Éden Prémium agar-agar 100g leírása

Az állati eredetű zselatint teljes mértékben helyettesíti, annak növényi alternatívája. Tengeri moszatokból készül, melyet megszárítanak, extrahálnak, majd mechanikai úton préselnek, és finom porrá őrölnek. A kíméletes eljárás során az algában lévő ásványi anyagok megmaradnak. Koleszterinmentes kötőanyag, melegen oldható, hideg állapotban zselésedik.

Felhasználási javaslat: az agar-agar felhasználható szószok, dzsemek, desszertek sűrítésére, hidegtálak készítéséhez, illetve kozmetikai célokra is.

Adagolás: 1 csapott teáskanál 1/2 liter folyadékhoz. (Az agar-agar csak forrásban lévő folyadékban oldódik fel és visszahűtve 34-38 C fok között zselésedik.)

Származási hely: Spanyolország.

Átlagos tápérték 100 g termékben: Energia: 720 kJ/172 Kcal, zsír: <0,1 g -amelyből telített zsírsavak: <0,001 g, szénhidrát: 0,4 g -amelyből cukrok: <0,01 g, rost: 86 g, fehérje: <0 g, só: <0,01 g.

Agar-agar por - növényi zselésítő természetesen

Az agar-agar egy tisztán növényi eredetű zselésítő anyag, amelyet vörös tengeri algákból nyernek. Népszerű alternatívája az állati eredetű zselatinnak, így kiváló választás vegetáriánusok és vegánok számára is. Az agar-agar por rendkívül sokoldalú: használható sütemények, torták, lekvárok, krémek, sőt, modern molekuláris gasztronómiai fogások elkészítéséhez is. Magas rosttartalma és emésztést támogató hatása miatt diétás étrendbe is tökéletesen illeszkedik.

Zselésítés, sűrítés, vegán sütés-főzés
Az agar-agar remekül zselésít anélkül, hogy ízt adna az ételhez, ráadásul jóval erősebb a zselatinnál, ezért kisebb mennyiség is elegendő belőle. 80-90 °C-on oldódik, és már hűlés közben megszilárdul, szemben az állati zselatinnal, amelynek hűtésre van szüksége. Nemcsak édességek, hanem sós ételek készítéséhez is ideális. Emellett természetes rostforrásként elősegítheti az emésztést és a bélrendszer egészséges működését.

Hogyan használható / kinek ajánlott?
Ajánlott minden házi sütés-főzés kedvelőjének, különösen vegán vagy vegetáriánus étrendet követőknek. Az agar-agar port forró folyadékba keverve kell oldani, majd az elegyet hűlni hagyni. Alkalmas gyümölcszselék, pudingok, tortazselék, szószok vagy akár levesbetétek készítésére is.

Miért érdemes ezt választani?
Mert természetes, adalékmentes és hatékony zselésítő, amely ráadásul jótékony hatással van az emésztésre is. Ha környezettudatosan szeretnél főzni, vagy érzékeny vagy az állati eredetű összetevőkre, az agar-agar por remek választás - tiszta, növényi és rendkívül sokoldalú.

Éden Prémium - Gluténmentes és egészségtudatos alapanyagok

Az Éden Prémium magyar márka, amely reformélelmiszereket kínál: lisztfélék, magok, gabonák, édesítők és étrend-kiegészítők formájában.

Termékei gluténmentesek, sokszor vegánok, alacsony szénhidráttartalmúak vagy paleokompatibilisek. A csomagolás informatív, a kínálat széles és jól illeszthető speciális étrendekbe.

Ajánlott ételérzékenyeknek, IR-eseknek és egészségtudatos vásárlóknak.