AMIT MÉG AJÁNLUNK
Natur Tanya Hepa Detox máj és emésztés koncentrátum 250ml leírása
Az összetevők között megtaláljuk az articsóka (adagonként 16 mg cinarin tartalom!), a máriatövis (adagonként 210 mg szilimarin tartalom!), a kurkuma (adagonként 2,4 mg kurkumin tartalom!) kivonatokat és a kolin-bitartarátot (adagonként 82,5 mg kolin!), melyek aminosavakkal (L-metionin, L-ornitin), mio-inozitollal és szerves B-komplex-el egészülnek ki.
Aktív összetevők (a növényi kivonatok támogatják a máj és az emésztőrendszer méregtelenítését, megfelelő működését):
Articsóka: támogatja a máj és az emésztőrendszer méregtelenítését, megfelelő működését. Fő bioaktív komponense a cinarin támogatja továbbá a testsúlycsökkenést, és segít csökkenteni a vérzsírok mennyiségét.
Máriatövis: hozzájárul a normál májfunkciókhoz, az epe egészségének megőrzéséhez, a toxikus anyagok szervezetből való eltávolításához, a májszövetek és a sejtek normális regenerációjához, valamint támogatja az emésztést. A Natur Tanya Hepa Detox 6562 mg porított őrleménynek megfelelő máriatövis kivonatot tartalmaz! A máriatövis fő bioaktív hatóanyaga a szilimarin, ami valójában több alkotóelemet foglal magában, amelyeket az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) értékelő jelentésében is közzé tett. Ezek a: szilikisztin és szilidianin, szilibinin A és szilibinin B, izoszilibinin és izoszilibinin B.
Kurkuma: segít fenntartani a máj egészségét, hozzájárul a normál májfunkció fenntartásához, segíti az emésztést, hozzájárul az emésztési komfortérzethez és az epe megfelelő működéséhez, valamint megakadályozza a zsírok felhalmozódását, 2valamint szignifikáns antioxidáns hatással rendelkezik.
Kolin: hozzájárul az egészséges májműködés fenntartásához, valamint részt vesz a normál zsíranyagcserében és a homocisztein-anyagcserében. Mindenütt jelen van a szervezetben, mivel rengeteg biológiailag jelentős sejtmembrán foszfolipid alkotóeleme. Ezek egyike a foszfatidil-kolin (PC), mely a sejtek foszfolipid membránját alkotja. Esszenciális tápanyag, amit étkezésekkel kell felvennünk mivel a szervezet nem termel eleget belőle még ideális körülmények között sem. Tudta? A kolin szinergiában hat más vegyületekkel a B-vitamincsaládból (pl. B6-vitamin) a homocisztein metabolizmusban, mert mindkét összetevő a kolin és a B6-vitamin részt vesz a normál homocisztein anyagcserében.
Szerves B-komplex: a B-komplex összetevői (B1-vitamin- tiamin, B2-vitamin-riboflavin, B3-vitamin-niacin, B5-vitamin-pantoténsav és B6-vitamin) hozzájárulnak a normál energiatermelő anyagcsere folyamatokhoz. A riboflavin (B2-vitamin) antioxidáns hatású és hozzájárul a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez.
Honnan tudhatjuk, hogy megfelelően működik a májunk? Általánosságban elmondható, hogy vérvétellel megítélhető a máj normális funkciója, amelyet hazánkban több vizsgálati laboratórium is el tud már végezni. Tájékoztat az esetlegesen fennálló gyulladásos állapotokról, az epe kiválasztásáról, valamint a gyógyszerek, az alkohol, a drogok és egyéb toxikus anyagok májkárosító hatásáról.
