GAL csirkeporc komplex (kollagén) por 90g

GAL csirkeporc komplex (kollagén) por 90g
 
10 405 Ft
 Egységár: 115,61 Ft
Készleten

Ez a francia gyártású étrend-kiegészítő természetes módon gazdag kollagénben, hialuronsavban és aminoglikánokban, amelyek segítik az ízületek egészségének megőrzését. A porckivonat napi 1,5 g-os adagolása javasolt, amely bármikor bevehető, de sportolás előtt a leghatékonyabb. Különösen ajánlott azok számára, akik ízületi problémákkal küzdenek, hiszen a termék hozzájárulhat a fájdalom csökkentéséhez. Az íze enyhe, így érdemes folyadékban feloldva fogyasztani, hogy a hatóanyagok könnyebben felszívódjanak

GAL csirkeporc komplex (kollagén) por 90g leírása

Franciaországban előállított, enzimatikusan előemésztett (hidrolizált) csirkeporc-kivonat, amely nemcsak a porcban lévő kollagént tartalmazza, hanem megőrzésre kerültek benne a porcot alkotó ún. extracelluláris mátrix egyéb összetevői is. Így a II-es típusú kollagénen felül hialuronsavat és aminoglikánokat, közülük főleg kondroitin-szulfátot is tartalmaz természetes módon, nem hozzáadva.

A kollagéntermékek csoportosítása egyszerűbb, csak 3 fő típus van:

1. I-es típusú kollagént tartalmazó termékek (zselatin és okollagén peptidek): gyakran I+III-as típusúnak jelölik, mivel az I-es mellett mindig van kevés III-as típus is. Bőrből és/vagy csontból állítják elő. Ez egy univerzális kollagéntípus, amely nemcsak az ízületekre, de a bőrre, hajra, körömre, bélflórára, bélnyálkahártyára, csontozatra, izomzatra is jó hatású. Az ízületekre gyakorolt hatása elsősorban az ízületi folyadék viszkozitására és mennyiségére gyakorolt hatásban áll, másfelől amellett, hogy az ízületeket, azaz porcokat a II-es típusú kollagén adja, az I-es típusú is tartalmazza a II-es típus építőegységeit (megfelelő arányú aminosavakat és speciális peptideket), így ez is képes közvetve a porcok II-es típusú kollagénfehérjéjének építőelemeit biztosítani. Ezenfelül az I-es típusú kollagénre érdemes mint kalória- és fehérjeforrásra is tekinteni a különös aminosavprofilja miatt. Valójában az lenne az ideális, ha a fehérjebevitelünk harmada kollagénből származna (csontleves, bőr, körömpörkölt, pacal, kocsonya, stb). I-es típusú kollagén-termékek a zselatin és a hidrolizált kollagének, avagy kollagén-peptidek. A zselatin alig van előemésztve, rendkívül nehezen emészthető óriásfehérje (50-100 ezer Dalton = Da), míg a kollagén-peptidek jobban elő vannak emésztve (hidrolizálva), ideális esetben 8 ezer Da alá (8000 Da alatt a bélben már ún. peptidcsatornákon is átjut a véráramba, azaz emészteni sem kell. A GAL kollagén-peptidjei mind 5 ezer Da alattiak.). Sertés-, marha- és hal-eredetű alapanyagok léteznek a piacon, amelyek közt csupán a Neu5Gc-tartalom az említésre méltó különbség, hatásukban nincs igazán. A tipikus hatásos mennyiség belőlük napi 5-15 g közt mozog, s bár a halkollagén bőrre való pozitív hatását egy vizsgálat már napi 2,5 g esetén is megállapította, a 10 g körüli dózisok a jellemzőek.

