AMIT MÉG AJÁNLUNK
Naturbit hajdina liszt 500g leírása
Hajdina liszt az úgynevezett francia-palacsinta legfontosabb összetevője. Egyéb kenyér, vagy tésztaféleségek készítéséhez is sokoldalúan felhasználható búza, kukorica, vagy árpaliszttel keverve. Mivel a sikértartalma alacsony, így a duzzadt, magas, puha bélzetű kenyér ebből nem készíthető. Sokkal inkább alkalmas a vékony - palacsintaszerű - vagy pászka formájú kenyér, illetve tészta készítéséhez. Ez is lehet megfelelő kiegészítésekkel, feltétekkel laktató és főként egészséges élelem. Ha gabonafélék helyett gluténmentes lisztekkel (pl. Kölesliszt, burgonyaliszt vagy pehely, esetleg keményítők, stb.) keverjük, úgy alkalmas táplálék lisztérzékenyek számára.
Hajdinaliszt - gluténmentes, rostban gazdag lisztféle sokoldalú felhasználásra
A hajdinaliszt a hajdina magjának őrleménye, amelyet már évszázadok óta használnak különböző kultúrákban palacsinták, lepények és kenyerek készítésére. Gluténmentes, így ideális választás érzékenyeknek vagy azoknak, akik tudatosan kerülik a búzalisztet. Földes-diós íze karakteres, de jól illeszkedik mind édes, mind sós ételekhez.
Sütéshez, palacsintához, kenyérhez, sűrítéshez, gluténmentes receptekhez
A hajdinaliszt magas rost- és fehérjetartalma révén segíti az emésztést, lassan emeli meg a vércukorszintet, így cukorbetegek és inzulinrezisztensek is előnyösen fogyaszthatják. Rutin nevű flavonoidtartalma jótékonyan hat az érrendszerre. Emellett kiváló magnézium-, foszfor- és vasforrás, így támogatja az idegrendszert és a vérképzést.
Hogyan használható / kinek ajánlott?
Használható egy az egyben vagy más lisztekkel keverve. Kiváló palacsintákhoz, lepényekhez, pogácsákhoz, kenyérfélékhez vagy sűrítéshez (pl. főzelékek, levesek). Diós íze miatt különösen jól illik dióval, fahéjjal, gyümölcsökkel, de fűszeres sós ételekhez is. Ajánlott gluténérzékenyeknek, vegánoknak, vegetáriánusoknak és azoknak, akik szeretnének természetesebb alapanyagokra váltani.
Miért érdemes ezt választani?
A hajdinaliszt tápláló, gluténmentes és karakteres ízvilágú alternatíva a klasszikus lisztek helyett. Ha változatos, tápanyagdús és emésztésbarát sütési-főzési alapanyagot keresel, a hajdinaliszt kiváló választás. Segíti az egészségtudatos táplálkozást anélkül, hogy lemondanál a finom ételekről.
Naturbit - Gluténmentes alapanyagok a speciális étrendekhez
A Naturbit gluténmentes liszteket, pékárukat és sütési alapanyagokat kínál az érzékenyek számára.
A magyar márka főként lisztkeverékeket, tésztákat és magliszteket gyárt, amelyek speciális diétához is ideálisak. A termékek tanúsítottan gluténmentesek.
Ajánlott lisztérzékenyeknek, diétázóknak és reformtáplálkozást követőknek, akik biztonságos, ellenőrzött alapanyagokat keresnek.
A Naturbit a kompromisszummentes, allergénmentes sütés-főzés megoldásait képviseli.