Dulcit Xilit nyírcukor 1000g leírása

1902-ben Nobel-díjjal jutalmazták Herman Emil Fischert, aki a xilit felfedezője. Mivel ekkor a szacharóz előállítása olcsó volt, így az iparban nem figyeltek fel erre a remek cukorpótló alternatívára. A második világháború utáni cukorválság ösztönözte a Finn Cukorvállalatot a xilit ipari előállításának kidolgozására. Az élelmiszeriparban főleg rágógumik, üdítőitalok és egyéb diétás édességek gyártása során alkalmazzák.

Alacsony glikémiás indexe, kalória- és szénhidráttartalma miatt cukorbetegek és diétázók számára tökéletes választás a cukor kiváltására.

Nagy mennyiség, egyszerre történő fogyasztása első alkalmakkor hasmenést okozhat arra érzékenyeknél, így célszerű kisebb mennyiséggel hozzászoktatni szervezetünket. Később nagyobb mennyiség (20-30g) sem okoz ilyen problémát.

Xilit felhasználási javaslat

Édesítő ereje a kristálycukoréval megegyező, így –pár kivétellel- teljesen kiváltható vele a kristálycukor minden receptben. Kiváló sütésre is, mert magas hőmérsékleten sem veszíti el édes ízét és nem keseredik meg. Gombaölő hatása miatt sajnos kelt tésztákban nem célszerű alkalmazni, valamint nem karamellizálható.
.

Nyírfacukor-Xilit - Természetes cukorpótló, amely támogatja az egészséget

A nyírfacukor, más néven xilit, egy természetes édesítőszer, amelyet a nyírfa kérgéből nyernek. A nyírfacukor alacsony glikémiai indexszel rendelkezik, ami azt jelenti, hogy nem emeli meg drámaian a vércukorszintet, így ideális választás cukorbetegek és diétázók számára. Ezen kívül hozzájárulhat a fogak egészségéhez is, mivel segít megelőzni a fogszuvasodást.

Cukorpótlás, fogápolás, alacsony glikémiai index
A nyírfacukor alacsony glikémiai indexének köszönhetően segít stabilizálni a vércukorszintet, miközben édes ízt biztosít. Emellett támogatja a fogak védelmét is, mivel nem táplálja a szájban lévő káros baktériumokat.

Hogyan használható / kinek ajánlott?
A nyírfacukor használható sütéshez, főzéshez, italok édesítéséhez vagy bármilyen ételben, ahol cukorra lenne szükség. Ajánlott cukorbetegeknek, diétázóknak, illetve azoknak, akik szeretnék csökkenteni a cukorfogyasztásukat, de megőrizni az édességet.

Miért érdemes ezt választani?
A nyírfacukor egy egészséges alternatíva a hagyományos cukorhoz, mivel alacsony kalóriatartalommal és glikémiai indexszel rendelkezik. Támogatja a fogak egészségét, miközben édes ízt biztosít anélkül, hogy káros hatással lenne a vércukorszintre.

Dulcit - Cukorhelyettesítők a tudatos étkezésért

A Dulcit különféle édesítőszereket kínál – például eritrit, xilit, stevia –, melyek cukormentes vagy csökkentett kalóriatartalmú alternatívát jelentenek.

A termékek alkalmasak sütéshez, főzéshez, italok ízesítésére, és nem emelik meg a vércukorszintet. A márka célja az egészségtudatos táplálkozás támogatása.

Ajánlott cukorbetegeknek, fogyókúrázóknak, inzulinrezisztenseknek és paleósoknak.