A májfunkció vizsgálatakor az alábbi paramétereket nézik: bilirubin, GOT (glutamát-oxálacetát aszpartát aminotranszferáz), GPT (glutamát-piruvát alanin-aminotranszferáz), kolineszteráz, GGT (gamma-glutamil transzferáz), ALP (alkalikus foszfatáz), NAFLD - nem alkohol okozta zsírmáj. Tudta? Napjainkban a nem alkoholos zsírmáj (NAFLD) a leggyakoribb májbetegség. Járványszerű terjedésének fő kiváltó oka az elhízás, az inzulinrezisztencia és a cukorbetegség. A NAFLD szoros kapcsolatban áll vagy társulhat krónikus vesebetegség, szív és érrendszeri betegségek, magas vérnyomás, stroke, pajzsmirigy alulműködés, policisztás ovarium szindróma és pikkelysömör fokozott kockázatával is.
Májvédő étrendi és életmódbeli tanácsok: (forrás: George ES, Forsyth A, Itsiopoulos C, Nicoll AJ, Ryan M, Sood S, Roberts SK, Tierney AC. Practical Dietary Recommendations for the Prevention and Management of Nonalcoholic Fatty Liver Disease in Adults. Adv Nutr. 2018 Jan 1;9(1):30-40.)Kalóriabevitel csökkentése/megszorítása (500-1000 kcal-val való energiabevitel csökkentés): alacsony zsír (< 30%) vagy alacsony szénhidrát (< 40%)Ha alacsony szénhidrát tartalmú étrend mellett döntenek, törekedjen a több PUFA (többszörösen telítetlen zsírsavat), MUFA (egyszeresen telítetlen zsírsavak) bevitelére vagy halból, baromfiból, dióból és hüvelyesből származó fehérjebevitelre. Ha az alacsony zsírtartalmú étrendet követ, használjon több alacsony GI-tartalmú ételt és halból, baromfiból, dióból és hüvelyesből származó fehérjét. Transzzsírsavak (< 1%), telített zsírsavak (7%), koleszterinbevitel (< 200 mg/nap) csökkentése . Gabonafélékből származó vízben oldhatatlan élelmi rostbevitel növelése (teljes kiőrlésű gabonák) (25 g/nap).
Alkohol okozta májkárodosás: az alkoholtartalmú italok fogyasztása már a régmúltra tekint vissza, a jó minőségű italom mérsékletes fogyasztása kiegészíti az egészséges táplálkozást. A túlzásba vitt és főleg a rendszeres alkoholfogyasztás azonban károsodást okoz az alkohol lebontási helyén: a májban, mely egy darabig visszafordítható, de bizonyos idő után maradandó májbetegséget idéz elő.
Milyen elváltozásokat okoz az alkohol a májban? Az alkohol lebontása során a májban egy toxikus vegyület, az acetaldehid keletkezik, amely direkt májméreg, hatására először elzsírosodás, majd, ha a terhelés tovább folytatódik, gyulladás jön létre. A gyulladásos reakció kapcsán olyan anyagok szabadulnak fel, amelyek hatására a májsejtek elpusztulnak és kialakul az alkoholos hepatitis kórképe.
Ha az ártalom itt megáll, az újjászülető májsejtek még regenerálják a máj működését. Ellenkező esetben a máj kifárad, új sejtek nem képződnek, és az elpusztultak helyét hegszövet (fibrózis) tölti ki. Ez már visszafordíthatatlan állapot, és most már egészen kevés mennyiségű alkohol is májsejt-pusztulást okoz. Az egyre kevesebb májszövet és egyre több heges terület kialakulása okozza a májzsugorodást, májcirrhosist. Ez nem azt jelenti, hogy a máj kisebb, ellenkezőleg, sokszor kétszeresére is nőhet. A kevés működő maradék májsejt könnyen felmondja a szolgálatot, és májelégtelenség következik be, ami gyorsan halálhoz vezet.
