GreenMark bio garam masala 20g

GreenMark bio garam masala 20g
 
669 Ft
 Egységár: 33,47 Ft

A fűszerkeverék különböző összetevői, mint a koriander és a kardamom, egyedi ízélményt nyújtanak. Használj belőle egy csipetet, és élvezd az indiai konyha gazdag ízvilágát!

GreenMark bio garam masala 20g leírása

Ha ön még nem próbálta ki az indiai konyhát, akkor tegye meg, használja a garam masala-t! Barna színű fűszerkeverék, amelyet intenzív aromája miatt szívesen alkalmazzák húsételekhez, de pácoláshoz is használják. Szószokhoz, mártásokhoz használják, valamint előételekhez, salátákhoz, de édességek készítéséhez is. A keveréket többféle arányban teszik össze, így minden garam masala kicsit eltér a másiktól, de abban megegyezik mindegyik, hogy csípős! Rutinosak és a gastro világában otthonosok egy kávédarálóval otthon is előállíthatják a keveréket. Ayurvédikus gyógyászatban "forró fűszereknek" nevezik, mivel felmelegítik a testet. Származási hely: Németország Összetevők: koriander*, római kömény*, kardamom*, szegfűszeg*, szerecsendió virág*, bors*, babérlevél*, fahéj* *ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból származó termék.

Garam masala - az indiai konyha fűszerlelke

A garam masala egy indiai eredetű fűszerkeverék, amely a keleti ételek karakteres, meleg, intenzív ízvilágát adja meg. Neve hindiül annyit jelent: "meleg fűszerek keveréke", és valóban olyan alapfűszereket tartalmaz, amelyek felmelegítik a testet és az emésztőrendszert. Összetevői között gyakran szerepel fahéj, szegfűszeg, kardamom, szerecsendió, koriander, fekete bors és római kömény - a pontos arány régiónként, sőt háztartásonként változhat.

Húsos, zöldséges, rizses ételek fűszerezésére, emésztés serkentésére, melegítő hatásra

A garam masala mélységet és komplexitást ad az ételeknek, emellett elősegíti az emésztést, serkenti az anyagcserét és javítja a vérkeringést. Leggyakrabban indiai curry-k, dhalok, sabzik (zöldségraguk), levesek és szószok fűszerezésére használják, de kiválóan illik sült húsokhoz, rizshez vagy akár sült zöldségekhez is. Intenzív aromája miatt csak a főzés végén, kis mennyiségben adagolják.

Hogyan használható / kinek ajánlott?

A garam masala használata egyszerű: általában a főzés utolsó perceiben keverik az ételbe, hogy megőrizze karakteres illatát és ízét. Por formában kapható, de vannak frissen őrölt változatok is, amelyek még aromásabbak. Ajánlott minden olyan étkezéshez, ahol szeretnénk melegebb, fűszeresebb ízvilágot kialakítani. Vegetáriánus és vegán konyhában különösen népszerű, de húsos ételekben is kiváló.

Miért érdemes ezt választani?

A garam masala nemcsak fűszerez, hanem gyógyító hatással is bír - a benne lévő összetevők támogatják az emésztést, a vérkeringést és az immunrendszert. Egyetlen kanálnyi ebből a keverékből gazdagabbá, aromásabbá és emlékezetesebbé teszi az ételt. Ha szereted a keleti ízeket, és szeretnél elmélyülni az indiai konyha világában, a garam masala alapfűszerként nem hiányozhat a polcodról.

Garam masala fűszerkeverék - autentikus indiai ízek

A garam masala fűszerkeverék különféle meleg fűszerek keveréke, amely gazdag és komplex ízvilágot ad az indiai és más ázsiai ételeknek.

Ez a keverék egyszerűen használható húsok, levesek és egytálételek ízesítésére, miközben támogatja a változatos és aromás konyhai alkotásokat.

A garam masala fűszerkeverék rendszeres alkalmazásával autentikus, gazdag ízekkel gazdagíthatod az étkezéseket.

Garam masala fűszerkeverék - Az indiai konyha varázsa

A garam masala egy aromás fűszerkeverék, amely az indiai konyha alapját képezi. Gazdag ízeivel és illataival bármely fogást feldobhat. Az ételek ízvilágát különlegessé teszi.

Az indiai konyhában a garam masala egy sokféle fűszerből készült keverék, amely jellemzően tartalmaz köményt, koriandert, kardamomot, szegfűszeget és fahéjat. Ezek a fűszerek együtt egyedülálló ízélményt nyújtanak, ami jellemző a hagyományos indiai ételekre. A garam masalát általában a főzés végén adják az ételekhez, hogy megőrizzék az aromáikat.
Ez a fűszerkeverék nemcsak ízletes, hanem számos egészségügyi előnnyel is bír. A benne található fűszerek antioxidánsokban gazdagok, és segíthetnek az emésztés javításában. Használhatjuk húsételekben, zöldségeknél vagy akár levesekben is, hogy egyedi ízeket varázsoljunk az étkezéseinkbe.

Greenmark - Bio alapanyagok a tudatos konyhába

Tanúsított ökológiai termékek széles választéka, főként vegán és mentes étrendhez.

A Greenmark márka kínálatában lisztek, magvak, hüvelyesek, gabonák, szuperélelmiszerek és fűszerek szerepelnek. Minden termékük bio minősítéssel rendelkezik, ellenőrzött forrásból.

Csomagolásuk minimalista, informatív, a termékek beltartalmi értékei kiválóak. Elérhetők kis és nagy kiszerelésben is.

A Greenmark ajánlott azoknak, akik komolyan veszik az ökológiai étkezést, és megbízható bio alapanyagokat keresnek a konyhájukba.