AMIT MÉG AJÁNLUNK
Mogyi pörkölt sós mandula 70g leírása
Főleg cukrászkészítményekhez, illetve édes ételekhez használatos, főként aprítva. A marcipán alapanyagát képezi. Ünnepi ételeket tehetünk vele különlegessé, például mandulás pulyka, mandulás hal. A mandula fehérjét, egyszeresen telítetlen ( olajsav) és többszörösen telítetlen zsírsavakat, olajat, szénhidrátokat és ásványi sókat ( K, Ca, Mg, Fe, P) tartalmaz.
A mandula a kedvező életkörülmények között eléggé nagy fává fejlődik, erős, gyakran vastag törzset nevel, koronája hajlamos az elsűrűsödésre. A faj páratlan szívósságánál fogva megtelepszik a napégette, száraz, sziklás lejtőkön is, de itt inkább bokoralakot ölt. A mediterrán országokban leggyakoribbak a magról kelt fák, amelyek 3-8 m magasságot érnek el, szabálytalan koronát fejlesztenek, kérgük ripacsos, gyakran furcsán csavarodott. Fája jó talajon és megfelelő ápolás mellett 6-8 méter magas, a korona átmérője 4-8 méter közötti. A felnyíló csonthéjas termés külső és középső terméshéja éréskor felreped és kihull a csontár. A mag édes és keserű lehet. A termelt édes magvú fajták papír-, félpapír-, és kemény magvúak lehetnek.
Mandulabél - tápláló és sokoldalú magféle a mindennapi energiáért
A mandulabél az édesmandula (Prunus dulcis) héjától megszabadított, tisztított magja, amelyet számos formában használunk a gasztronómiában és az egészséges étrend részeként. Magas fehérje-, egészséges zsírsav-, rost-, E-vitamin- és ásványianyag-tartalma miatt a mandula az egyik legtáplálóbb olajos mag. Nyersen, pörkölve, szeletelve vagy darálva is fogyasztható.
Tápanyagpótlásra, szív- és érrendszer támogatására, vércukorszint stabilizálására
A mandulabél segíti a jóllakottság érzését, javítja az anyagcserét, és rendszeres fogyasztása hozzájárul a koleszterinszint csökkentéséhez. Antioxidáns E-vitamin-tartalma védi a sejteket az öregedéstől, míg a magnézium és kálium támogatja az idegrendszert és a szív egészségét. Alacsony glikémiás indexe miatt cukorbetegek is beilleszthetik étrendjükbe.
Hogyan használható / kinek ajánlott?
Fogyasztható önmagában nassolnivalóként, müzliben, süteményekben, krémekben, növényi ital alapként vagy saláták feltétjeként. Gyerekek, sportolók, diétázók és vegetáriánusok számára egyaránt ideális. Napi 10-20 szem mandula hosszú távon is jótékony hatással lehet a szervezetre.
Miért érdemes ezt választani?
A mandulabél természetes, finom és tápláló alapanyag, amely energiával, vitaminokkal és egészséges zsírokkal látja el a szervezetet. Kiváló választás mindazoknak, akik egészséges, mégis ízletes alternatívát keresnek a napi táplálkozás színesítésére.
Mogyi - magyar pörkölt magvakat és snackeket gyártó márka
A Mogyi pörkölt földimogyorót, tökmagot, napraforgót, pisztáciát és ízesített snackeket kínál.
Termékei natúr, sós, chilis és egyéb változatokban is elérhetők, kiváló minőségű alapanyagból.
A márka célja a ropogtatnivalók egészségesebb, természetesebb alternatíváinak biztosítása.
Ajánlott nassoláshoz, borozáshoz, sportnézéshez vagy tízóraira.