Don francesco tészta pastina 200g

Don francesco tészta pastina 200g
 
439 Ft
 Egységár: 2,19 Ft
Készleten

Készíts ízletes tésztákat gyorsan és egyszerűen ezzel a prémium durum száraztésztával. Tökéletesen illik bármilyen szószhoz, legyen az bolognai, pesto vagy egyszerű olívaolaj

Don francesco tészta pastina 200g leírása

Összetevők: durumbúza, ivóvíz. Allergének: Tojást tartalmazhat.

Tápanyagok 100g termékben:
Energia: 1468kJ/346kcal
Zsír: 1,7g
amelyből telített zsírsavak: 0,3g
Szénhidrát: 68g
amelyből cukrok: 2,3g
Fehérje: 13g
Só: 0,01g

Elkészítési útmutató: Tűzhelyen: A tésztát bő, ötszörös mennyiségű, forrásban lévő, sós vízbe tesszük. Keverés mellett az újraforrástól számítva a csomagolás hátoldalán feltüntetett ideig főzzük, majd szűrjük és ízlés szerint tálaljuk.

Tárolás: Minőségét megőrzi (nap/hónap/év): lásd a csomagoláson. Száraz, hűvös helyen tárolandó.

Durumbúza tészta - tudatos választás a tészták világában

A durumbúza tészta olyan száraztészta, amelyet 100%-ban durumbúzából - azaz kemény búzából - készítenek. Sárgás színű, ruganyosabb állagú, és főzés közben is jól tartja formáját. Kiváló alternatíva a hagyományos búzalisztből készült tészták helyett, ha tartalmasabb, fehérjedúsabb és kevésbé szétfővő ételt szeretnél.

Egészségesebb tésztaváltozat, al dente textúra, diétás étrendhez is passzol
A durumbúza tészta alacsonyabb glikémiás indexszel rendelkezik, így lassabban emeli meg a vércukorszintet. Több rostot és fehérjét tartalmaz, mint a hagyományos társai, ezért sportolók, diétázók, cukorbetegek és IR-diétát követők körében is népszerű. Jól kombinálható paradicsomos, zöldséges vagy akár tejszínes szószokkal is.

Hogyan használható / kinek ajánlott?
Főzése egyszerű: 6-10 perc alatt kész, és nem fő szét, így ideális rakott vagy egytálételekhez is. Ajánlott mindenkinek, aki egészségtudatosan táplálkozik, de nem szeretne lemondani a tésztás ételekről. Gyerekek és felnőttek is szívesen fogyasztják.

Miért érdemes ezt választani?
Mert a durumbúza tészta a kompromisszummentes megoldás, ha a klasszikus ízeket egészségesebb formában keresed. Ízletes, tápláló és jól illeszkedik bármilyen konyhába - legyen szó egy gyors vacsoráról vagy hétvégi lakomáról.

Kiskocka tészta - klasszikus alapanyag a magyar konyhához

A kiskocka tészta az egyik legismertebb és legsokoldalúbb apró szemű tésztafajta, amely hagyományosan a magyar konyha oszlopos tagja. Nevét apró, négyzet alakú formájáról kapta, amely ideális állagot és textúrát biztosít a különféle levesekhez, édes és sós egytálételekhez. A kiskocka tészta egyszerűsége és gyors főzési ideje miatt kiváló választás mindennapi főzéshez, különösen gyermekek és idősek körében népszerű.

Levesbetétként, tejbegríz helyett, édes-sós fogásokhoz

A kiskocka tészta elsősorban levesbetétként ismert, különösen húsleveshez vagy zöldségleveshez. Könnyű, lágy állaga révén ideális kiegészítője ezeknek az ételeknek. Emellett jól illeszkedik édes tejételekhez, például kakaós vagy fahéjas tejbe, grízes vagy diós tésztaként is elkészíthető. Sós változatban rakottas ételekbe, töltelékekbe, vagy köretként is megállja a helyét.

Hogyan használható / kinek ajánlott?

A kiskocka tésztát forrásban lévő, enyhén sós vízben főzzük 4-6 percig, majd leszűrjük. Mivel gyorsan puhul, kiválóan alkalmas gyermekek számára is, akik a kisebb méretű falatokat könnyebben fogyasztják. Ajánlott mindazoknak, akik változatos, hagyományos ízvilágú tésztaételeket szeretnek, valamint azoknak, akik időhatékony megoldást keresnek a mindennapi főzésben.

Miért érdemes ezt választani?

A kiskocka tészta a magyar háztartások egyik alapkelléke. Széleskörű felhasználhatósága, könnyű emészthetősége és gyors elkészíthetősége miatt ideális választás bármely konyhába. Praktikus, megfizethető és sokféle módon variálható - a gyermekek első tésztás élményeitől a nagyszülők által készített klasszikus húslevesekig.

Don Francesco - Olasz tésztaélmény itthon is

A Don Francesco prémium minőségű száraztésztákat kínál, olasz alapanyagokból és tradicionális eljárással.

A termékek durumlisztből készülnek, bronzformázással, így kiváló állagúak főzés után is. Penne, fusilli, spagetti és más klasszikus formák elérhetők, ízesített változatokkal is.

Ajánlott az olasz konyha kedvelőinek, akik minőségi tésztát keresnek mindennapi vagy ünnepi étkezésekhez.