Mogyi pörkölt sós mandula 70g

Mogyi pörkölt sós mandula 70g
 
807 Ft
 Egységár: 11,53 Ft
Jelenleg nem kapható!

Élvezd a pörkölt sós mandula különleges ízét, amely minden falatnál elvarázsol. Ideális választás filmnézéshez vagy baráti összejövetelekhez, garantáltan mindenki kedvence lesz

Mogyi pörkölt sós mandula 70g leírása

Főleg cukrászkészítményekhez, illetve édes ételekhez használatos, főként aprítva. A marcipán alapanyagát képezi. Ünnepi ételeket tehetünk vele különlegessé, például mandulás pulyka, mandulás hal. A mandula fehérjét, egyszeresen telítetlen ( olajsav) és többszörösen telítetlen zsírsavakat, olajat, szénhidrátokat és ásványi sókat ( K, Ca, Mg, Fe, P) tartalmaz.

A mandula a kedvező életkörülmények között eléggé nagy fává fejlődik, erős, gyakran vastag törzset nevel, koronája hajlamos az elsűrűsödésre. A faj páratlan szívósságánál fogva megtelepszik a napégette, száraz, sziklás lejtőkön is, de itt inkább bokoralakot ölt. A mediterrán országokban leggyakoribbak a magról kelt fák, amelyek 3-8 m magasságot érnek el, szabálytalan koronát fejlesztenek, kérgük ripacsos, gyakran furcsán csavarodott. Fája jó talajon és megfelelő ápolás mellett 6-8 méter magas, a korona átmérője 4-8 méter közötti. A felnyíló csonthéjas termés külső és középső terméshéja éréskor felreped és kihull a csontár. A mag édes és keserű lehet. A termelt édes magvú fajták papír-, félpapír-, és kemény magvúak lehetnek.

Mandulabél - tápláló és sokoldalú magféle a mindennapi energiáért

A mandulabél az édesmandula (Prunus dulcis) héjától megszabadított, tisztított magja, amelyet számos formában használunk a gasztronómiában és az egészséges étrend részeként. Magas fehérje-, egészséges zsírsav-, rost-, E-vitamin- és ásványianyag-tartalma miatt a mandula az egyik legtáplálóbb olajos mag. Nyersen, pörkölve, szeletelve vagy darálva is fogyasztható.

Tápanyagpótlásra, szív- és érrendszer támogatására, vércukorszint stabilizálására

A mandulabél segíti a jóllakottság érzését, javítja az anyagcserét, és rendszeres fogyasztása hozzájárul a koleszterinszint csökkentéséhez. Antioxidáns E-vitamin-tartalma védi a sejteket az öregedéstől, míg a magnézium és kálium támogatja az idegrendszert és a szív egészségét. Alacsony glikémiás indexe miatt cukorbetegek is beilleszthetik étrendjükbe.

Hogyan használható / kinek ajánlott?

Fogyasztható önmagában nassolnivalóként, müzliben, süteményekben, krémekben, növényi ital alapként vagy saláták feltétjeként. Gyerekek, sportolók, diétázók és vegetáriánusok számára egyaránt ideális. Napi 10-20 szem mandula hosszú távon is jótékony hatással lehet a szervezetre.

Miért érdemes ezt választani?

A mandulabél természetes, finom és tápláló alapanyag, amely energiával, vitaminokkal és egészséges zsírokkal látja el a szervezetet. Kiváló választás mindazoknak, akik egészséges, mégis ízletes alternatívát keresnek a napi táplálkozás színesítésére.

Mogyi - magyar pörkölt magvakat és snackeket gyártó márka

A Mogyi pörkölt földimogyorót, tökmagot, napraforgót, pisztáciát és ízesített snackeket kínál.

Termékei natúr, sós, chilis és egyéb változatokban is elérhetők, kiváló minőségű alapanyagból.

A márka célja a ropogtatnivalók egészségesebb, természetesebb alternatíváinak biztosítása.

Ajánlott nassoláshoz, borozáshoz, sportnézéshez vagy tízóraira.