2. Nem denaturált, és emésztés során sem denaturálódó II-es típusú kollagén: gyakorlatilag nyers porcok, amelyeket olyan "só"-formára hoznak, hogy az emésztésnek ellenálljanak, és nyers formájukban felvegyék a vékonybelünkben lévő, manduláinkhoz hasonlító nyirokszervek, s így a nyirokkeringésbe jutva az immunrendszerünket modulálják úgy, hogy lecsökkentik/megakadályozzák a saját ízületeink elleni immuntámadásokat (antitest-termelést), és az ezáltal létrejövő gyulladást. Az ízületi súrlódás miatt ugyanis porcfehérjék denaturálódhatnak, amelyeket a szervezet idegen fehérjéknek ismerhet fel, és reakciót indíthat ellenük. Ezt a reakciót segíti visszafogni a kollagének ezen típusa. Ezt hívják ún. orális toleranciának. Ide tartozik az UC-II, ami az első ilyen alapanyag volt, és a legtöbb klinikai vizsgálat is erről van. Az ismeretünk szerint jelenleg az UC-II-n kívül csak egy másik hasonló típusú alapanyag létezik a piacon. Mindkettő csirkeporcból van előállítva. Hatásaik az ízületekre specifikusak. E kollagénféle tipikus napi dózisa 0,04 g, azaz 40 mg (a só-formára értendően, magára a II-es típusú kollagénre még kevesebb).

3. Részben hidrolizált porckollagén-mátrix vagy porc extracelluláris mátrix: az ide tartozó alapanyagok gyakorlatilag a porcok teljes extracelluláris mátrixát tartalmazzák, azaz nemcsak a II-es típusú kollagénfehérjét, hanem egyéb aminoglikánokat (főleg kondroitin-szulfátot) és hialuronsavat is. A II-es típusú kollagének itt tehát részben hidrolizált (részben előemésztett) formában vannak jelen, nem maradnak nyers formában, nem alakítják ki az előző típusnál említett orális toleranciát, azonban a porcoknak építőanyagot biztosítanak közvetlenül is, nemcsak közvetve, mint az I-es típus. Emellett az ízület és ízületi folyadék egyéb, előbb említett összetevőit is tartalmazzák, méghozzá nem hozzáadva, hanem egy természetes mátrix részeként, emiatt lényegesen kevesebb is elég belőlük. Gyakorlatilag egy kíméletesen, lassú tűzön elkészített, porcból készült leveshez lehet leginkább hasonlítani. Annak standardizált, ellenőrzött, instant koncentrátuma ez, ha úgy vesszük. A piacon létező alapanyagokat sertés-, marha-, hal- vagy csirkeporcból nyerik, illetve létezik egy tojáshéj-belső membránjából nyert változat is. A II-es típusú kollagénnek, aminoglikánoknak és hialuronsavnak az arányai különbözőek bennük, de lényegében egyformák.Ezek is elsősorban az ízületekre hatnak (ízületi folyadék-fokozás + közvetlen építőanyag), azonban hialuronsav-tartalmuknál fogva a bőrre is van némi jó hatásuk, ha nem is akkora, mint az I-es típusú kollagénnek. Tipikus napi dózisuk 0,5-2 g, azaz 500-2000 mg közt van.

A 3 féle kollagéntermék típus közül kettővel már rendelkeztünk (3 féle az elsőből: GAL Hal-/Marha-/Sertéskollagén peptidek, illetve GAL UC-II Porc-komplex a második típusból). Most végre az összes típus megtalálható az új GAL Csirkeporc-komplex (Chondractiv extracelluláris mátrix-kivonat) megjelenésével.

A Chondractiv néven jegyzett francia alapanyagot kizárólag csirkeporcból állítják elő. Számba véve a piacon lévő összes ilyen típusú alapanyag árát és kollagén/aminoglikánok/hialuronsav arányaikat, azt találtuk, hogy hatásukban nem igazán, inkább gazdaságosságukban van különbség. A Chondractiv nyert végül... Ezenfelül, mivel kizárólag csirkeporcból van, Neu5Gc-mentes is (akinek ez számít). Napi ajánlott dózisa 1,5 g.

