AMIT MÉG AJÁNLUNK
Éléskamra paleo lisztkeverék ünnepi bejgli 200g leírása
A korábbi évek nagysikerű receptjét megtartva, igazán könnyen nyújtható és tekerhető tésztát állítottunk össze.
Könnyen kezelhető tészta, jól formázható és nyújtható, nem szükséges két sütőpapír a nyújtásához. Sodrófával könnyedén alakítható. Ízlés szerint tölthető kakaóval, dióval, mákkal.
Nincs markáns mellékíze, a tészta könnyedén gyúrható, nyersen és sütés után is sima, homogén állagú. Igazán ízletes sütemény alap, a régi megszokott bejgli reform változata, inkább a linzeresebb változathoz hasonló, de mennyeien puha és egyáltalán nem száraz. Napokig puha és ízletes. Tölthető a hagyományok szerint mákkal, dióval, vagy a gyermekek kedvéért kakaóval vagy csokis mogyorókrémmel.
Alaprecept: Két darab, kb. 30 cm hosszúságú bejglihez elegendő alapliszt keverék.
Hozzávalók:
1 csomag Éléskamra Ünnepi bejgli lisztkeverék
4db szobahőmérsékletű M-es tojás (200g)
40ml langyos víz
30ml friss citromlé
60g eritrit
60g lágy kókuszzsír
Elkészítés: a 4db szobahőmérsékletű M-es tojáshoz (kb.200g) adj 40ml langyos vizet, 30ml friss citromlevet, 60g poreritritet és 60g lágy kókuszzsírt. Majd keverd el a liszttel és pihentesd 20 percet hűtőben. Gyors mozdulatokkal gyúrd át a tésztát. Oszd ketté, ezután szilikonos lapon, alá és fölé lisztezve nyújtsd kb. 24x28 cm-es téglalappá. Kend le a kívánságod szerinti töltelékkel. Tekerd fel a tésztát a rövidebbik felénél, a két végét nyomkodd össze, papírral együtt helyezd tepsire, kend le előbb tojás sárgával, hagyd rászáradni, majd fehérjével és szurkáld meg egy villával. Átlagos sütési idő 180 fokon előmelegített sütőben 25-30 perc.
Tojás nélkül: 150ml víz + 20ml citromlé + 90g lágy kókuszzsír a tészta receptje.
A sütéshez ne alkalmazz légkeverést.
Összetevők: tápióka keményítő, kókuszliszt, növényi rostok (útifűmaghéj liszt, bambuszrost liszt), Paleolit Éléskamra sütőpor (savanyúságot szabályozó anyag: borkősav, térfogatnövelő szer: nátrium-hidrogén-karbonát, tápióka keményítő)
Szezámmagot és dióféléket felhasználó üzemben készült.
Csak természetesen előforduló cukrokat tartalmaz.
Garantáltan gluténmentes műhelyben csomagolva.
Szezámmagot és dióféléket felhasználó üzemben készült.
Bejgli lisztkeverék - egyszerű és hagyományos sütemény alapanyag
A bejgli lisztkeverék speciálisan összeállított keverék, amely megkönnyíti a hagyományos magyar bejgli készítését otthon. Könnyen kezelhető és megbízható.
A keverék segítségével puha és ízletes sütemény készíthető, mely tökéletes karácsonyi finomságként szolgál.
Népszerű választás otthoni sütéshez.
Bejgli - az ünnepek klasszikusa, ami sosem megy ki a divatból
Diós vagy mákos? Vagy mindkettő?
A bejgli egy igazi magyar karácsonyi sütemény, amit puha tésztájával és gazdag töltelékével szinte mindenki szeret. A legnépszerűbb változatok a mákos és a diós, de egyre több kreatív ízesítéssel is találkozhatunk, például gesztenyés, szilvalekváros vagy csokis változatban.
Miért szeretjük ennyire?
Mert puha, gazdagon töltött és minden szeletben benne van az otthon melege. Kézzel készítve, szépen megmárványozott tésztával és bőséges töltelékkel a bejgli mindig különleges.
Kinek ajánlott, mikor ideális?
Minden ünnepi alkalomra - karácsonyra, vendégváráshoz, vagy egyszerűen csak egy kis nosztalgiára. Felnőtteknek és gyerekeknek egyaránt.
Miért válaszd?
Mert a bejgli nemcsak sütemény - hanem emlék, hagyomány és szeretet. Klasszikus íz, amit újra és újra jó elővenni.
Éléskamra - Reform lisztek és paleo sütialapok magyar fejlesztésben
Az Éléskamra gluténmentes, paleo és ketogén étrendbe illeszthető lisztkeverékeket és süteményalapokat kínál.
A termékek mandulalisztet, útifűmaghéjat, bambuszrostot és más alternatív alapanyagokat tartalmaznak. Gyorsan és egyszerűen elkészíthetők otthon, receptekkel együtt.
Ajánlott ételérzékenyeknek, IR-ben érintetteknek és alacsony szénhidráttartalmú étrendet követőknek.