Nature Cookta holland kakaópor (20-22%) 200g

Nature Cookta holland kakaópor (20-22%) 200g
 
1 458 Ft
 Egységár: 7,29 Ft
Jelenleg nem kapható!

A holland kakaó különleges ízélményt nyújt, amely minden ételt és italt feldob. Kiválóan alkalmas sütemények, pudingok és forró csokoládék készítéséhez, így igazi csemege a konyhában

Nature Cookta holland kakaópor (20-22%) 200g leírása

"Istenek itala"így jegyezték az ősi aztékok a kakaóból készített italt, amelyet az arannyal egyenértékűnek tartottak. Napjainkban a kakaó, mindamellett, hogy számos jótékony élettani hatással rendelkezik - kiemelkedően ízletes ételek és italok fontos alapanyaga a konyhában. A "cocoa"életerőt és energiát adó tulajdonságait sok régi szöveg dicséri. Azután, hogy a spanyolok leigázták az aztékokat, az európai elit kedvenc csemegéjévé vált. Először Kolumbusz Kristóf hozta a kakaómagokat Európába, amellyel elindította a kakaófogyasztás európai térhódítását. Az évszázadok hagyományai, és a kutatók egy csoportja mutatnak rá arra a tényre, miszerint a kakaó, hatékonyan támogatja, védi szervezetünket és növeli testi-lelki harmóniánkat, továbbá vitalitásunkat. A Nature Cookta kakaó igazi ínyencség, mélybarna színű, különlegesen jó minőségű holland kakaópor, amely 20- 22%-os kakaóvaj tartalommal rendelkezik. Eme minőségi, holland kakaópor, a kifogástalan aromája és a lágy íze mellett, különböző hőmérsékletű folyadékokban keverve is könnyen feloldódik.

Kakaópor - klasszikus alapanyag a mindennapok ízeihez

A kakaópor a kakaóbabból kivont szilárd részek finom őrlésével készül, miután a kakaóvajat eltávolították belőle. Ez az egyik legismertebb és legsokoldalúbb alapanyag a konyhában, amelyet sütéshez, főzéshez, italokhoz és desszertekhez is széles körben használnak. A természetes kakaópor nemcsak gazdag, mély ízvilágot biztosít, hanem hasznos tápanyagokat is tartalmaz - például antioxidánsokat, magnéziumot és rostokat -, így nem csupán élvezetet, de egészségi előnyöket is nyújthat.

Ízesítésre, antioxidáns pótlásra, hangulatjavításra

A kakaópor jól ismert pozitív élettani hatásairól: flavonoid- és polifenoltartalmának köszönhetően antioxidáns védelmet nyújthat, hozzájárulhat a szív- és érrendszer egészségéhez, és segíthet a vérnyomás szabályozásában is. Emellett természetes forrása a teobrominnak, amely enyhe élénkítő hatású, növeli az éberséget, miközben nem terheli úgy a szervezetet, mint a koffein. Triptofántartalma révén pozitívan hathat a hangulatra is.

Hogyan használható / kinek ajánlott?

A kakaóport széleskörűen alkalmazhatjuk: sütemények, csokoládékrémek, palacsinta, forró csokoládé, zabkása, turmixok és smoothie-k ízesítéséhez is ideális. Mivel természetes formában elérhető, cukormentes változatban is beszerezhető, így diétás vagy egészségtudatos étrendbe is jól beilleszthető. Gyermekek, felnőttek és idősek egyaránt fogyaszthatják, akár napi szinten, mértékkel alkalmazva.

Miért érdemes ezt választani?

A kakaópor nem csupán egy hétköznapi ízesítő: kiváló minőségű, természetes alapanyag, amely gazdagíthatja az étrendet mind ízélmény, mind tápérték szempontjából. Nincs benne hozzáadott cukor vagy mesterséges adalék, így teljes kontrollt biztosít az ételkészítés során. Ha szeretnél természetes módon gazdag, intenzív ízt adni az ételeidnek, miközben hasznos tápanyagokat is bejuttatsz a szervezetedbe, a kakaópor kiváló választás.

Nature Cookta - Természetes alapanyagok a reformkonyhához

A Nature Cookta liszteket, olajokat, édesítőket és magvakat kínál egészségtudatos sütéshez-főzéshez.

A márka célja a mesterséges adalékmentes, növényi alapú és alacsony glikémiás indexű élelmiszerek népszerűsítése.

Ajánlott diétázóknak, cukorbetegeknek, vegánoknak és reformkonyhát követőknek.

A Nature Cookta egyszerű, tiszta összetevőkre épít, változatos felhasználhatósággal.