Mikor melyiket érdemes? Amennyiben bőrünk, hajunk, körmünk, bélrendszerünk vagy az öregedés lassítása (lásd: Szabó Gál Bence - A kollagénekről) a célunk, akkor egyértelműen valamelyik I-es típusú kollagént érdemes választani. Amennyiben kifejezetten az ízületeink miatt szeretnénk kipróbálni, akkor is elsőre a kollagén-peptideket javasoljuk, esetleg a GAL Bio-Curcumin Forté-val kiegészítve. Azért, mert a kollagén peptidek is, ahogy - teljesen más mechanizmusokon keresztül - a kurkuma is jó az ízületekre, azonban rengeteg egyéb pozitív hatásuk is van a szervezetre, így ha ezek egyike vagy együtt elegendő volt a várt javuláshoz (2-3 hónap alatt kb.), akkor így jártunk a legjobban. Amennyiben nem, akkor érdemes kipróbálni az új Chondractiv termékünket, vagy az UC-II-t. Illetve persze akkor is, ha a kollagén-peptidek és/vagy a kurkuma segített, de további javulást is várnánk.

Nagyon egyéni, hogy kinek melyik hat jobban vagy kevésbé, de általánosan talán elmondható, hogy az UC-II autoimmun-eredetű (Rheumatoid arthritis) esetben lehet hatásosabb, míg a Chondractiv inkább kopásos esetben vélhető jobbnak. 2 hónapot érdemes adni 1-1 terméknek, és ha ezalatt nem hozna javulást, akkor váltani.

A maximalista megoldás természetesen az, ha mindháromféle kollagénterméket szedjük (+ GAL Bio-Curcumin Forte) és később hol ezt, hol azt hagyjuk el 1-2 hónapra (a Chondractiv-val és UC-II-vel kezdve, mivel azok csak az ízületekre jók). És ha az elhagyásukkal sem tér vissza a probléma, akkor maradni csak a kollagén-peptideknél (és/vagy kurkuminnál).

Fogyasztási javaslat: Napi 1,5      g (=   3        ml, avagy kb. 1 enyhén púpos teáskanálnyi) fogyasztását javasoljuk. Bármikor bevehető, étkezéskor vagy függetlenül, de legjobb sportolás előtt fél-1 órával, illetve, ha van problémás ízülete, akkor annak igénybevétele előtt fél-egy órával javasoljuk bevenni (tehát például egy nagyobb séta előtt). Reggel éhgyomorra is szedhető. Érdemes kevés vízben vagy egyéb folyadékban feloldva fogyasztani, mert bár az íze enyhe, de nem egy élvezet, azaz jobb egy húzásra.

Kondroitin - ízületek támogatója a mozgás szabadságáért

A kondroitin egy természetes eredetű molekula, amely az emberi porcok fontos alkotóeleme. Gyakran alkalmazzák étrend-kiegészítők formájában az ízületek rugalmasságának, a porcok épségének megőrzésére, valamint az ízületi fájdalmak enyhítésére. Leggyakrabban glükózaminnal kombinálva található meg ízületvédő készítményekben.

Porcok védelmére, ízületi fájdalmak csökkentésére, mozgékonyság fenntartására

A kondroitin hozzájárul a porcsejtek vízmegkötő képességéhez, ezáltal elősegíti az ízületi folyadék termelődését, csökkenti a súrlódást, és enyhíti a gyulladásos folyamatokat. Alkalmas lehet osteoarthritis (porckopás) kezelésének kiegészítésére, valamint fizikai megterhelés vagy sportolás miatti ízületi panaszok enyhítésére.

Hogyan használható / kinek ajánlott?

Általában kapszula vagy tabletta formájában napi 800-1200 mg dózisban ajánlott. Hosszabb távú használat javasolt a hatás fokozatos kialakulása érdekében. Ajánlott idősebb felnőtteknek, sportolóknak, nehéz fizikai munkát végzőknek vagy ízületi bántalmakkal élőknek.

Miért érdemes ezt választani?

A kondroitin hatékony, tudományosan alátámasztott hatóanyag az ízületek védelmében és a porcstruktúra fenntartásában. Természetes eredetű, jól tolerálható, és hosszú távon segíthet megőrizni a mozgás örömét. Ha ízületeid védelmét keresed, a kondroitin ideális része lehet egy célzott ízületvédő programnak.

