Nature Cookta lenmagliszt 250g

Nature Cookta lenmagliszt 250g
 
704 Ft
 Egységár: 2,82 Ft

Ez a különleges liszt ideális választás a pékáruk és sütemények elkészítéséhez, hiszen gazdag rostokban és fehérjékben. Kiválóan sűríti az ételeket, így a főzelékek és mártások ízét is feldobja

Nature Cookta lenmagliszt 250g leírása

Tartalmaz: 100% lenmagliszt.

A nagy folyadékfelszívó tulajdonsága miatt kiválóan alkalmas sűrítésre. Ezt a tulajdonságát bátran kihasználhatják az egészséges életmódot kedvelő háziasszonyok, és készíthetik kedvenc mártásaikat, főzelékeiket lenmagliszt hozzáadásával. A Nature Cookta lenmagliszt a hideg sajtolásos eljárásnak köszönheti, hogy a lenmag jótékony tulajdonságai a belőle készült lisztben is nagy arányban megtalálhatóak, sőt, mintegy 30%-kal magasabb beltartalmi értékekkel rendelkezik, mint simán ledarált változata. Rengeteg rostot, fehérjét, vitamint és ásványi anyagot tartalmaz, az alacsony szénhidráttartalma és zsírtartalma miatt pedig javasolt bármilyen diétában résztvevőknek, akár a paleolit diétát követőknek, akár pco-soknak. Magas fehérjetartalma miatt különösen kedvelt a vegetáriánusok, vegánok körében, hiszen a húsfogyasztás mellőzéséből kieső fehérjebevitel pótlására nagyon jó megoldás. Kiemelkedően magas fitoösztrogén tartalma, mely számos női problémát segíthet megelőzni. A lenmagliszt magas rosttartalma hozzásegít minket a helyes, egészséges bélműködéshez, valamint ételeinket laktatóbbá teszi. Sütéshez, kenyerek, vagy sütemények elkészítéshez kiváló alapanyag, arra azonban ügyeljünk, hogy mivel több folyadékot képes felvenni, mint a hagyományos lisztek, ajánlott az eredeti receptben szereplő tojásmennyiségnél eggyel többet tenni a készülő ételbe. A lenmaglisztből készült péksütemények, kenyerek némiképp gyorsabban barnulnak, mint a hagyományos búzalisztből készültek, de ez a minőségén, ízén semmit sem változtat. A nagy folyadékfelszívó tulajdonsága miatt kiválóan alkalmas sűrítésre. Ezt a tulajdonságát bátran kihasználhatják az egészséges életmódot kedvelő háziasszonyok, és készíthetik kedvenc mártásaikat, főzelékeiket lenmagliszt hozzáadásával.

Lenmag - apró mag nagy egészségügyi előnyökkel

A lenmag a len növény termése, amely rendkívül gazdag rostokban, omega-3 zsírsavakban (különösen ALA), fehérjében és antioxidánsokban. Íze enyhén diós, állaga apró és kemény, őrölve vagy áztatva könnyebben emészthetővé válik. A lenmag régóta ismert a népi gyógyászatban is, különösen emésztést segítő és bélműködést támogató hatásairól.

Bélműködés serkentésére, koleszterinszint csökkentésére, gyulladáscsökkentésre

A lenmag rendszeres fogyasztása elősegíti az emésztést, csökkenti a székrekedést, és támogatja a szív- és érrendszeri egészséget. Antioxidáns hatású lignánokat tartalmaz, amelyek a hormonháztartás egyensúlyában is szerepet játszhatnak. Jó hatással lehet a vércukorszint stabilizálására is.

Hogyan használható / kinek ajánlott?

A lenmag fogyasztható egészben, darálva vagy áztatva. Hozzáadható zabkásához, joghurthoz, smoothie-hoz, salátához vagy tésztákhoz. Ajánlott mindenkinek, aki növényi eredetű omega-3 forrásokat keres, vagy természetes módon szeretné támogatni az emésztését. Különösen hasznos ülőmunkát végzőknek és rostszegény étrendet folytatóknak.

Miért érdemes ezt választani?

A lenmag egy kicsi, de rendkívül koncentrált tápanyagforrás, amely számos pozitív hatással bír. Könnyen beilleszthető a napi étkezésbe, hosszú ideig eltartható, és nem igényel különleges elkészítést. Ha egyszerű, természetes megoldást keresel az emésztésed vagy koleszterinszinted javítására, a lenmag ideális választás.

Lenmagliszt - tápanyagban gazdag lisztalternatíva gluténmentes sütéshez

A lenmagliszt a lenmag zsírtalanított, finomra őrölt változata, amely rendkívül gazdag rostokban, növényi fehérjében és omega-3 zsírsavakban. Gluténmentes, alacsony szénhidráttartalmú, és sűrítő- vagy kötőanyagként is kiválóan alkalmazható sütéshez és főzéshez. Diós aromája különleges karaktert kölcsönöz az ételeknek.

Gluténmentes kenyér, sütemény, palacsinta és sűrítés készítésére

A lenmagliszt használható önálló lisztként, de leggyakrabban más liszttel keverve alkalmazzák. Kiváló alapja lehet paleo, keto vagy low-carb recepteknek, valamint tojáshelyettesítőként is működik vízzel elkeverve, mivel zselés állagúvá válik. Jó választás lehet sütéshez, pogácsákhoz, zabkásákhoz és smoothie-hoz is.

Hogyan használható / kinek ajánlott?

Elsősorban azoknak ajánlott, akik speciális étrendet követnek: gluténmentes, alacsony szénhidráttartalmú, vegetáriánus vagy vegán étrendet. Keverhető más lisztekkel, vagy önállóan is kipróbálható kisebb arányban. Segíti a bélműködést, és támogatja a szív- és érrendszeri egészséget is.

Miért érdemes ezt választani?

A lenmagliszt az egyik legértékesebb alternatív lisztféle, amely egyszerre tápláló, könnyen emészthető és sokoldalúan felhasználható. Ha szeretnél kilépni a hagyományos lisztek világából, és egészségtudatosabban sütni-főzni, ez a termék kiváló kiindulópont.

Nature Cookta - Természetes alapanyagok a reformkonyhához

A Nature Cookta liszteket, olajokat, édesítőket és magvakat kínál egészségtudatos sütéshez-főzéshez.

A márka célja a mesterséges adalékmentes, növényi alapú és alacsony glikémiás indexű élelmiszerek népszerűsítése.

Ajánlott diétázóknak, cukorbetegeknek, vegánoknak és reformkonyhát követőknek.

A Nature Cookta egyszerű, tiszta összetevőkre épít, változatos felhasználhatósággal.