Nature Cookta lenmagliszt 500g

Nature Cookta lenmagliszt 500g
 
965 Ft
 Egységár: 1,93 Ft

A lenmagliszt sűrítő hatása révén kiválóan alkalmazható mártások és főzelékek készítésénél. Használj belőle a megszokott lisztmennyiség egy részét, és élvezd az ételeid gazdagabb ízét és tápértékét!

Nature Cookta lenmagliszt 500g leírása

Nature Cookta lenmagliszt: a lenmagliszt egy magas rost-, fehérje-, vitamin- és ásványianyagforrás, fehérje: tartalma miatt vegetáriánusoknak is ajánlott, alacsony szénhidrát- és zsírtartalma miatt pedig fogyókúrázók, paleozók, atkins-diétát folytatók is beépíthetik az étrendjükbe. A lenmagot számos jótékony egészségmegőrző hatása miatt érdemes fogyasztani, a belőle készült liszt részben vagy egészben helyettesíti a receptekben előírt liszt mennyiségét. A lenmaglisztnek a magnézium tartalma is magas. Mivel hashajtó hatású is, székrekedéses tüneteket is kezelhetünk vele. Sokféleképpen felhasználható. Sűríthetünk is vele, mivel nagy mennyiségű folyadékot és zsíradékot tud felvenni. Sütés során a megadott lisztmennyiség egy része helyett használjunk lenmaglisztet, hogy javítsuk ételeink beltartalmi értékét. Ha ezt tesszük, több folyadékra lesz szükség, mint amennyit a receptek írnak. A lenmaglisztet tartalmazó péksütemények, kenyerek gyorsabban barnulnak.

Lenmag - apró mag nagy egészségügyi előnyökkel

A lenmag a len növény termése, amely rendkívül gazdag rostokban, omega-3 zsírsavakban (különösen ALA), fehérjében és antioxidánsokban. Íze enyhén diós, állaga apró és kemény, őrölve vagy áztatva könnyebben emészthetővé válik. A lenmag régóta ismert a népi gyógyászatban is, különösen emésztést segítő és bélműködést támogató hatásairól.

Bélműködés serkentésére, koleszterinszint csökkentésére, gyulladáscsökkentésre

A lenmag rendszeres fogyasztása elősegíti az emésztést, csökkenti a székrekedést, és támogatja a szív- és érrendszeri egészséget. Antioxidáns hatású lignánokat tartalmaz, amelyek a hormonháztartás egyensúlyában is szerepet játszhatnak. Jó hatással lehet a vércukorszint stabilizálására is.

Hogyan használható / kinek ajánlott?

A lenmag fogyasztható egészben, darálva vagy áztatva. Hozzáadható zabkásához, joghurthoz, smoothie-hoz, salátához vagy tésztákhoz. Ajánlott mindenkinek, aki növényi eredetű omega-3 forrásokat keres, vagy természetes módon szeretné támogatni az emésztését. Különösen hasznos ülőmunkát végzőknek és rostszegény étrendet folytatóknak.

Miért érdemes ezt választani?

A lenmag egy kicsi, de rendkívül koncentrált tápanyagforrás, amely számos pozitív hatással bír. Könnyen beilleszthető a napi étkezésbe, hosszú ideig eltartható, és nem igényel különleges elkészítést. Ha egyszerű, természetes megoldást keresel az emésztésed vagy koleszterinszinted javítására, a lenmag ideális választás.

Lenmagliszt - tápanyagban gazdag lisztalternatíva gluténmentes sütéshez

A lenmagliszt a lenmag zsírtalanított, finomra őrölt változata, amely rendkívül gazdag rostokban, növényi fehérjében és omega-3 zsírsavakban. Gluténmentes, alacsony szénhidráttartalmú, és sűrítő- vagy kötőanyagként is kiválóan alkalmazható sütéshez és főzéshez. Diós aromája különleges karaktert kölcsönöz az ételeknek.

Gluténmentes kenyér, sütemény, palacsinta és sűrítés készítésére

A lenmagliszt használható önálló lisztként, de leggyakrabban más liszttel keverve alkalmazzák. Kiváló alapja lehet paleo, keto vagy low-carb recepteknek, valamint tojáshelyettesítőként is működik vízzel elkeverve, mivel zselés állagúvá válik. Jó választás lehet sütéshez, pogácsákhoz, zabkásákhoz és smoothie-hoz is.

Hogyan használható / kinek ajánlott?

Elsősorban azoknak ajánlott, akik speciális étrendet követnek: gluténmentes, alacsony szénhidráttartalmú, vegetáriánus vagy vegán étrendet. Keverhető más lisztekkel, vagy önállóan is kipróbálható kisebb arányban. Segíti a bélműködést, és támogatja a szív- és érrendszeri egészséget is.

Miért érdemes ezt választani?

A lenmagliszt az egyik legértékesebb alternatív lisztféle, amely egyszerre tápláló, könnyen emészthető és sokoldalúan felhasználható. Ha szeretnél kilépni a hagyományos lisztek világából, és egészségtudatosabban sütni-főzni, ez a termék kiváló kiindulópont.

Nature Cookta - Természetes alapanyagok a reformkonyhához

A Nature Cookta liszteket, olajokat, édesítőket és magvakat kínál egészségtudatos sütéshez-főzéshez.

A márka célja a mesterséges adalékmentes, növényi alapú és alacsony glikémiás indexű élelmiszerek népszerűsítése.

Ajánlott diétázóknak, cukorbetegeknek, vegánoknak és reformkonyhát követőknek.

A Nature Cookta egyszerű, tiszta összetevőkre épít, változatos felhasználhatósággal.