Kalifa mandula sós pörkölt 70g

Kalifa mandula sós pörkölt 70g
 
579 Ft
 Egységár: 8,27 Ft

A sós, pörkölt mandula tökéletes választás, ha egészséges nassolnivalóra vágysz. Gazdag E-vitaminban és ásványi anyagokban, így tápláló alternatívát kínál a hagyományos rágcsálnivalók helyett

Kalifa mandula sós pörkölt 70g leírása

A mandula jó B1-, B2- és B6- és E-vitamin forrás. Ásványi anyagok közül jelentős mennyiségű káliumot, kálciumot, magnéziumot és foszfort tartalmaz. Nyomelemek közül a vas, mangán, cink tartalma kiemelendő.

A belső, barna maghéj antioxidáns-tartalma védi meg a magbél olaját a légköri oxigéntől és megavasodástól, értékes volta miatt nem célszerű eltávolítani, ráadásul ízletes is. Tanulmányok szerint rendszeres fogyasztása csökkenti a szív- és érrendszeri megbetegedéseket.

Összetevők: Mandulabél, Teljes mértékben hidrogénezett pálmaolaj, 1% étkezési só.

Átlagos tápérték 100g termékben:
Energia: 2435kJ / 590kcal
Zsír: 52,6g
amelyből telített zsírsavak: 4,5g
Szénhidrát: 3,4g
amelyből cukrok: 3,4g
Fehérje: 20,7g
Só: 1,0g.

Mandulabél - tápláló és sokoldalú magféle a mindennapi energiáért

A mandulabél az édesmandula (Prunus dulcis) héjától megszabadított, tisztított magja, amelyet számos formában használunk a gasztronómiában és az egészséges étrend részeként. Magas fehérje-, egészséges zsírsav-, rost-, E-vitamin- és ásványianyag-tartalma miatt a mandula az egyik legtáplálóbb olajos mag. Nyersen, pörkölve, szeletelve vagy darálva is fogyasztható.

Tápanyagpótlásra, szív- és érrendszer támogatására, vércukorszint stabilizálására

A mandulabél segíti a jóllakottság érzését, javítja az anyagcserét, és rendszeres fogyasztása hozzájárul a koleszterinszint csökkentéséhez. Antioxidáns E-vitamin-tartalma védi a sejteket az öregedéstől, míg a magnézium és kálium támogatja az idegrendszert és a szív egészségét. Alacsony glikémiás indexe miatt cukorbetegek is beilleszthetik étrendjükbe.

Hogyan használható / kinek ajánlott?

Fogyasztható önmagában nassolnivalóként, müzliben, süteményekben, krémekben, növényi ital alapként vagy saláták feltétjeként. Gyerekek, sportolók, diétázók és vegetáriánusok számára egyaránt ideális. Napi 10-20 szem mandula hosszú távon is jótékony hatással lehet a szervezetre.

Miért érdemes ezt választani?

A mandulabél természetes, finom és tápláló alapanyag, amely energiával, vitaminokkal és egészséges zsírokkal látja el a szervezetet. Kiváló választás mindazoknak, akik egészséges, mégis ízletes alternatívát keresnek a napi táplálkozás színesítésére.

Kalifa - aszalványok és magvak népszerű magyar márkája

A Kalifa a hazai piac egyik legismertebb aszalt gyümölcs és olajos mag termékcsaládja.

Termékei között megtalálhatók a mazsola, datolya, aszalt szilva, diófélék és magkeverékek is. Széles választék, állandó minőség és praktikus kiszerelés jellemzi őket.

A márka főként süteményekhez, nassoláshoz vagy egészséges uzsonnaként kínál alternatívát, édesítés és tartósítószer nélkül.

Ajánlott minden korosztály számára, akik természetes, tápanyagdús finomságot keresnek.