Nature Cookta mákliszt 500g

Nature Cookta mákliszt 500g
 
946 Ft
 Egységár: 1,89 Ft

Ez a mákliszt tökéletes alternatívát kínál a hagyományos búzaliszt helyett, gazdag ízével és tápanyagtartalmával. Kiválóan alkalmas muffinok, sütemények és fánkok készítésére, emellett sűrítésre is használható

Nature Cookta mákliszt 500g leírása

Összetevők: 100% mákliszt.

Amellett, hogy kiváló vas, vitamin-, ásványi anyag-, kalcium-, magnézium- és rostforrás, alacsony szénhidráttartalma és mindössze kb. 280 Kcal/100 g kalóriatartalma alkalmassá teszi, hogy bármelyik testsúlycsökkentő programot követők beillesszék az étrendjükbe, akár a paleolit diétába is. A többi Nature Cookta liszthez hasonlóan a mákliszt készítése során is először hidegen és vegyszermentesen kisajtolják a mák olaját, azután a pelletet lisztté őrlik. Ezáltal a mákliszt olaj- és Omega-6 zsírsavtartalma is lényegesen lecsökken, valamint az Omega-6 zsírsav sütés hatására nem alakul át gyulladáskeltő káros anyaggá, így már alkalmas sütésre is. Mire használható a Nature Cookta mákliszt? Az ételek sűrítésére is alkalmas, mert nagy mennyiségű folyadékot és zsíradékot képes felvenni, süthetünk vele kenyeret, péksüteményeket, muffint, lepényeket, minden olyan ételbe tehetjük, amibe beleillik a mák íze. Citrommal és xukorral együtt kiváló tölteléket készíthetünk máklisztből. Hogyan használjuk a Nature Cookta máklisztet? Akár 100%-ban használjuk, akár más gluténmentes liszttel keverve, a sütemények vagy kenyér készítésekor adjunk a receptben szereplő tojásmennyiséghez még egyet, hogy a túlzott morzsálódást elkerüljük! Milyen jótékony hatásokkal bír a mákliszt? Magas a fehérjetartalma, ezért a vegetáriánusok és vegánok étrendjébe is ajánljuk, magas vastartalma miatt is fontos konyhai alapanyag, mert vashiány következtében olyan tünetek jelentkezhetnek, mint fáradékonyság, csökkent teljesítőképesség, hajhullás, nagy mennyiségben tartalmaz kalciumot és magnéziumot is, amiknek a hiánya számos tünetet okoz, köztük ingerlékenységet, izomgörcsöket és -húzódásokat- a búzaliszttel összehasonlítva jóval magasabb a rosttartalma, ennek köszönhetően kevesebb nettó emészthető szénhidrátot tartalmaz, amik nem alakulnak glükózzá, emiatt a vércukorszintre is jótékony hatással van, valamint a bélrendszer helyes működése szempontjából is kiemelkedő fontosságú.

Mákliszt - tápláló, gluténmentes lisztalternatíva sütéshez és főzéshez

A mákliszt a mákszemek zsírtalanított, finomra őrölt változata, amely kiváló rost-, fehérje- és kalciumforrás. Gluténmentes, alacsony szénhidráttartalmú lisztféle, amely egyre népszerűbb az egészségtudatos, paleo, keto vagy vegán étrendet követők körében. Intenzív ízvilága miatt kis mennyiségben is markáns karaktert ad az ételeknek.

Süteményekhez, kenyérhez, palacsintához, töltelékekhez és krémekhez

A mákliszt kiválóan alkalmas gluténmentes kenyérfélékhez, muffinokhoz, tortalapokhoz, illetve zabkásák, reggeli pépek gazdagításához. Mivel magas rosttartalommal bír, segíti az emésztést és hosszabb ideig tartó teltségérzetet biztosít. A mák jellegzetes íze különlegessé teszi az egyszerű recepteket is.

Hogyan használható / kinek ajánlott?

Használható más lisztekkel keverve (pl. rizsliszt, mandulaliszt) vagy önállóan kisebb arányban. Ajánlott gluténérzékenyeknek, sportolóknak, fogyókúrázóknak és mindazoknak, akik szeretnének új ízeket bevinni a konyhájukba egészséges formában.

Miért érdemes ezt választani?

A mákliszt különleges, tápláló és egészségtudatos lisztalternatíva, amely egyedi ízével és tápanyagtartalmával új szintre emeli a házi sütést. Ha egyszerre keresel valami hagyományosat és modernet, a mákliszt jó választás lehet a konyhádban.

Nature Cookta - Természetes alapanyagok a reformkonyhához

A Nature Cookta liszteket, olajokat, édesítőket és magvakat kínál egészségtudatos sütéshez-főzéshez.

A márka célja a mesterséges adalékmentes, növényi alapú és alacsony glikémiás indexű élelmiszerek népszerűsítése.

Ajánlott diétázóknak, cukorbetegeknek, vegánoknak és reformkonyhát követőknek.

A Nature Cookta egyszerű, tiszta összetevőkre épít, változatos felhasználhatósággal.