Nature Cookta szódabikarbóna 250g

Nature Cookta szódabikarbóna 250g
 
381 Ft
 Egységár: 1,53 Ft

Ez a konyhai alapanyag sokoldalú segítőtárs a sütés és főzés során. Használatával könnyedén érhetjük el a tökéletes tésztát, amely szép és egyenletes állagú lesz. Emellett zöldségeink élénk színét is megőrzi, ha főzéskor hozzáadjuk az ételhez. A természetes pH-szabályozó hatásának köszönhetően a gyomorbántalmak enyhítésére is alkalmazható

Nature Cookta szódabikarbóna 250g leírása

Nature Cookta szódabikarbóna: a sütőpor egy háziasszony számára sem ismeretlen, azt azonban kevesen tudják, hogy fő alkotó elemét, a szódabikarbónát milyen régóta, és mennyi dologra használták őseink. Az étkezési szódabikarbóna az egyik legismertebb konyhai adalékanyag. A fehér, kristályos szemcséjű anyaggal a leggyakrabban finomított por formában találkozunk. Beépítése a mindennapi étkezésünkbe több szempontból is jótékony hatású. Hogy miért is ? alapvetően a szódabikarbóna a nátrium-hidrogén-karbonát elnevezésű vegyület köznapi neve, melynek legjellemzőbb tulajdonsága, hogy képes szabályozni környezete ph-ját. Amellett, hogy úgynevezett ph semlegesítő hatása van (tehát mind lúgos, mind savas környezettel érintkezve, a semleges állapot visszaállítására törekszik) képes a pufferolásra is, vagyis a ph változások lassítására. A Nature Cookta étkezési szódabikarbóna ezen tulajdonságai miatt természetes megoldást jelenthet a gyomorbántalmak megszüntetésére. Gyomorégés, savtúltengés esetén, oldjunk fel egy kiskanál szódabikarbónát egy pohár folyadékban, az oldat elfogyasztása után természetesen áll vissza gyomrunk ph értéke.

Étkezési szódabikarbóna - több mint sütőpor-helyettesítő

Az étkezési szódabikarbóna igazi univerzális csodaszer a háztartásban - konyhai felhasználása mellett tisztítószerként és egészségügyi célokra is alkalmazható. A gasztronómiában elsősorban kelesztésre, lazításra, semlegesítésre használják. Semleges íze, természetes eredete és sokoldalúsága miatt alapdarab minden konyhában.

Sütemények lazítására, zöldségek lúgosítására, szódás víz készítésére
A szódabikarbóna kémiai reakcióba lép a savas összetevőkkel (pl. citromlé, joghurt, ecet), így szén-dioxidot szabadít fel - ezáltal levegőssé, lazává teszi a tésztákat. Emellett semlegesíti a kellemetlen szagokat, lágyítja a főzővizet (pl. hüvelyesek, zöldségek puhulásához), és lúgosító hatása révén enyhe savtúltengésre is alkalmazható belsőleg, mértékkel.

Hogyan használható / kinek ajánlott?
Ajánlott minden háztartásba, ahol otthon készülnek sütemények, kenyerek vagy zöldséges fogások. Keverhető tésztákba, italokba, vagy akár fogtisztítóként is használható természetes módon. Mivel étkezési tisztaságú, belső használatra is alkalmas - például enyhe gyomorsav-problémák esetén egy pohár vízben elkeverve.

Miért érdemes ezt választani?
Mert sokoldalúságával megkönnyíti a mindennapi főzést és háztartási teendőket. Egyetlen doboz szódabikarbóna helyettesíthet drága kelesztőszereket, semlegesítheti a kellemetlen szagokat, és természetes módon támogathatja az emésztést is. Környezetbarát, gazdaságos és hatékony - egy klasszikus, ami még ma is megállja a helyét.

Nature Cookta - Természetes alapanyagok a reformkonyhához

A Nature Cookta liszteket, olajokat, édesítőket és magvakat kínál egészségtudatos sütéshez-főzéshez.

A márka célja a mesterséges adalékmentes, növényi alapú és alacsony glikémiás indexű élelmiszerek népszerűsítése.

Ajánlott diétázóknak, cukorbetegeknek, vegánoknak és reformkonyhát követőknek.

A Nature Cookta egyszerű, tiszta összetevőkre épít, változatos felhasználhatósággal.