Lakshmy Garam Masala 30g

Lakshmy Garam Masala 30g
 
521 Ft
 Egységár: 17,37 Ft

Ez a fűszerkeverék a hagyományos indiai konyha ízvilágát hozza el otthonába. Különleges összetevői, mint a koriander és a zöld kardamom, gazdag aromát adnak ételeinek

Lakshmy Garam Masala 30g leírása

Összetevők: koriander, római kömény, szegfűbors, szerecsendió, zöld kardamom, babér, ánizs, feketebors, szegfűszeg.

Ennek a fűszerkeveréknek is számtalan változata létezik. Indiában vagy pakisztánban kis túlzással, ahány család, annyi féle Garam Masala készül. Egy curry, vindaloo, vagy rogan josh elkészítésénél nem mindegy, hogy a fűszerek milyen sorrendben kerülnek az ételbe. A Garam Masala általában a főzés végén kap szerepet. Érdemes egy pontos recept birtokában nekiállni a főzésnek, melyek széles tárháza található az interneten.

Lakhsmy - fűszerek és egzotikus alapanyagok indiai ihletésű márkája

A Lakhsmy változatos fűszerkínálatot biztosít, indiai és világkonyhai alapanyagokat egyaránt kínálva.

A kínálatban megtalálhatók őrölt és egész fűszerek, curry keverékek, szárított levelek és különleges ízesítők is. A csomagolás praktikus és visszazárható.

A márka célja az egzotikus főzés élményének elérhetővé tétele minden háztartásban.

Ajánlott kreatív konyhákba, világízek kedvelőinek és vegetáriánus receptekhez.

Garam masala - az indiai konyha fűszerlelke

A garam masala egy indiai eredetű fűszerkeverék, amely a keleti ételek karakteres, meleg, intenzív ízvilágát adja meg. Neve hindiül annyit jelent: "meleg fűszerek keveréke", és valóban olyan alapfűszereket tartalmaz, amelyek felmelegítik a testet és az emésztőrendszert. Összetevői között gyakran szerepel fahéj, szegfűszeg, kardamom, szerecsendió, koriander, fekete bors és római kömény - a pontos arány régiónként, sőt háztartásonként változhat.

Húsos, zöldséges, rizses ételek fűszerezésére, emésztés serkentésére, melegítő hatásra

A garam masala mélységet és komplexitást ad az ételeknek, emellett elősegíti az emésztést, serkenti az anyagcserét és javítja a vérkeringést. Leggyakrabban indiai curry-k, dhalok, sabzik (zöldségraguk), levesek és szószok fűszerezésére használják, de kiválóan illik sült húsokhoz, rizshez vagy akár sült zöldségekhez is. Intenzív aromája miatt csak a főzés végén, kis mennyiségben adagolják.

Hogyan használható / kinek ajánlott?

A garam masala használata egyszerű: általában a főzés utolsó perceiben keverik az ételbe, hogy megőrizze karakteres illatát és ízét. Por formában kapható, de vannak frissen őrölt változatok is, amelyek még aromásabbak. Ajánlott minden olyan étkezéshez, ahol szeretnénk melegebb, fűszeresebb ízvilágot kialakítani. Vegetáriánus és vegán konyhában különösen népszerű, de húsos ételekben is kiváló.

Miért érdemes ezt választani?

A garam masala nemcsak fűszerez, hanem gyógyító hatással is bír - a benne lévő összetevők támogatják az emésztést, a vérkeringést és az immunrendszert. Egyetlen kanálnyi ebből a keverékből gazdagabbá, aromásabbá és emlékezetesebbé teszi az ételt. Ha szereted a keleti ízeket, és szeretnél elmélyülni az indiai konyha világában, a garam masala alapfűszerként nem hiányozhat a polcodról.

Garam masala fűszerkeverék - autentikus indiai ízek

A garam masala fűszerkeverék különféle meleg fűszerek keveréke, amely gazdag és komplex ízvilágot ad az indiai és más ázsiai ételeknek.

Ez a keverék egyszerűen használható húsok, levesek és egytálételek ízesítésére, miközben támogatja a változatos és aromás konyhai alkotásokat.

A garam masala fűszerkeverék rendszeres alkalmazásával autentikus, gazdag ízekkel gazdagíthatod az étkezéseket.

Garam masala fűszerkeverék - Az indiai konyha varázsa

A garam masala egy aromás fűszerkeverék, amely az indiai konyha alapját képezi. Gazdag ízeivel és illataival bármely fogást feldobhat. Az ételek ízvilágát különlegessé teszi.

Az indiai konyhában a garam masala egy sokféle fűszerből készült keverék, amely jellemzően tartalmaz köményt, koriandert, kardamomot, szegfűszeget és fahéjat. Ezek a fűszerek együtt egyedülálló ízélményt nyújtanak, ami jellemző a hagyományos indiai ételekre. A garam masalát általában a főzés végén adják az ételekhez, hogy megőrizzék az aromáikat.
Ez a fűszerkeverék nemcsak ízletes, hanem számos egészségügyi előnnyel is bír. A benne található fűszerek antioxidánsokban gazdagok, és segíthetnek az emésztés javításában. Használhatjuk húsételekben, zöldségeknél vagy akár levesekben is, hogy egyedi ízeket varázsoljunk az étkezéseinkbe.

Masala fűszer - indiai ízvilág egyetlen keverékben

A masala szó jelentése "fűszerkeverék" a hindi nyelvben, és az indiai konyha egyik legalapvetőbb elemére utal. A masala keverékek sokféle változatban léteznek - például garam masala, chai masala, tandoori masala -, de mindegyik közös jellemzője az intenzív, meleg ízvilág. Leggyakoribb összetevői: koriander, kömény, gyömbér, fahéj, szerecsendió, kardamom, bors és szegfűszeg.

Indiás ételekhez, húsokhoz, zöldségekhez, teához vagy levesekhez

A masala fűszerkeverékek harmonikus, mégis karakteres ízt adnak az ételeknek. Használhatók curryhez, grillezett húsokhoz, lencsefőzelékekhez, rizses ételekhez, de egyes változatai (pl. chai masala) akár teához is kiválóak. Az indiai konyha mellett közel-keleti vagy vegán fogásokban is előszeretettel alkalmazzák.

Hogyan használható / kinek ajánlott?

Por formájában szinte minden ételhez hozzáadható főzés közben. Kapható natúr, enyhébb és csípősebb változatban is. Ajánlott azoknak, akik szeretik a keleti ízeket, kísérleteznének a konyhában, vagy izgalmasabbá tennék a megszokott fogásaikat.

Miért érdemes ezt választani?

A masala fűszerkeverék egyszerre hoz intenzív ízélményt és sokoldalú felhasználási lehetőséget a konyhába. Egy kanálnyi is elegendő ahhoz, hogy teljesen új karaktert adj egy hétköznapi ételnek. Ha egzotikus és meleg ízekre vágysz, a masala tökéletes választás.