AMIT MÉG AJÁNLUNK
Felicia bio gluténmentes hajdina száraztészta - orsó (fusilli) 250g leírása
A Felicia Bio tésztacsalád az Olasz Molino Andriani család specialitása. Gluténmentes termékeiket szakértelemmel és szenvedéllyel készítik, kiváló minőségű alapanyagaikat nagy gondossággal válogatják és kíméletesen dolgozzák fel. Ennek köszönhető ez a különleges, 100%-ban bio, gluténmentes szortiment.
A hajdina zsírmentes, glutént nem tartalmaz, ellenben sok benne a B1-, B2-, C-, és E-vitamin, gazdag fehérjeforrás, emellett cinket, rezet, mangán, magnéziumot és kalciumot is tartalmaz. Jótékonyan hat a koleszterin-szintre és a vérnyomásra, magas rosttartalmának köszönhetően az emésztést is támogatja.
Ez a gluténmentes tészta egy jó alternatívája az európai búza hangsúlyozta élelmiszereknek. Fogyasztása az egész család számára változatos lehet, és értékes tápanyagokat tartalmaz. Különböző szószos ételek vagy hideg tésztasaláta kiválóan elkészíthető belőle.
Tárolás: Szobahőmérsékleten, fénytől-, nedvességtől védve.
Származási hely: Olaszország.
Orsó tészta - A klasszikus olasz konyha alapdarabja
Az orsó tészta, amely az olasz konyhában jól ismert és kedvelt étel, egy egyszerű, de sokoldalú tésztaforma, amelyet különféle szószokkal és hozzávalókkal készíthetünk el. Az orsó alakja segít abban, hogy a szószok jól tapadjanak, így ideális választás bármilyen bolognai, paradicsomos vagy tejszínes ételhez. Az orsó tészta gazdag szénhidrátokban, így energiaforrásként is tökéletes.
Tápláló étkezés, szószokhoz ideális, változatos fogások
Az orsó tészta az egyik legnépszerűbb választás, amikor gyors, tápláló étkezésre van szükség. A tészta gyorsan elkészíthető, és jól illik különféle szószokhoz. A változatos felhasználhatósága miatt ideális választás a hétköznapi étkezésekhez, legyen szó bolognaitól kezdve a zöldségekkel vagy húsokkal készült szószos ételekig.
Hogyan használható / kinek ajánlott?
Az orsó tésztát könnyen elkészíthetjük, forró vízben 8-10 percig főzve. Különösen ajánlott azok számára, akik gyors, egyszerű és tápláló ételt szeretnének készíteni. Az orsó tészta ideális lehet vegetáriánusoknak, vegánoknak és húsfogyasztóknak egyaránt, mivel számos szószvariációval kiegészíthető.
Miért érdemes ezt választani?
Az orsó tészta a hagyományos olasz étkezések alapja, könnyen elkészíthető és tökéletesen illik különféle szószokhoz. Ideális választás azok számára, akik egyszerű, de ízletes ételt keresnek, miközben gazdag szénhidrátforrást biztosítanak a napi étrendjükhöz.
Hajdina tészta - gluténmentes alternatíva a hagyományos tészták helyett
A hajdina tészta a hajdinalisztből vagy annak keverékeiből készült tésztafajta, amely kiváló választás mindazoknak, akik gluténmentes étrendet követnek, vagy tudatosan szeretnék csökkenteni a finomított búzaliszt fogyasztását. A hajdina természetes módon gluténmentes, magas rost- és ásványianyag-tartalma révén pedig jóval táplálóbb, mint a klasszikus fehér tészták. Az ázsiai konyha egyik legismertebb változata a hajdina alapú soba tészta.
Gluténmentes étrendhez, egészséges tésztás ételekhez, rost- és fehérjebevitel növelésére
A hajdina tészta előnyei közé tartozik a lassabb felszívódás, ami kiegyensúlyozottabb vércukorszintet eredményez, valamint a rost- és fehérjetartalom, ami hosszabb teltségérzetet biztosít. Magnéziumban, mangánban, B-vitaminokban és antioxidánsokban gazdag, így támogatja az idegrendszert, az anyagcserét és az immunrendszert. Emellett segíthet a szív- és érrendszeri betegségek megelőzésében is.
Hogyan használható / kinek ajánlott?
Elkészítése megegyezik a hagyományos tésztákéval: sós, forrásban lévő vízben 5-8 perc alatt megfő, majd leszűrhető és ízlés szerint tálalható. Fogyasztható hidegen salátában, melegen zöldséges ragukkal, pestóval, levesbetétként vagy akár keleti stílusú fogásokhoz. Ajánlott gluténérzékenyeknek, inzulinrezisztenseknek, vegetáriánusoknak és mindazoknak, akik tápanyagdúsabb alternatívát keresnek a hagyományos tésztafélék helyett.
Miért érdemes ezt választani?
A hajdina tészta egyszerre kínál egészséges és ízletes megoldást a tésztás ételek kedvelőinek. Kiválóan beilleszthető diétás vagy speciális étrendbe, miközben nem kell kompromisszumot kötni az íz vagy az állag terén. Ha gluténmentes, rostban gazdag, és mégis finom tésztafélére vágysz, a hajdina tészta ideális választás.
Felicia - gluténmentes olasz tészták széles választéka
A Felicia egy olasz márka, amely kizárólag gluténmentes, bio alapanyagokból készült tésztákat kínál érzékenyek és egészségtudatos vásárlók számára.
Kínálatában rizs-, kukorica-, hajdina-, lencse- és csicseriborsó-alapú tészták is megtalálhatók, amelyek különleges ízélményt nyújtanak.
A Felicia a kiegyensúlyozott, allergénmentes táplálkozást támogatja, miközben megőrzi az olasz tészták tradicionális állagát és minőségét.
Ajánlott választás gluténérzékenyeknek, vegetáriánusoknak és mindenkinek, aki változatos, egészséges étrendet szeretne követni.