Milyen mennyiségű alkohol káros? (forrás: Rodler Imre (szerk.): Táplálkozási ajánlások a magyarországi felnőtt lakosság számára, 2004. A rendszeres alkoholfogyasztás sokféleképpen veszélyezteti az egészséget. Aki iszik alkoholos italt, mértékkel tegye, aki nem, ne kezdje el. 1 egység alkohol: 2-3 dl sör, vagy 1-1,5 dl bor, vagy 2 cl égetett szeszesital. Jó tanácsok: aki úgy dönt, hogy időnként fogyaszt alkoholos italt, mértékletesen tegye. Ez a nők számára naponta legfeljebb 1, férfiak számára legfeljebb 2 egységet jelent. Az alkoholos italt célszerű étkezéssel egy időben fogyasztani, akkor lassabb az alkohol felszívódása. A tudomány jelenlegi állása szerint a mérsékelt alkoholfogyasztás 45 éven felüli férfiak, és 55 éven felüli nők esetén csökkenti a koszorúér-betegség kockázatát.
A kedvező hatást hatékonyan fokozza az egészséges táplálkozás, a rendszeres mozgás, a dohányzás mellőzése és az elhízás megelőzése, kezelése. A mérsékelt alkoholfogyasztás a fiatalok számára kockázatcsökkenést nem, vagy igen kis mértékben eredményez, viszont jelentős mértékben növeli a hozzászokás és a rendszeres ivás kialakulásának veszélyét. Már a mérsékelt alkoholfogyasztás is növelheti a nők egy részében a mellrák kockázatát, az ennél nagyobb mértékű ivás pedig mindkét nemben a közlekedési, munkahelyi balesetek, szélütés, agyvérzés, az idült májbetegség, az erőszakos cselekedetek, az öngyilkosság és néhány daganatos megbetegedés veszélyét.
Nettó térfogat: 250 ml.
Összetevők: articsóka (Cynara scolimus L.) vizes kivonat- standardizált 5% cinarin tartalommal, máriatövis (Silybum marianum (L). Gaertn.) mag száraz kivonat 25:1- standardizált 80% szilimarin tartalommal, kolin-bitartarát, étkezési sav (citromsav), természetes lime aroma, L-metionin, mio-inozitol, L-ornitin-hidroklorid, tartósítószer (kálium-szorbát), nikotinamid, kurkuma (Curcuma longa L.) gyökér száraz kivonat- standardizált 19% kurkumin tartalommal, kalcium-D-pantotenát, piridoxin-hidroklorid, tiamin-hidroklorid, riboflavin, víz.
Adagolási javaslat: Napi 25 ml önmagában, vagy 1dl vízzel lenyelve. Használat előtt felrázandó! A nap bármely szakában fogyasztható. Adagolási időtartam: Minimum 60 nap, maximum 120 nap. Hosszú távon keresztül is biztonságos.
Hatóanyag a napi adagban (25 ml-ben): articsóka (Cynara scolymus L.) levél kivonat: 320 mg -amelyből standardizált cinarin: 16 mg, máriatövis (Silybum marianum (L.) Gaertn.) termés kivonat 25:1: 262,5 mg -amelyből standardizált szilimarin: 210 mg, kolin-bitartarát: 200 mg -amelyből kolin: 82,5 mg, mio-inozitol: 100 mg, L-metionin: 100 mg, L-ornitin HCl: 50 mg, kurkuma (Curcuma Longa L.) gyökér kivonat: 12,6 mg -amelyből standardizált kurkuminok: 2,39 mg, B1-vitamin (tiamin): 1,1 mg (100%2), B2-vitamin (riboflavin): 1,4 mg (100%2), B3-vitamin (niacin): 16 mg (100%2), B5-vitamin (pantoténsav): 6 mg (100%2), B6-vitamin (piridoxin): 1,4 mg (100%2).
Átlagos tápérték 100 ml termékben: Energia: 85 kJ/20 kcal, zsír: < 0,5 g -amelyből telített zsírsavak: < 0,1 g, szénhidrát: 4,5 g -amelyből cukrok: < 0,5 g, fehérje: < 2 g, só: 0,04 g.
Laktóztartalom: < 0,1 g/100 g, cukormentes: < 0,5 g/100 ml fogyasztásra kész termékben. A termék gyártója a Jó Gyártási Gyakorlat (GMP) irányelveinek megfelelő, illetve ISO 22000 rendszer szerint tanúsított élelmiszerbiztonsági rendszert tart fenn.
