AMIT MÉG AJÁNLUNK
Nature Cookta gesztenyeliszt 250g leírása
Először 15-20 napig 45-50 °C-on szárítják, majd géppel hántolják. Ezután a törmelékeket is eltávolítják, majd az egészet átszitálják. Műanyag zacskókban vagy fém tárolókban elszállítják, majd kiválogatják. Géppel majd kézzel is átválogatják, ezután finomra őrlik. Állaga nagyon hasonló a búzalisztéhez. Akár 100%-ban helyettesítheti a receptben megadott mennyiséget gesztenyeliszttel, de keverheti is más lisztekkel. Erőteljes aromája miatt főleg azoknak érdemes használni, akik szeretik a gesztenye ízét. Kifejezetten kenyerek és péksütemények sütéséhez ajánljuk, főként mogyoró, mandula, gesztenye, méz és csokoládé ízű ételekhez. A búzaliszttel összehasonlítva kevesebb emészthető (nettó) szénhidrátot tartalmaz, mindössze 71,4 g szénhidrát van 100 g gesztenyelisztben. Alacsony (csupán 344 Kcal/1456 kJ/100 g) kalóriatartalma miatt kiválóan beilleszthető fogyókúrákba, diétákba. A gesztenyeliszt rostban gazdag, 10,58% rostot tartalmaz. Mivel napjaink egyik fő problémája, hogy napi táplálékunk igen kevés rostot tartalmaz, a gesztenyeliszt használatával ezt az arányt javíthatjuk. A gesztenyeliszt Magyarországon egy újabb termék a reformélelmiszerek palettáján, ami a krónikus gyomorhurutban szenvedőknek sem okoz panaszokat, de Olaszországban többszáz éve ismerik, már a középkori itáliában is a búzaliszt konkurense volt. Franciaországban is a péksütemények közkedvelt hozzávalója. A diófélékre allergiásoknak nem ajánlott!
Gesztenyeliszt - gluténmentes lisztalternatíva természetes édességgel
A gesztenyeliszt szárított és finomra őrölt szelídgesztenyéből készül, így egy természetesen édeskés, gluténmentes lisztféle, amely kiválóan alkalmas sütéshez, főzéshez, tészták és desszertek készítéséhez. Gazdag rostban, B-vitaminokban, káliumban és antioxidánsokban, miközben alacsony zsírtartalmú és könnyen emészthető. Édes és sós ételekhez egyaránt remek választás.
Süteményekhez, palacsintákhoz, kenyérfélékhez, gluténmentes étrendbe
A gesztenyeliszt különösen alkalmas muffinokhoz, kekszekhez, palacsintákhoz, lepényekhez vagy kenyérfélékhez. Természetes édessége révén kevesebb cukor hozzáadására van szükség, így tudatos étrend részeként is előnyös. Sűrítésre is használható, például krémleveseknél vagy mártásoknál. Az íze enyhén diós, selymes, karakteresen gesztenyés, amely jól harmonizál fűszerekkel, vaníliával, fahéjjal és csokoládéval is.
Hogyan használható / kinek ajánlott?
A gesztenyeliszt önmagában vagy más lisztekkel keverve is használható. Mivel nem tartalmaz glutént, a hagyományos búzalisztet nem helyettesíti teljes mértékben minden receptben - de remek kiegészítője lehet például rizs- vagy mandulaliszthez. Különösen ajánlott gluténérzékenyeknek, vegetáriánusoknak, vegánoknak és azoknak, akik természetes, adalékmentes összetevőket keresnek a konyhájukba.
Miért érdemes ezt választani?
A gesztenyeliszt különleges íze, tápanyagtartalma és gluténmentessége miatt ideális választás az egészségtudatos sütéshez-főzéshez. Természetes alternatívát kínál a finomított lisztekkel szemben, és segít abban, hogy egyszerre legyenek táplálóak és finomak az otthon készült ételek. Ha szereted a gesztenye karakteres ízét, és változatosságot vinnél a konyhába, ez a liszt tökéletes alapanyag.
Nature Cookta - Természetes alapanyagok a reformkonyhához
A Nature Cookta liszteket, olajokat, édesítőket és magvakat kínál egészségtudatos sütéshez-főzéshez.
A márka célja a mesterséges adalékmentes, növényi alapú és alacsony glikémiás indexű élelmiszerek népszerűsítése.
Ajánlott diétázóknak, cukorbetegeknek, vegánoknak és reformkonyhát követőknek.
A Nature Cookta egyszerű, tiszta összetevőkre épít, változatos felhasználhatósággal.