AMIT MÉG AJÁNLUNK
Erdészné borskeverék egész 20g leírása
Különböző bors fűszerek keveréke.
A különböző bors fajtákról:
A fekete, zöld, rózsaszínű és a fehér bors ugyanazon a növényen terem. A fűszerbogyók színe attól függ, hogy mennyire éretten szedték le őket. Ennek megfelelően különböző az ízük és különböző a fűszer feldolgozásának módszere is.
Fekete bors:
A fekete borsot érés előtt szüretelik, mikor a füzérek sárgulni kezdenek, éjszakára állni hagyják, ezalatt megindul benne a fermentáció. Később lehetőleg egyenletes hőmérsékleten szárítják, ami alatt a külső rész megfeketedik, összezsugorodik. Innen a jellegzetes borsmegjelenés.
Fehér bors:
Drágább a fekete borsnál, ezért sok a hamisítás-trükközés (például vegyi úton kifehérítik a fekete borsot). Az igazi fehér borshoz a teljesen érett borsszemet kell betakarítani, mikor már vörösessé válik. Ilyenkor a feketéhez képest sokkal nagyobb a veszteség (a madarak lecsipkedik, s jelentős rész már szüret előtt romlásnak indul) és maga a technológia is bonyolultabb: a szemeket 8-10 napra folyóvízben áztatják, s miután meglazul a külső „gyümölcshús”, kíméletesen eltávolítják a fehér magról. A gyors és teljes száradás határozza meg a minőséget.
Zöld bors:
A huszadik század szülötte. Tulajdonképpen éretlen borsszem, melyben „megölik” a feketedést okozó enzimeket (vízben főzik, vagy sós lébe áztatják a borsot, majd gyakran liofilizálják is, avagy sós-ecetes lében kerül forgalomba). Bizonyos helyeken kapható friss zöld bors is: íze friss-gyümölcsös, fanyar-érdekes.
Piros bors:
Igazi különlegesség (nem összetévesztendő a rózsaborssal, ami a nem igazi borsok közé tartozik). A már érett borsszemeket szüretelik le, majd leggyakrabban sós-ecetes lében forgalmazzák. Újabban szárított formában is megjelent a piacon. A sajátos szárítási eljárásról azonban a gyártók ma sem nyilatkoznak szívesen; a lényeg az, hogy a szárítás során a „gyümölcshús” nem esik le a szemekről, s megőrzi piros színét.
Cubebe bors:
Az egyik legritkább borsfajta. Elsősorban Jáváról és Szumátráról származik. Parányi „farka” miatt szokták „farkas” vagy „száras” borsnak is nevezni. Aromája olyan, mintha a fekete bors és a szegfűbors keveréke lenne.
Hosszú bors:
Valójában ez az a fajta, amit Európában talán a legrégebben ismerünk. A régi rómaiak nagyrészt ezt használták „piper” néven. Kalandorok és kereskedők hozták a manapság Indonéziához tartozó Banda-szigetről. Bár háromszor annyiba került, mint a kerek szemű fekete bors, nagy volt a keletje. Ugyanis sajátos édeskés aromája van: emlékeztet a fahéjra, a szerecsendió-virágra, a tömjénre. Igen magas arányban tartalmaz éteri olajokat, használatával vigyázni kell, mert lényegesen erősebb, mint az egyszeri bors. Ne próbálkozzunk az őrlésével, szívósan ellenáll. Mozsárban kell törni.
Bors fűszer - alapvető és sokoldalú ízesítő
A bors fűszer frissen őrölve intenzív és pikáns ízt ad ételeknek. Széles körben használt fűszer, mely nélkülözhetetlen a konyhában.
A fűszer segítheti az emésztést és fokozza az étel ízét, változatos módon használható húsokhoz, levesekhez és salátákhoz.
Népszerű választás minden háztartásban.
Bors - a konyha klasszikusa, ami minden fogást feldob
A bors az egyik legismertebb és legtöbbet használt fűszer a világon. Legyen szó fekete-, fehér-, zöld- vagy rózsaborsról, mindegyik sajátos aromát ad az ételeknek, és nélkülözhetetlen szinte minden fogásban, az előételektől a főételeken át a mártásokig.
Ízmélység és karakter
A bors pikáns, enyhén csípős íze fokozza az ételek zamatát, kiegyensúlyozza az édes és sós ízeket, és kiemeli a hozzávalók természetes aromáját. Az őrölt változat azonnal használható, az egész bors pedig frissen darálva intenzívebb ízélményt ad.
Hogyan használható / kinek ajánlott?
Gyorsfőzéshez, pácoláshoz, grillezéshez, szószokhoz és salátákhoz is tökéletes. Mindenkinek ajánlott, aki szeretne változatosan, mégis egyszerűen fűszerezni - legyen szó háziasszonyról vagy kezdő szakácsról.
Miért érdemes ezt választani?
Mert a bors az a fűszer, ami soha nem megy ki a divatból. Praktikus, sokoldalú, és minden konyhában ott a helye - a finom ételek biztos pontja.
Tarkabors fűszer - ízek szimfóniája
A tarkabors egy különleges fűszer, amely az ízek gazdagságát hozza el a konyhákba. Ez a fűszerkeverék tökéletes választás minden ételhez. A tarkabors gazdag ízvilágával fűszerezi meg az ételeket.
A tarkabors, azaz a borsfélék keveréke, általában három különböző borsot tartalmaz: fekete, fehér és zöld borsot. Ezek a borsok együtt egyedi, pikáns ízélményt nyújtanak, amely felfrissíti és gazdagítja az ételek ízét. Különösen alkalmas húsok, zöldségek és szószok ízesítésére, így sokoldalú segítőtársa lehet a konyhában.
A tarkabors használata nemcsak az ételek ízét javítja, hanem egészségügyi előnyöket is kínál. Antioxidánsokkal teli, amelyek támogatják az immunrendszert, és segítenek a gyulladások csökkentésében. Friss és színes megjelenése miatt bármely ételt feldob, így a bemutatott fogások még vonzóbbá válnak.
Erdészné - házias ízek, kézműves feldolgozás
Az Erdészné márka kézzel készült lekvárokat, befőtteket és szörpöket kínál, amelyek a hagyományos házi készítés élményét hozzák vissza.
A márka különösen a háziasszonyok körében népszerű, akik értékelik a gondosan válogatott gyümölcsökből készült, tartósítószer-mentes termékeket. Az Erdészné receptjei generációról generációra öröklődnek.
A lekvárok és szörpök természetes módon készülnek, gyakran saját vagy helyi termelők által biztosított alapanyagokból. Az ízük intenzív, a színezékeket és aromákat mellőzik.
Ez a márka tökéletes választás mindazoknak, akik nemcsak a termék minőségét, hanem annak történetét és kézműves jellegét is nagyra értékelik.