AMIT MÉG AJÁNLUNK
Mester Család glutén és tejmentes kenyérmorzsa 250g leírása
A lisztérzékenység (coeliakia) a vékonybél krónikus, felszívódási zavarhoz vezető megbetegedése, mely az étkezéssel bevitt bizonyos növényi fehérjék (glutén) hatására alakul ki az erre fogékony egyénekben.
A lisztérzékenység hajlama családi öröklődést mutat (elsőfokú rokonok 8,5 százalékában diagnosztizálható a betegség). Kialakulásában - a genetikai tényezők mellett - immunológiai és környezeti hatások is szerepet játszanak. A betegség gyakorisága az utóbbi időben nőtt (hazánkban 1:85 arányt észleltek), de az esetszám emelkedését valószínűleg a sokat javuló diagnosztika okozza, azaz olyan embereknél is felismerik a glutén érzékenységet, akiknél korábban erre nem került sor. A betegség kiváltója a búzában lévő glutén alkoholban oldódó komponense, a gliadin. Emellett a rozs (secalin), az árpa (hordein) és feltehetően a zab (avenin) hasonló fehérjéi is fokozzák a gyulladást az arra érzékeny betegekben.
Panírmorzsa - A tökéletes bundázáshoz
A panírmorzsa egy étkezési alapanyag, amelyet a bundázásra használnak, különösen húsok, halak vagy zöldségek esetében. A panírmorzsa segít a kívánt ételt ropogósra sütni, miközben nem szívja meg túlzottan az olajat, így a kész étel könnyebb és ropogósabb lesz. Az alapanyagot finomra őrölt kenyérből készítik, és számos variációban elérhető, például sima vagy fűszeres változatokban.
Ropogós étel, bundázás, étkezési élmény fokozása
A panírmorzsa segít a kívánt ételt ropogósra sütni, miközben javítja az étel textúráját. Tökéletes választás azok számára, akik szeretnék gazdagítani az étkezési élményt a ropogós bundával.
Hogyan használható / kinek ajánlott?
A panírmorzsát húsok, halak vagy zöldségek bundázására használhatjuk, mielőtt az ételt olajban vagy sütőben megsütjük. Különösen ajánlott azoknak, akik szeretik a ropogós ételeket és szeretnék gyorsan elkészíteni az ételt.
Miért érdemes ezt választani?
A panírmorzsa egyszerűen használható és segít az ételt ropogóssá tenni, miközben megőrzi a kívánt étel ízét. Gazdagíthatja az étkezéseket, és egy könnyű étkezési élményt biztosít.
Kenyérmorzsa - a konyha elengedhetetlen alapanyaga
A kenyérmorzsa egy sokoldalú alapanyag, amely szinte minden konyhában megtalálható. Kiválóan alkalmas ételek panírozására, ízesítésére és sűrítésére. Használata egyszerű, és rengeteg ételhez illik.
A kenyérmorzsa a friss vagy szikkadt kenyér apróra tört változata, amelyet sütés előtt vagy után is felhasználhatunk. A morzsák textúrája és íze attól függ, hogy milyen kenyeret használtunk, így a házi kenyérmorzsa egyedi ízélményt nyújt. A morzsa elkészítése egyszerű, elegendő a kenyeret a sütőben megpirítani, majd egy konyhai robotgépben vagy kézi aprítón összetörni.
A kenyérmorzsa nemcsak ételek ízesítője, hanem egy remek módja a maradék kenyér hasznosításának is. Legyen szó rakott ételekről, fasírtról vagy zöldségfélék panírozásáról, a kenyérmorzsa mindig jó választás. Használatával az ételek ropogósabbá válnak, és gazdagabb ízélményt nyújtanak.
Mester Család - speciális étrendekhez igazított magyar élelmiszermárka
A Mester Család gluténmentes, tejmentes, tojásmentes és szójamentes lisztkeverékeket és sütési alapanyagokat kínál.
Termékei házi használatra ideálisak, jól helyettesítik az allergéneket, konyhakész változatok is elérhetők.
A márka célja a táplálékallergiások és speciális diétát követők támogatása.
Ajánlott gluténérzékenyeknek, ételallergiásoknak és tudatos háziasszonyoknak.