AMIT MÉG AJÁNLUNK
Ezerédes eritritol édesítő 300g leírása
Összetevők: 100% eritritol.
Az eritritol természetes cukoralkohol. Édesítőereje 60-80%-a a közönséges cukorénak. Íze hűs és édes. 160°C-ig nem veszíti el édes ízét, és nincs utóíze. Nagy része gyorsan felszívódik a vékonybélben, így nincs puffasztó és hashajtó hatása, mint más cukoralkoholoknak. A felszívódott mennyiségnek több mint 90%-a változatlan formában távozik a szervezetből, emiatt energiatartalma igen csekély. Az inzulintermelésre gyakorolt hatása rendkívül alacsony, ezért cukorbetegek is fogyaszthatják. A többi cukoralkoholhoz hasonlóan nem okoz fogszuvasodást, mert a szájban található baktériumok nem tudják feldolgozni. Candida diétások is fogyaszthatják. Édeskés-savanykás, nem fűszeres élelmiszerekben kiváló ízfokozó hatással bír. A sütésnél a használata hosszabban tartó frissességet és puhaságot, ezáltal (és gombaellenes hatása révén) hosszabb eltarthatóságot kölcsönöz a termékeknek. Vízmegkötő képessége miatt nedvesítőszerként, azaz stabilizátorként is használják. A kis páratartalom szárító hatását semlegesíti.
Eritritol - természetes édesítő kompromisszumok nélkül
Az eritritol egy alacsony kalóriatartalmú, természetes édesítőszer, amely ideális választás lehet azoknak, akik csökkenteni szeretnék a cukorbevitelt, de nem akarnak lemondani az édes ízekről. Növényi eredetű, cukoralkohol típusú vegyület, amely természetesen előfordul például gyümölcsökben és fermentált élelmiszerekben is. Az egyik legnépszerűbb alternatíva azok körében, akik cukorbetegként, diétázóként vagy tudatos fogyasztóként keresnek egészségesebb megoldást.
Cukorpótlásra kalória nélkül, vércukorszint-ingadozás elkerülésére
Az eritritol nullához közeli kalóriatartalmú (kb. 0,2 kcal/gramm), glikémiás indexe pedig nulla - vagyis nem emeli meg a vércukorszintet, és nem okoz inzulinválaszt. Ezért kiváló választás diabétesz esetén, inzulinrezisztenciánál, vagy szénhidrátszegény (pl. ketogén) étrendben. Íze rendkívül hasonló a cukoréhoz, nincs kellemetlen mellékíze, és hőálló - így főzéshez, sütéshez is kiváló.
Hogyan használható / kinek ajánlott?
Használható italokba, süteményekbe, krémekbe, pékárukba, vagy akár lekvárkészítéshez is. Egy az egyben kiváltható vele a hagyományos cukor, anélkül, hogy az édesség mértéke csökkenne. Mindenkinek ajánlott, aki egészségesebb alternatívát keres: diétázóknak, fogyni vágyóknak, cukorbetegeknek, vagy egyszerűen azoknak, akik tudatosan szeretnének élni.
Miért érdemes ezt választani?
Mert az eritritol kompromisszumok nélküli édesítést tesz lehetővé. Természetes eredete, biztonságos felhasználása és hőstabilitása miatt számos diétás recept alapanyaga. Nem okoz fogszuvasodást, nem puffaszt úgy, mint más cukoralkoholok, és gyomorpanaszok nélkül élvezhető. Egy okos megoldás, amely lehetővé teszi, hogy bűntudat nélkül élvezhesd az édességeket - legyen szó kávéról, sütiről vagy otthoni főzésről.
Ezerédes - természetes édesítők hazai kínálatban
Az Ezerédes márka természetes eredetű, alacsony glikémiás indexű édesítőszereket kínál a cukorfogyasztás csökkentésére.
Kínálatában megtalálható eritrit, xilit (nyírfacukor), stevia, illetve ezek keverékei is, amelyek ideálisak sütéshez, főzéshez és mindennapi használatra.
A márka célja, hogy segítsen az egészséges életmódot folytatóknak, cukorbetegeknek és fogyókúrázóknak a cukormentes életmód fenntartásában.
Az Ezerédes édesítői ízükben közel állnak a kristálycukorhoz, könnyen adagolhatók és jól oldódnak – emiatt is közkedveltek.