Kalifa sárgaborsó 500g

Kalifa sárgaborsó 500g
 
347 Ft
 Egységár: 0,69 Ft

A sárgaborsó gazdag molibdénben, amely segíti a szervezet méregtelenítését. Magas fehérjetartalmának köszönhetően ideális választás a vegetáriánusok és vegánok számára is

Kalifa sárgaborsó 500g leírása

A sárgaborsó kiváló molibdén-forrás, ezért jelentős szerepet játszhat szervezetünk méregtelenítésében. Magas a fehérjetartalma, ráadásul nagyon kedvező az aminosav összetétele. Ez a növény jelentős helyen áll az egészséges élelmiszerek csoportjában, mert kiváló forrása a B1 és B2-vitaminnak, pantoténsavnak, biotinnak, folsavnak, E-vitaminnak. Mint a többi hüvelyesnek, a sárgaborsónak is kiváló a kálium, kalcium, foszfor, magnézium, vas, cink és mangántartalma.

Sárgaborsó köret - tápláló és ízletes választás

A sárgaborsó köret kiváló kiegészítője lehet számos ételnek, gazdag fehérjében és rostban. Egészséges és tápláló, tökéletes választás a mindennapi étkezésekhez.

A sárgaborsó köret elkészítése egyszerű és gyors, így ideális akár hétköznapokra, akár ünnepi asztalra. A sárgaborsót először alaposan meg kell mosni, majd főzés előtt áztatni érdemes, hogy megpuhuljon. A főzési idő körülbelül 30-40 perc, és a borsó ízét fűszerekkel, például sóval és borssal lehet kiemelni.
A köret ízletes és tápláló, így jól illik húsételekhez, zöldségekkel tálalva pedig vegetáriánus fogásként is megállja a helyét. A sárgaborsó gazdag vitaminokban és ásványi anyagokban, így nemcsak finom, hanem egészséges választás is az étkezésekhez.

Sárgaborsó - Tápláló és egészséges alapanyag

A sárgaborsó egy rendkívül tápláló hüvelyes, amely gazdag fehérjében, rostokban, ásványi anyagokban és vitaminokban. A sárgaborsó könnyen hozzáadható különféle étkezésekhez, és számos jótékony hatása van az egészségre. Emellett alacsony kalóriatartalmú, így ideális választás lehet azok számára, akik szeretnének egészségesen étkezni és megőrizni a súlyukat. A sárgaborsó rendkívül sokoldalú, mivel levesekhez, pörköltekhez, salátákhoz és egyéb ételekhez is hozzáadható.

Fehérje-, rost- és vitaminforrás
A sárgaborsó kiemelkedő fehérje- és rostforrás, amelyek segítenek az emésztés javításában és a bélflóra fenntartásában. A sárgaborsó gazdag ásványi anyagokban, mint például a vas, magnézium és kálium, amelyek fontosak az izomműködéshez és a szív egészségének megőrzéséhez. A rendszeres fogyasztása segíthet a vércukorszint szabályozásában is, mivel alacsony glikémiás indexe van.

Hogyan használható / kinek ajánlott?
A sárgaborsó könnyen elkészíthető levesekben, pörköltekben, salátákban vagy köretként. A vegetáriánus és vegán étrendet követők számára kitűnő fehérjeforrás. A sárgaborsó különösen ajánlott azoknak, akik szeretnék növelni a napi fehérje- és rostbevitelüket, miközben alacsony kalóriatartalmú ételt fogyasztanak.

Miért érdemes ezt választani?
A sárgaborsó egy rendkívül tápláló és sokoldalú étel, amely gazdag tápanyagokban és segít fenntartani az egészséges emésztést. Magas rosttartalma segít a bélflóra regenerálásában és a szív- és érrendszer egészségének megőrzésében.

Kalifa - aszalványok és magvak népszerű magyar márkája

A Kalifa a hazai piac egyik legismertebb aszalt gyümölcs és olajos mag termékcsaládja.

Termékei között megtalálhatók a mazsola, datolya, aszalt szilva, diófélék és magkeverékek is. Széles választék, állandó minőség és praktikus kiszerelés jellemzi őket.

A márka főként süteményekhez, nassoláshoz vagy egészséges uzsonnaként kínál alternatívát, édesítés és tartósítószer nélkül.

Ajánlott minden korosztály számára, akik természetes, tápanyagdús finomságot keresnek.