Koko kókuszmargarin 250g

Koko kókuszmargarin 250g
 
1 368 Ft
 Egységár: 5,47 Ft

Ez a növényi alapú margarin természetes összetevőkből készült, hidrogénezett zsírok nélkül. Ideális választás sütéshez és főzéshez, valamint könnyen kenhető pirítósra

Koko kókuszmargarin 250g leírása

Tejmentes, természetes összetevőket tartalmaz, nem hidrogénezett, zsírtartalma 45%, amelyből 26% hidegen sajtolt kókuszzsír, így kiváló laurinsav forrás.

Összetevők: Víz, növényi olajok (repceolaj, 26% kókuszolaj, pálmaolaj*, napraforgó olaj), emulgeálószerek: zsírsavak mono- és digliceridjei, napraforgó lecitin, színezékek: karotinok, citromlé, tengeri só, természetes aromák, A-vitamin, B12-vitamin, D2-vitamin, E-vitamin.

RSPO (Kerekasztal a Fenntartható Pálmaolajért) által hitelesített, fenntartható gazdaságból származó pálmaolajból.

Vitaminok:
A-vitamin: 800µg
B12-vitamin (Kobalamin): 2,5µg
D2-vitamin: 7,5µg
E-vitamin: 12mg

Átlagos tápérték adatok 100g termékben:
Energiatartalom: 405Kcal
Zsír: 45g
telített zsírsavak: 21g
egyszeresen telítetlen zsírsavak: 15g
többszörösen telítetlen zsírsavak: 9g
Szénhidrát: 0g
ebből cukrok: 0g
Fehérje: 0g
Só: 0,1g
Élelmi rost: 0g.

Kókuszzsír - stabil, természetes zsiradék főzéshez és sütéshez

A kókuszzsír, más néven kókuszolaj (25 °C alatt szilárd állapotban), egy rendkívül sokoldalú növényi zsiradék, amelyet a kókuszdió húsából sajtolnak. Fehér, szagtalan vagy enyhén kókuszillatú változatban is elérhető, és egyre népszerűbb az egészségtudatos táplálkozást követők körében. Magas telített zsírsavtartalma miatt hőstabil, így ideális sütéshez, főzéshez, de bőrápolásra is használható.

Sütésre, főzésre, bőrápolásra, immunerősítésre

A kókuszzsír sütéskor nem ég meg, stabil marad magas hőmérsékleten is, így kiváló alternatívája a hagyományos zsiradékoknak. A benne található laurinsav természetes antibakteriális és antivirális tulajdonságokkal bír, ami hozzájárulhat az immunrendszer támogatásához. Külsőleg alkalmazva hidratálja a bőrt, puhává és rugalmassá teszi, így természetes kozmetikumként is funkcionál.

Hogyan használható / kinek ajánlott?

A kókuszzsír kiváló választás sütéshez, pirításhoz, krémekhez, valamint bőrápolóként is. Főként azoknak ajánlott, akik egészségesebb zsiradékot keresnek a hagyományos vaj vagy margarin helyett, illetve tejmentes alternatívát igényelnek. Alkalmas vegetáriánus és vegán étrendhez is, sőt diétás célokra is használható.

Miért érdemes ezt választani?

A kókuszzsír egy megbízható, természetes, sokoldalú alapanyag, amely egyszerre segít a táplálkozásban és a bőrápolásban. Stabilitása, hosszú eltarthatósága és egészségbarát tulajdonságai miatt ma már alapdarab a modern háztartásokban.

Margarin - növényi eredetű zsiradék a modern konyhákban

A margarin egy növényi olajokból és vízből készített, kenhető zsiradék, amelyet alternatívaként használnak a vaj helyett. Kapható sós és sótlan, sütéshez-főzéshez vagy kenyérre kenhető változatban. A modern margarinokat gyakran dúsítják vitaminokkal (A, D, E), és a gyártás során már nem alkalmaznak transzzsírokat, így egészségesebb alternatívát nyújthatnak, mint a régi típusok.

Kenyérre kenésre, sütéshez, főzéshez, laktózmentes zsiradékként

A margarin sokoldalúan felhasználható a konyhában: süteményekhez, főételekhez, mártásokhoz, pirítósra, pogácsába vagy épp krémek alapjául. Könnyen kenhető, hűtés nélkül is formáját tartja, és stabilabb hőállósága révén jól használható sütésnél. Laktózmentes, így tejérzékenyeknek is biztonságos alternatíva.

Hogyan használható / kinek ajánlott?

Mindenki számára, aki tejmentes vagy vegán zsiradékot keres, vagy egyszerűen egy gazdaságosabb alternatívát szeretne a vaj helyett. Elérhető csökkentett zsírtartalmú és omega-3-mal dúsított változat is. Figyelmet kell fordítani az összetevőkre: érdemes a jó minőségű, pálmaolaj-mentes, transzzsírmentes termékeket választani.

Miért érdemes ezt választani?

A margarin praktikus, sokoldalú és kíméletesen előállított zsiradék, amely az egészségtudatos táplálkozásba is beilleszthető. Ma már számos kiváló minőségű, vitaminokkal dúsított és természetes összetevőket tartalmazó változata elérhető - így kompromisszumok nélkül váltható ki vele a hagyományos vaj.

Koko - növényi alapú kókusztermékek márkája

A Koko kókuszalapú növényi italokat, joghurtalternatívákat és tejhelyettesítő termékeket kínál.

A termékek tej-, laktóz-, glutén- és szójamentesek, így különböző diétákhoz is illeszthetők. Ízviláguk enyhe, krémes, többféle ízesített változat is elérhető.

A Koko célja, hogy finom és tápláló növényi alternatívát kínáljon az állati eredetű tejtermékek helyett.

Ajánlott vegánoknak, ételérzékenyeknek és növényi étrendet követőknek.