AMIT MÉG AJÁNLUNK
Nature Cookta kakaóvaj 100g leírása
Egy kakaóbab körülbelül 44-46% kakaóvajat tartalmaz, melyet a csokoládé gyártása során nyernek ki belőle.
Ekkor kapjuk ezt a különleges fehéres-sárgás színű zsíradékot. Olvadáspontja 32-35 °C, szobahőmérsékleten pedig szilárd halmazállapotú. A kakaógyártás során állítják elő. Az érett babokat először fermentálják, majd szárítják őket, hogy minél kevesebb legyen a víztartalmuk. A nyers kakaót ezután megpörkölik, majd törés után választják szét a kakaóport és a kakaóvajat. A kakaóvaj a csokoládé legfontosabb alapanyaga. Élettani hatásaira a sokoldalúság jellemző: gazdag antioxidánsokban, illetve rézben és magnéziumban. E- és K-vitamint is nagy számban találunk benne. Természetes zsírokat és savakat is bőségesen tartalmaz, például olajsavat, sztearinsavat, linolsavat és palmitinsavat. Ezen kívül jelentős a polifenol, és karotinoid tartalma. Konyhai felhasználhatósága az egyszerű alapanyag ellenére rendkívül sokoldalú: használhatjuk sütéshez, főzéshez, desszertek elkészítéséhez. Ne tévesszen meg minket, hogy alapíze édes, nyugodtan használjuk sós ételeinkhez is, hiszen nem mindennapi ízhatásokat érhetünk el vele. Míg más zsírok már körülbelül 200 °C-on égni kezdenek, a kakaóvajjal ennél magasabb hőmérsékleten is biztonságosan süthetünk, főzhetünk. Más zsírokkal ellentétben kicsi mennyiség is elég belőle. Fontos tudni, hogy étkezési célra csak olyan kakaóvajat használjunk, mely 100%-os, és mindig ellenőrizzük a hozzávalókat. Desszertek alapanyagaként nagyszerűen használható. Néhány sütemény, vagy bonbon elkészítésénél nagy figyelmet kell szentelnünk annak, hogy a csokoládéréteg vékonyan kerüljön a sütemény oldalára, vagy tetejére. Ha a megvásárolt, jó minőségű csokoládét kakaóvajjal összekeverjük, a bevonat egyszerűen kenhető állagúvá válik. A kakaóvaj tejmentes, ezért a megfelelően megválasztott alapanyagok hozzáadásával olyan desszerteket, csokoládékat készíthetünk, amelyek bármilyen diétába, egészséges étrendbe beilleszthetőek lesznek. A Nature Cookta kakaóvaj használatával a hagyományos zsíroknál is egészségesebben süthetünk, főzhetünk, és készíthetjük el desszertjeinket. 100% kakaóvaj.
Kakaóvaj étkezési - természetes alapanyag a gasztronómiában
Az étkezési kakaóvaj a kakaóbabból nyert zsiradék ehető, tisztított változata, amelyet elsősorban csokoládékészítéshez, sütéshez, és különleges desszertekhez használnak. Természetes, stabil zsiradék, amely kiváló hőállósággal és semleges ízvilággal rendelkezik - enyhén csokoládés aromája különösen kedveltté teszi az édességek világában. Egyre gyakrabban alkalmazzák vegán, nyers vagy paleo étrendekben is.
Csokoládékészítésre, sütésre, vegán receptekhez
Az étkezési kakaóvaj fontos szerepet tölt be a házi édességek világában: stabil szerkezetet biztosít a bonbonoknak, ganache-nak, krémeknek és sütiknek. Hőálló zsiradékként sütésre is használható, és más növényi olajokhoz képest kevesebb oxidációra hajlamos, így hosszabb ideig eltartható. Telített zsírsavakat tartalmaz, de transzzsírsavakat nem, így tudatos táplálkozás esetén is megfelelően beilleszthető.
Hogyan használható / kinek ajánlott?
Alacsony hőmérsékleten (max. 40-45 °C) olvasztva csokoládék és desszertek alapanyagaként ideális. Használható más zsiradék helyett is, például sütemények tésztájába keverve vagy palacsintasütéshez. Vegán étrend esetén remek alternatívája lehet a vajnak vagy margarinoknak. Az étkezési kakaóvajat ajánljuk édességkészítőknek, egészségtudatos háziasszonyoknak és reformkonyhák rajongóinak.
Miért érdemes ezt választani?
A kakaóvaj étkezési változata természetes, stabil és sokoldalú alapanyag, amely megőrzi a kakaó jótékony tulajdonságait. Ha adalékmentes, tiszta zsiradékot keresel csokoládéhoz vagy süteményhez, ez a legjobb választás. Hosszú eltarthatóságának és kiváló ízének köszönhetően minden tudatos konyha hasznos része lehet.
Nature Cookta - Természetes alapanyagok a reformkonyhához
A Nature Cookta liszteket, olajokat, édesítőket és magvakat kínál egészségtudatos sütéshez-főzéshez.
A márka célja a mesterséges adalékmentes, növényi alapú és alacsony glikémiás indexű élelmiszerek népszerűsítése.
Ajánlott diétázóknak, cukorbetegeknek, vegánoknak és reformkonyhát követőknek.
A Nature Cookta egyszerű, tiszta összetevőkre épít, változatos felhasználhatósággal.