AMIT MÉG AJÁNLUNK
Nature Cookta holland kakaópor (10-12%) 200g leírása
Tartalmaz: 100% kakaópor.
A Nature Cookta kakaó nagyon jó minőségű, alkalizált holland kakaópor, melynek kakaóvaj tartalma 10-12%. Igazi különlegesség, mélybarna színével és kifogástalan aromájával az ínyencek kedvence. Jó tulajdonságai közé tartozik az is, hogy bármilyen hőmérsékletű folyadékban könnyedén feloldódik. A 10-12%-os kakaóvaj tartalmú kakaón kívül létezik még 20-22%-os, valamint 0%-os is. Természetesen mindegyik más aromával és színnel rendelkezik, ezáltal eltérő ph-értékkel, és eltérő zsíradéktartalommal is. A 0%-ost elsősorban italgyártó cégek használják az oldékonyság és a nedvesítő hatás javítására. A 20-22%-os kakaóport pedig az élvezeti élmény fokozására használjuk, italokba, ételekbe keverve sokkal intenzívebb ízhatást érhetünk el vele. Sütemények, paleolit desszertek elkészítéséhez is nyugodtam használhatjuk a Nature Cookta holland kakaóport.
Kakaópor - klasszikus alapanyag a mindennapok ízeihez
A kakaópor a kakaóbabból kivont szilárd részek finom őrlésével készül, miután a kakaóvajat eltávolították belőle. Ez az egyik legismertebb és legsokoldalúbb alapanyag a konyhában, amelyet sütéshez, főzéshez, italokhoz és desszertekhez is széles körben használnak. A természetes kakaópor nemcsak gazdag, mély ízvilágot biztosít, hanem hasznos tápanyagokat is tartalmaz - például antioxidánsokat, magnéziumot és rostokat -, így nem csupán élvezetet, de egészségi előnyöket is nyújthat.
Ízesítésre, antioxidáns pótlásra, hangulatjavításra
A kakaópor jól ismert pozitív élettani hatásairól: flavonoid- és polifenoltartalmának köszönhetően antioxidáns védelmet nyújthat, hozzájárulhat a szív- és érrendszer egészségéhez, és segíthet a vérnyomás szabályozásában is. Emellett természetes forrása a teobrominnak, amely enyhe élénkítő hatású, növeli az éberséget, miközben nem terheli úgy a szervezetet, mint a koffein. Triptofántartalma révén pozitívan hathat a hangulatra is.
Hogyan használható / kinek ajánlott?
A kakaóport széleskörűen alkalmazhatjuk: sütemények, csokoládékrémek, palacsinta, forró csokoládé, zabkása, turmixok és smoothie-k ízesítéséhez is ideális. Mivel természetes formában elérhető, cukormentes változatban is beszerezhető, így diétás vagy egészségtudatos étrendbe is jól beilleszthető. Gyermekek, felnőttek és idősek egyaránt fogyaszthatják, akár napi szinten, mértékkel alkalmazva.
Miért érdemes ezt választani?
A kakaópor nem csupán egy hétköznapi ízesítő: kiváló minőségű, természetes alapanyag, amely gazdagíthatja az étrendet mind ízélmény, mind tápérték szempontjából. Nincs benne hozzáadott cukor vagy mesterséges adalék, így teljes kontrollt biztosít az ételkészítés során. Ha szeretnél természetes módon gazdag, intenzív ízt adni az ételeidnek, miközben hasznos tápanyagokat is bejuttatsz a szervezetedbe, a kakaópor kiváló választás.
Nature Cookta - Természetes alapanyagok a reformkonyhához
A Nature Cookta liszteket, olajokat, édesítőket és magvakat kínál egészségtudatos sütéshez-főzéshez.
A márka célja a mesterséges adalékmentes, növényi alapú és alacsony glikémiás indexű élelmiszerek népszerűsítése.
Ajánlott diétázóknak, cukorbetegeknek, vegánoknak és reformkonyhát követőknek.
A Nature Cookta egyszerű, tiszta összetevőkre épít, változatos felhasználhatósággal.