Magyar márka. 100%-ban Magyar tulajdonú cég. A termék megvásárlásával magyar munkahelyeket támogat!
Figyelmeztetés: Az ajánlott napi mennyiséget ne lépje túl! Hatóanyagokkal szembeni túlérzékenység esetén szedése nem ajánlott! Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot! Epeköves és epekő képződésre hajlamos egyéneknek nem ajánlott! A készítmény természetes voltából eredően üledékképződés előfordulhat, ez azonban nem befolyásolja a termék minőségét és hatékonyságát.
A termék 12 éves kortól alkalmazható. A termék nem alkalmazható vérhígítók használata esetén. A termék cukorbetegség melletti alkalmazásával kapcsolatban egyeztessen kezelőorvosával, mert az inzulin vagy szájon át szedett gyógyszerek dózisának módosítására lehet szükség. A termék nem alkalmazható terhesség és szoptatás idejében. Epeköves és epekő képződésre hajlamos egyéneknek nem ajánlott! Tárolás: Száraz, hűvös helyen, gyermekek elől elzárva tartandó! Felbontás után hűtőben tárolandó.
Májtisztító - természetes támogatás a szervezet méregtelenítésére
A májtisztító elnevezés olyan gyógynövények és hatóanyagok keverékét takarja, amelyek elősegítik a máj regenerációját és működésének optimalizálását. A modern életvitel - stressz, feldolgozott élelmiszerek, alkohol, gyógyszerek - különösen megterheli a májat, ezért időnként szükség lehet célzott támogatásra.
A máj működésének serkentésére, emésztés javítására, fáradékonyság csökkentésére
A májtisztító készítmények - például articsóka, máriatövis, kurkuma vagy gyermekláncfű tartalommal - elősegíthetik az epetermelést, a májsejtek regenerációját és a salakanyagok kiürítését. Hatásuk révén javulhat az emésztés, csökkenhet a fáradékonyság, a puffadás és a bőrproblémák is enyhülhetnek.
Hogyan használható / kinek ajánlott?
Kapható kapszula, tinktúra, tea vagy por formájában. Kúraszerű alkalmazás ajánlott, általában 2-4 hétig, napi rendszerességgel. Ajánlott fokozott májterhelés (pl. gyógyszerszedés, alkoholfogyasztás, stresszes életvitel) esetén, illetve tavasszal vagy ősszel méregtelenítő kúrákhoz.
Miért érdemes ezt választani?
A máj kulcsszerepet játszik az egész szervezet méregtelenítésében. A májtisztító készítmények természetes segítséget nyújtanak, mellékhatások nélkül. Ha energikusabbnak szeretnéd érezni magad, jobb emésztést és tisztább bőrt szeretnél, egy tudatosan összeállított májtisztító kúra ideális választás lehet.
Májtisztító tinktúra - a tiszta májért
A májtisztító tinktúra természetes összetevőkből készült, segít a máj méregtelenítésében és védelmében. Támogatja az emésztést és javítja a közérzetet. Fedezze fel a tisztító hatását! A tinktúra különböző gyógynövények, mint a boldo, máriatövis és articsóka keverékéből áll, amelyek segítik a máj egészségének megőrzését. Ezek az összetevők antioxidáns hatásukkal hozzájárulnak a szabadgyökök semlegesítéséhez, ezáltal csökkentve a májra nehezedő terhelést. A tinktúra rendszeres fogyasztása segíthet a méregtelenítésben és a májfunkció javításában.
A tinktúra alkalmazása egyszerű: napi néhány csepp elegendő a kívánt hatás eléréséhez. A kivonat koncentrált formában tartalmazza a hatóanyagokat, így gyorsan és hatékonyan fejti ki jótékony hatását. A májtisztító tinktúra nemcsak a máj, hanem az egész emésztőrendszer működését is támogathatja, hozzájárulva a bélflóra egyensúlyához és a jobb emésztéshez. Ezen kívül segíthet a fáradtság csökkentésében és a vitalitás növelésében, ezáltal hozzájárulva a mindennapi energia szintjének fenntartásához.
