Nature Cookta VCO kókuszolaj 250ml

Nature Cookta VCO kókuszolaj 250ml
 
1 728 Ft
 Egységár: 6,91 Ft

A kókusz gyümölcséből nyert olaj egy sokoldalú konyhai alapanyag, amely nemcsak ízletes, hanem egészséges is. Kókuszos aromája különleges ízt ad ételeinknek, legyen szó sütésről vagy főzésről

Nature Cookta VCO kókuszolaj 250ml leírása

Átlagos tápérték 100 g-ban: Energia: 3385 kJ/823 Kcal, zsír: 100 g -amelyből telített zsírsavak: 92 g, szénhidrát: 0 g -amelyből: cukrok 0 g, fehérje: 0 g, só: 0 g.

Tartalmaz: 100% tisztaságú hidegen sajtolt kókuszolaj.

A Nature Cookta VCO kókuszolaj egy teljesen vegyszermentes hideg sajtolásos eljárással nyert szűz kókuszolaj. A kókuszolaj, avagy más nevén kókuszzsír, a kókuszpálma érett húsának megszárításából és kisajtolásából nyert növényi zsíradék. A hideg sajtolásos eljárásnak köszönhetően a kókuszdió megőrzi az összes pozitív tulajdonságát, valamint a szerkezete sem módosul. A VCO kókuszolaj szilárd állapotában fehér, folyékonyan pedig áttetsző, mint a víz, valamint enyhén kókuszos ízzel és aromával rendelkezik. Meghatározó alapanyag lehet az egészségtudatos étrendet követők számára. A kókuszolaj serkenti a sejtek megújuló képességét, aminek következtében növeli a teljesítőképességet, emellett nagy százalékban tartalmaz laurinsavat - egy kiváló vírus- és baktériumölő anyag -, mely erősíti az immunrendszert. A Nature Cookta VCO kókuszolaj 48%-a laurinsav, 18%-a mirisztinsav, 9%-a palmitinsav, 8%-a kaprilsav, 7%-a kaprinsav, 6%-a olajsav, 3%-a sztearinsav, 1,6%-a linolsav, 0,5%-a kapronsav, és 0,1%-a arachinsav. A Nature Cookta VCO kókuszolaj nem tartalmaz transzzsírokat, alacsony a kalóriatartalma, viszont mindezek mellett előnyeit főleg a közepes láncolatú zsírsavaknak köszönheti. Rendkívül stabil a szerkezete, így kiválóan ellenáll az oxidációnak, ezért az egyik legbiztonságosabb olaj ételeink elkészítéséhez, sütéshez, főzéshez. Jó tulajdonságai közé tartozik továbbá, hogy akár többször is felhasználható ételeink elkészítése során, természetesen szűrés után.

Kókuszolaj - természetes zsiradék, belső és külső használatra is

A kókuszolaj egy sokoldalú, stabil növényi olaj, amely a kókuszdió húsából sajtolással készül. Fehér, szilárd halmazállapotú (25°C alatt), de gyorsan olvad és könnyen adagolható. Telített zsírsavakban gazdag, mégis sokféle egészségügyi és kozmetikai célra is alkalmazható. Népszerűsége világszerte nőtt, köszönhetően kedvező zsírsav-összetételének és természetes eredetének.

Sütéshez-főzéshez, bőrápoláshoz, hajápoláshoz, immunrendszer támogatásához

A kókuszolajat főzéshez használva stabil marad magas hőfokon is, így kiváló sütéshez, pirításhoz, rántásokhoz. Antibakteriális és gombaellenes hatásai révén bőrápolásra is alkalmas: hidratál, puhít és regenerál. Hajpakolásként erősítheti a hajat és csökkentheti a töredezést. Fogyasztása elősegítheti a jó koleszterinszint fenntartását és az anyagcsere élénkítését.

Hogyan használható / kinek ajánlott?

A kókuszolaj konyhai és kozmetikai célra is alkalmazható, hidegen sajtolt változata különösen értékes, mivel megőrzi a természetes tápanyagokat. Napi 1-2 teáskanálnyi fogyasztása belsőleg is javasolt. Külsőleg bőrápolóként, hajmaszkként, sminklemosóként vagy ajakápolóként is használható. Ajánlott mindazoknak, akik természetes, vegyszermentes alternatívát keresnek.

Miért érdemes ezt választani?

A kókuszolaj egy igazi univerzális kincs: étkezéshez, testápoláshoz, egészségmegőrzéshez egyaránt hasznos. Ha egyetlen természetes terméket szeretnél, ami egyszerre táplál, véd és ápol - ez az.

Nature Cookta - Természetes alapanyagok a reformkonyhához

A Nature Cookta liszteket, olajokat, édesítőket és magvakat kínál egészségtudatos sütéshez-főzéshez.

A márka célja a mesterséges adalékmentes, növényi alapú és alacsony glikémiás indexű élelmiszerek népszerűsítése.

Ajánlott diétázóknak, cukorbetegeknek, vegánoknak és reformkonyhát követőknek.

A Nature Cookta egyszerű, tiszta összetevőkre épít, változatos felhasználhatósággal.