AMIT MÉG AJÁNLUNK
Lakshmy őrölt szegfűbors 20g leírása
Az örökzöld pimenta fák termésének magjai adják a fűszert. A magokat zölden szedik le, melyek a szárítást követően megbarnulnak és felületük ráncos lesz. Illata a szegfűszeghez hasonló, némi fahéjas beütéssel, íze a borsra emlékeztet és hasonlóan csípős. Kolumbusz kristóf haláláig abban a hitben élt, hogy a karib-szigeteken borsot talált. Nevét is innen kapta, spanyolul a "pimienta" borsot jelent. Hal és húsételek pácolásához, raguk, mártások készítéséhez, pástétomok ízesítéséhez használhatjuk.
Lakhsmy - fűszerek és egzotikus alapanyagok indiai ihletésű márkája
A Lakhsmy változatos fűszerkínálatot biztosít, indiai és világkonyhai alapanyagokat egyaránt kínálva.
A kínálatban megtalálhatók őrölt és egész fűszerek, curry keverékek, szárított levelek és különleges ízesítők is. A csomagolás praktikus és visszazárható.
A márka célja az egzotikus főzés élményének elérhetővé tétele minden háztartásban.
Ajánlott kreatív konyhákba, világízek kedvelőinek és vegetáriánus receptekhez.
Bors fűszer - alapvető és sokoldalú ízesítő
A bors fűszer frissen őrölve intenzív és pikáns ízt ad ételeknek. Széles körben használt fűszer, mely nélkülözhetetlen a konyhában.
A fűszer segítheti az emésztést és fokozza az étel ízét, változatos módon használható húsokhoz, levesekhez és salátákhoz.
Népszerű választás minden háztartásban.
Bors - a konyha klasszikusa, ami minden fogást feldob
A bors az egyik legismertebb és legtöbbet használt fűszer a világon. Legyen szó fekete-, fehér-, zöld- vagy rózsaborsról, mindegyik sajátos aromát ad az ételeknek, és nélkülözhetetlen szinte minden fogásban, az előételektől a főételeken át a mártásokig.
Ízmélység és karakter
A bors pikáns, enyhén csípős íze fokozza az ételek zamatát, kiegyensúlyozza az édes és sós ízeket, és kiemeli a hozzávalók természetes aromáját. Az őrölt változat azonnal használható, az egész bors pedig frissen darálva intenzívebb ízélményt ad.
Hogyan használható / kinek ajánlott?
Gyorsfőzéshez, pácoláshoz, grillezéshez, szószokhoz és salátákhoz is tökéletes. Mindenkinek ajánlott, aki szeretne változatosan, mégis egyszerűen fűszerezni - legyen szó háziasszonyról vagy kezdő szakácsról.
Miért érdemes ezt választani?
Mert a bors az a fűszer, ami soha nem megy ki a divatból. Praktikus, sokoldalú, és minden konyhában ott a helye - a finom ételek biztos pontja.
Szegfűbors fűszer - az ízek titkos fegyvere
A szegfűbors egy különleges fűszer, amely gazdag ízvilágával és aromájával hódít. Kiválóan alkalmas különféle ételek ízesítésére. Fedezze fel a szegfűbors sokoldalúságát!
A szegfűbors (Pimenta dioica) a babérfélék családjába tartozik, és a Karib-térségben őshonos. Ízvilága egyedi, mivel a fahéj, a szegfűszeg és a bors keverékére emlékeztet, így sokféle ételben megállja a helyét. Leggyakrabban húsételek, pácok, mártások és sütemények ízesítésére használják. A szegfűborsot egészben vagy őrölt formában is megvásárolhatjuk.
Az ízesítés mellett a szegfűborsnak számos egészségügyi előnye is van. Antioxidánsokban gazdag, segíti az emésztést és enyhíti a légzőszervi problémákat. Próbálja ki különleges ételekben, és tapasztalja meg, milyen ízélményt nyújt!