AMIT MÉG AJÁNLUNK
Mester Család gluténmentes palacsintapor 200g leírása
A lisztérzékenység (coeliakia) a vékonybél krónikus, felszívódási zavarhoz vezető megbetegedése, mely az étkezéssel bevitt bizonyos növényi fehérjék (glutén) hatására alakul ki az erre fogékony egyénekben.
A lisztérzékenység hajlama családi öröklődést mutat (elsőfokú rokonok 8,5 százalékában diagnosztizálható a betegség). Kialakulásában - a genetikai tényezők mellett - immunológiai és környezeti hatások is szerepet játszanak. A betegség gyakorisága az utóbbi időben nőtt (hazánkban 1:85 arányt észleltek), de az esetszám emelkedését valószínűleg a sokat javuló diagnosztika okozza, azaz olyan embereknél is felismerik a glutén érzékenységet, akiknél korábban erre nem került sor. A betegség kiváltója a búzában lévő glutén alkoholban oldódó komponense, a gliadin. Emellett a rozs (secalin), az árpa (hordein) és feltehetően a zab (avenin) hasonló fehérjéi is fokozzák a gyulladást az arra érzékeny betegekben.
Palacsinta lisztkeverék - A tökéletes alap
A palacsinta lisztkeverék egyszerű megoldást kínál a gyors és ízletes palacsinta elkészítésére. Ezzel a keverékkel garantált a siker! A lisztkeverék gondosan válogatott összetevőkből áll, így biztosítva a megfelelő textúrát és ízt. Az elkészítéshez csupán víz vagy tej hozzáadása szükséges, így pillanatok alatt élvezheti a frissen sült palacsintákat.
A palacsinta lisztkeverék ideális választás a reggelikhez, desszertekhez vagy akár sós töltelékekhez is. Az összetevők között megtalálható a finomított búzaliszt, amely segít a palacsinták könnyű és levegős állagának megőrzésében. Továbbá, a keverék tartalmazhat tojásport és egyéb fűszereket, amelyek gazdagítják az ízélményt.
Az elkészítés folyamata rendkívül egyszerű: csak keverje el a lisztkeveréket a választott folyadékkal, majd süsse ki a palacsintákat. Olyan könnyen kezelhető, hogy akár a gyerekek is részt vehetnek a főzésben, így közös élményt nyújt a család számára. Ezzel a palacsinta lisztkeverékkel mindig garantált a siker!
Palacsinta - Finom és gyors desszert vagy étkezés
A palacsinta egy hagyományos étel, amelyet különböző töltelékekkel lehet variálni, legyen szó édes vagy sós változatról. A palacsinta tészta alapja liszt, tojás, tej, és egy csipet só, amit egyszerűen összekeverünk, majd serpenyőben sütünk. A palacsinta sokféleképpen tálalható, édes változatban lekvárral, nutellával, vagy friss gyümölcsökkel, sós változatban pedig húsokkal, sajtokkal vagy zöldségekkel. Ideális reggelire, desszertként vagy akár vacsorára is.
Finom étkezés, gyors étel, változatos ízek
A palacsinta remek választás, ha gyors, tápláló ételt szeretnénk készíteni. Az édes vagy sós töltelékek lehetőséget adnak arra, hogy mindenki a saját ízlésének megfelelően fogyaszthassa. Könnyen elkészíthető, és számos étkezés kiegészítőjeként tökéletes.
Hogyan használható / kinek ajánlott?
A palacsintát gyors étkezéshez, reggelire vagy desszertként érdemes elkészíteni. Ajánlott minden korosztály számára, mivel egyszerűen testre szabható, és sokféleképpen variálható.
Miért érdemes ezt választani?
A palacsinta könnyen elkészíthető, ízletes és sokoldalú étel, amely gyorsan finom étkezést biztosít. Az egyszerű alapanyagok és a különböző töltelékek lehetőségei végtelen variációkat kínálnak.
Mester Család - speciális étrendekhez igazított magyar élelmiszermárka
A Mester Család gluténmentes, tejmentes, tojásmentes és szójamentes lisztkeverékeket és sütési alapanyagokat kínál.
Termékei házi használatra ideálisak, jól helyettesítik az allergéneket, konyhakész változatok is elérhetők.
A márka célja a táplálékallergiások és speciális diétát követők támogatása.
Ajánlott gluténérzékenyeknek, ételallergiásoknak és tudatos háziasszonyoknak.