AMIT MÉG AJÁNLUNK
GreenMark bio morzsolt medvehagyma 10g leírása
Fokhagymára emlékeztető illatú és ízű, vadon termő fűszernövény. A medvehagyma rendkívül egészséges: méregtelenít, csökkenti a vérnyomást, jót tesz az érelmeszesedés ellen, fertőtleníti a gyomrot és serkenti a bélműködést. A konyhában sokféleképpen használható: salátákhoz, levesekhez, húsokhoz, főzelékekhez, kelt tésztákhoz (töltelékként) jól illik, de készülhet belőle például pesto is.
Medvehagyma - vadon termő zöld kincs a tavaszi tisztulásért
A medvehagyma (Allium ursinum) egy vadon termő hagymafajta, amely tavasszal rövid ideig elérhető, frissen szedett levelei intenzív fokhagymaillatot és enyhén csípős, aromás ízt hordoznak. Magas antioxidáns-, kén- és klorofilltartalma miatt régóta alkalmazzák természetes tisztítókúrákban.
Méregtelenítésre, immunerősítésre, érrendszer támogatására
A medvehagyma segíthet csökkenteni a vérnyomást, javíthatja az emésztést, tisztíthatja a vért, valamint gyulladáscsökkentő és antibakteriális hatású. Támogatja a máj működését, segíthet a koleszterinszint normalizálásában, és rendszeres fogyasztása általános frissességet ad a szervezetnek.
Hogyan használható / kinek ajánlott?
Leginkább frissen használják salátákba, pestókba, vajkrémekbe, túrókrémekbe, levesekbe és főzelékekbe. Készülhet belőle medvehagymás pogácsa vagy krémleves is. Ajánlott mindenkinek, aki természetes módon szeretné támogatni szervezetét tavasszal, vagy változatosabbá tenné az étrendjét.
Miért érdemes ezt választani?
A medvehagyma nemcsak ízletes, hanem valódi tavaszi szuperélelmiszer is. Rövid szezonja különösen értékessé teszi, és kiváló lehetőséget kínál a friss zöldek bevezetésére a táplálkozásba. Ha szereted az intenzív ízeket és a természetes hatóanyagokat, érdemes beiktatnod a konyhádba.
Medvehagyma fűszer - a tavasz íze
A medvehagyma fűszer egy különleges, aromás növény, amely a tavasz első hónapjaiban virágzik. Friss, fokhagymás íze miatt sok ételben központi szerepet játszik. Remek választás, ha szeretnénk természetes ízesítőket használni.
A medvehagyma, más néven vad fokhagyma, szinte minden ételt különlegessé varázsol. A levelei és virágai egyaránt felhasználhatók, különösen saláták, szószok és levesek ízesítésére. A fűszer friss állapotban a legjobban megőrzi ízét, de szárítva is használható. A gyógyhatásai miatt is kedvelt növény, hiszen antioxidánsokban gazdag, így hozzájárulhat egészségünk megőrzéséhez.
A medvehagyma fűszer tehát nemcsak ízletes, hanem egészséges választás is, ami a konyhánkban különleges ízeket hozhat. Próbálja ki, és tapasztalja meg a tavasz frissességét minden falatban!
Greenmark - Bio alapanyagok a tudatos konyhába
Tanúsított ökológiai termékek széles választéka, főként vegán és mentes étrendhez.
A Greenmark márka kínálatában lisztek, magvak, hüvelyesek, gabonák, szuperélelmiszerek és fűszerek szerepelnek. Minden termékük bio minősítéssel rendelkezik, ellenőrzött forrásból.
Csomagolásuk minimalista, informatív, a termékek beltartalmi értékei kiválóak. Elérhetők kis és nagy kiszerelésben is.
A Greenmark ajánlott azoknak, akik komolyan veszik az ökológiai étkezést, és megbízható bio alapanyagokat keresnek a konyhájukba.