Naturfood mandulabél 200g

Naturfood mandulabél 200g
 
1 411 Ft
 Egységár: 7,05 Ft

A mandulabél gazdag tápanyagokban, így ideális választás a napi étrendbe. Fogyasztható önálló csemegeként, vagy sütemények, müzlik és saláták ízesítésére is. Próbáld ki pörkölve, hogy még intenzívebb ízt kapj! Egészséges és finom alternatíva a snackek között

Naturfood mandulabél 200g leírása

A nyers mandulabél héjával együtt nagy tápértékű csemege, de még finomabb a hántolt, sózott, pirított változat. Nagy hagyománya van a mandulából készülő édességnek, a marcipánnak, a puha zöldmandulát pedig befőtt készítésére használja fel az édesipar. Kellemes ital a mandulatej is hántolt, őrölt mandulát forró vízzel leöntünk, majd egy óra múlva átnyomkodjuk.

Kalcium-tartalma miatt jó hatással van a csontok erősségére és a fogak épségére, serkenti az agyműködést. - Kálium-tartalma révén kedvezően hat az idegekre, különösen hatékony idegesség, szorongás, stressz, ingerlékenység, depresszió és szellemi kimerültség esetén. - A benne található magnézium miatt kedvezően hat bármely görcsre, elsősorban az izomgörcsre, és minden krónikus fájdalomra, különösen a fogfájásra. - Ugyancsak a kalciumnak, a káliumnak és a magnéziumnak köszönhető, hogy a mandula jótékonyan befolyásolja a szív állapotát, erősíti a véredények falait. - Kiváló antioxidáns E-vitamin tartalma megakadályozza az erekben a lerakódást, és megszabadítja a testet a szabad gyököktől. - Emésztési zavarok esetén is megpróbálkozhatunk vele, jótékonyan hat a belek működésére, gyógyítja a székrekedést.

Mandulabél - tápláló és sokoldalú magféle a mindennapi energiáért

A mandulabél az édesmandula (Prunus dulcis) héjától megszabadított, tisztított magja, amelyet számos formában használunk a gasztronómiában és az egészséges étrend részeként. Magas fehérje-, egészséges zsírsav-, rost-, E-vitamin- és ásványianyag-tartalma miatt a mandula az egyik legtáplálóbb olajos mag. Nyersen, pörkölve, szeletelve vagy darálva is fogyasztható.

Tápanyagpótlásra, szív- és érrendszer támogatására, vércukorszint stabilizálására

A mandulabél segíti a jóllakottság érzését, javítja az anyagcserét, és rendszeres fogyasztása hozzájárul a koleszterinszint csökkentéséhez. Antioxidáns E-vitamin-tartalma védi a sejteket az öregedéstől, míg a magnézium és kálium támogatja az idegrendszert és a szív egészségét. Alacsony glikémiás indexe miatt cukorbetegek is beilleszthetik étrendjükbe.

Hogyan használható / kinek ajánlott?

Fogyasztható önmagában nassolnivalóként, müzliben, süteményekben, krémekben, növényi ital alapként vagy saláták feltétjeként. Gyerekek, sportolók, diétázók és vegetáriánusok számára egyaránt ideális. Napi 10-20 szem mandula hosszú távon is jótékony hatással lehet a szervezetre.

Miért érdemes ezt választani?

A mandulabél természetes, finom és tápláló alapanyag, amely energiával, vitaminokkal és egészséges zsírokkal látja el a szervezetet. Kiváló választás mindazoknak, akik egészséges, mégis ízletes alternatívát keresnek a napi táplálkozás színesítésére.

Naturfood - Magvak, aszalványok és egészséges nassolnivalók

A Naturfood natúr és pörkölt magvakat, aszalt gyümölcsöket és diétás rágcsálnivalókat kínál.

A magyar márka főként alacsony feldolgozottságú, természetes alapanyagokra épít, kedvező ár-érték arányban. A termékek különféle kiszerelésben elérhetők.

Ajánlott egészségtudatos vásárlóknak, sportolóknak és otthoni sütés-főzéshez is.

A Naturfood a tiszta, természetes alapanyagok egyszerű elérhetőségét képviseli.