készült termék tele van vitaminokkal, így tápláló kiegészítője lehet az étrendnek. Használata egyszerű: mindössze egy evőkanálnyit kell hozzáadni 500 g liszthez a tökéletes állag eléréséhez

Dénes Natura búzasikér 500g leírása

A búzasikérből búzahús is készíthető a terméken található utasítás szerint. Ezt a vízzel összedolgozott masszát megfelelően fűszerezve javasoljuk az ízfokozómentes VegaDénes Natura ételízesítőt kirántva, vagy kisütve a húshoz erősen hasonló állagú és ízű feltétet kapunk. Minél szélsőségesebb, kontinentálisabb az éghajlat, annál jobb minőségű a búza sikérje, feltéve, hogy jó a talaj vízgazdálkodása, humuszos.

A tömeges termelésre való áttérés a búza tulajdonságait a kevésbbé acélos, azonban lisztes és bőtermő irányba tolta el. Emiatt a kereskedelmi forgalomban kapható lisztekből történő otthoni (például kenyérsütőgépben való sütéshez) kb 500-700 gramm tömegű kenyérre számítva egy evőkanálnyi búzasikér hozzáadása szükséges.

Búzasikér - a házi kenyerek titkos hozzávalója

A búzasikér, más néven glutén, a búzaliszt fehérjetartalmának koncentrált formája. Rugalmasságot, tartást ad a tésztának, ezért különösen fontos alapanyag kenyérsütéshez, péksüteményekhez vagy húsmentes ételekhez. Az otthoni pékek egyik kedvence, mivel hozzáadásával levegősebb, jobban megemelkedő kenyér készíthető.

Rugalmasság, levegősség, jobb állag
A búzasikér a tésztában lévő vízzel reakcióba lépve rugalmas, nyújtható szerkezetet képez, ami segíti a tészta kelését és megtartja a gázbuborékokat. Eredménye: magasabb, szebb és puhább kenyér vagy péksütemény. Emellett a vegetáriánus konyhában szejtán, azaz "búzahús" készítéséhez is elengedhetetlen.

Hogyan használható / kinek ajánlott?
A kenyér- vagy kalácstésztához kb. 5-10% arányban keverik a liszthez. Vegetáriánus szejtánhoz vízzel és fűszerekkel dagasztva húsállagú húspótló készíthető. Ajánlott házi sütőknek, pékáruk szerelmeseinek és vegánoknak.

Miért érdemes ezt választani?
Mert a búzasikér kis mennyiségben is látványos eredményt ad: szebben kelő, rugalmasabb, finomabb tészták készülnek vele. Egy kis "sütőmágia" minden alkalomra.

Dénes Natura - Természetes alapanyagok a tudatos táplálkozáshoz

A Dénes Natura magyar márka, amely reformélelmiszereket és natúr alapanyagokat kínál vegyszermentes, természetes formában.

Termékei között gabonák, magvak, lisztek, aszalványok és hüvelyesek találhatók. A csomagolás egyszerű, a kínálat széleskörű, így az egészséges étrend sokoldalúan kialakítható velük.

Ajánlott vegetáriánusoknak, diétázóknak és tudatos fogyasztóknak, akik a tiszta, természetes alapanyagokat részesítik előnyben.