Emésztéstjavító - természetes megoldások a könnyedebb mindennapokhoz
Az emésztéstjavító készítmények célja a gyomor és a bélrendszer működésének optimalizálása. Ezek lehetnek kapszulák, porok, folyadékok vagy növényi kivonatok, amelyek segítenek csökkenteni a puffadást, teltségérzetet, valamint elősegítik a tápanyagok hatékonyabb felszívódását. Az emésztéstjavítók gyakran tartalmaznak enzimeket, probiotikumokat vagy gyógynövényeket.
Gyomorpanaszokra, puffadásra, emésztési diszkomfort megszüntetésére
Segítenek abban, hogy az elfogyasztott ételek gyorsabban, hatékonyabban lebomoljanak a szervezetben, így csökken a gyomorra és bélrendszerre nehezedő nyomás. Növényi enzimek (mint a bromelain, papain), pre- és probiotikumok, valamint gyógynövényes kivonatok (pl. articsóka, gyömbér) a leggyakoribb összetevők.
Hogyan használható / kinek ajánlott?
Ajánlott azoknak, akik rendszeresen tapasztalnak emésztési zavarokat, gyakran étkeznek nehéz vagy zsíros ételeket, illetve érzékeny gyomrúak. Diétázók, idősebbek, antibiotikum-kúrában részesülők számára különösen hasznos lehet. Étkezés előtt vagy közben fogyasztva fejti ki legjobban hatását.
Miért érdemes ezt választani?
Mert segít elkerülni a kellemetlen gyomortáji panaszokat anélkül, hogy komoly beavatkozást igényelne. Természetes összetevőinek köszönhetően kíméletes, de hatékony megoldás a mindennapi komfort érdekében - kevesebb feszülés, több egyensúly.
Emésztéstjavító tinktúra - koncentrált természetes támogatás
Az emésztéstjavító tinktúra természetes növényi kivonatokat tartalmaz, amelyek támogatják az emésztőrendszer egészségét és elősegítik a gyomorpanaszok enyhítését. Gyorsan felszívódó, koncentrált forma.
Ez a tinktúra ideális választás azok számára, akik természetes úton szeretnék támogatni emésztésüket és enyhíteni a puffadást vagy gyomorégést. Könnyen adagolható és gyorsan ható készítmény.
Az emésztéstjavító tinktúra rendszeres használata hozzájárulhat az emésztőrendszer harmonikus működéséhez és az általános jóléthez.
Emésztéstjavító tinktúra
Ez a tinktúra természetes összetevőkből készült, segít a bélflóra egyensúlyának helyreállításában. Támogatja az emésztést és csökkenti a puffadást. Ideális megoldás mindennapi emésztési problémákra.
A tinktúra alapja a gyógynövények szinergikus hatása, amelyek közül kiemelkednek a mentás és az édesköményfélék. Ezek a növények segítenek az emésztési folyamatok serkentésében, így hozzájárulnak a tápanyagok hatékonyabb felszívódásához. A tinktúra rendszeres fogyasztása javítja a bélműködést és enyhíti a gyomorégést is.
Ezen kívül a tinktúra antioxidáns hatású összetevői segíthetnek a gyulladások csökkentésében, ami különösen fontos a modern étrend mellett. A készítmény egyszerűen beilleszthető a napi rutinba, és cseppentve vagy vízben hígítva fogyasztható. Élvezze az emésztés javulását a természet erejével!
Natur Tanya - Magyar fejlesztésű, célzott étrend-kiegészítők
A Natur Tanya széles választékban kínál funkcionális étrend-kiegészítőket a magyar vásárlók számára.
A márka kínálata lefedi az immunrendszer, emésztés, hormonrendszer és ízületek támogatását. Több terméke növényi kivonatokon, vitaminokon és ásványi anyagokon alapul.
Ajánlott azoknak, akik komplex, tudományosan összeállított formulákat keresnek konkrét egészségügyi célokhoz.
A Natur Tanya a hazai piac egyik legismertebb, megbízható étrend-kiegészítő márkája.