Cápaporc-csirkeporc - természetes ízületi támogatás belülről

A cápaporc és csirkeporc kombinációja olyan természetes forrásokat kínál, melyek kollagénben, glükózaminban és kondroitinban gazdagok - ezek az anyagok különösen hasznosak lehetnek az ízületek, porcok és csontok egészségének megőrzéséhez.

Mozgékonyság, rugalmasság, támogatás
Az összetevők támogatják az ízületi folyadék képződését, a porcszövet regenerálódását és az ízületek kenését. Különösen ajánlott sportolóknak, idősebbeknek, illetve azoknak, akik nehéz fizikai munkát végeznek.

Hogyan használható / kinek ajánlott?
Tablettaként, por vagy kapszula formájában érhető el. Ajánlott kúraszerűen, 1-3 hónapos alkalmazással.

Miért érdemes ezt választani?
Mert ha az ízületeid jól működnek, az egész napod jobban megy. Ez a kombináció természetes, jól tolerálható és praktikus támogatást jelent a mozgás öröméhez.

Kondroitin italpor - az ízületek védelme természetesen

A kondroitin italpor természetes anyag, amely segít megőrizni az ízületek egészségét. Fedezd fel a mozgás szabadságát ezzel a tápláló itallal! A kondroitin a porcok természetes alkotóeleme, amely hozzájárul azok regenerálódásához és védelméhez. Az italpor könnyen oldódik, így gyorsan és egyszerűen elkészíthető. A rendszeres fogyasztás segíthet csökkenteni az ízületi fájdalmakat és merevséget, így javítva a közérzetet. Tökéletes választás sportolóknak és aktív életet élőknek egyaránt.

A kondroitin italpor gazdag tápanyagokban, amelyek támogatják a porcok és ízületek egészségét. A porcok hidratáltságára és rugalmasságára is pozitív hatással van, így fontos szerepet játszik a mozgás szabad érzésében. A porcszövetek regenerálódását elősegítve a kondroitin csökkenti a fájdalomérzetet és a gyulladást is, így segít a rehabilitációban és a sportteljesítmény javításában. A termék különösen ajánlott idősebb korosztály számára, akiknél az ízületek kopása és gyulladása gyakori probléma.
Egy könnyen elkészíthető ital formájában kínálja a kondroitin az ízületek védelmét, így ideális választás mindenki számára, aki aktívan szeretne élni. A por vízben való gyors feloldódása lehetővé teszi, hogy bármikor, bárhol élvezhesd a jótékony hatását. Ne hagyd, hogy az ízületi fájdalom korlátozzon a mindennapokban, válaszd a kondroitin italport, és érezd újra a mozgás örömét!

Cápaporc-csirkeporc italpor - por alakú készítmény cápaporc- és csirkeporc kivonatokkal, amely támogatja az ízületek rugalmasságát

Az italpor természetes kollagénforrás, amely segítheti az ízületek egészségének megőrzését és a porcszövet regenerációját. Könnyen elkészíthető ital formájában fogyasztható.

Támogatja a mozgásszervi egészséget és hozzájárulhat a komfortérzet javításához, különösen aktív életmódot folytatók számára ajánlott.

GAL - Letisztult hatóanyagok, tudományos háttérrel

Magyar fejlesztésű étrend-kiegészítők, természetes formában, magas biohasznosulással.

A GAL márka célja, hogy a szervezet számára leginkább hasznosítható formában biztosítsa a létfontosságú tápanyagokat. Kínálatukban vitaminok, ásványi anyagok, fermentált készítmények és speciális hatóanyagok is megtalálhatók.

A termékek nem tartalmaznak felesleges adalékokat, allergéneket, és kizárólag tudományosan igazolt hatóanyagokat alkalmaznak. A csomagolás egyszerű, informatív.

A GAL az egészségtudatos fogyasztók egyik legmegbízhatóbb választása, különösen azoknak, akik a minőséget és a funkcionalitást helyezik előtérbe.