Omega-3 Essence oil halolaj 200ml

Omega-3 Essence oil halolaj 200ml
 
12 096 Ft
 Egységár: 60,48 Ft

Ez az esszenciális omega-3 zsírsavakat tartalmazó olaj segít fenntartani a szív- és érrendszer egészségét, miközben hozzájárul a normál koleszterinszint fenntartásához. A forradalmi AquaCell technológia révén gyorsan felszívódik, így hatékonyan támogatja a szervezet működését

Omega-3 Essence oil halolaj 200ml leírása

Az Omega-3 és az Omega-6 zsírsavak ideális aránya az étkezésünkben 1:3 lenne, de sajnos ehelyett az 1:15, sőt az 1:30 arány. Az Omega-3 és Omega-6 helyes 1:3 aránya helyreállítja a gyulladásos folyamatokat, javítja a sejtek normál működését, csökkenti a szív- és érrendszeri betegségek, vastagbélrák kockázatát.

Zsiradékok csoportosítása: az egészséges étrend összeállításánál nemcsak a teljes zsírmennyiség a fontos, hanem a különféle zsírsavak milyensége és aránya is. A zsírsavakat 3 fő csoportra tudjuk osztani, annak alapján, hogy kémiai felépítésükben tartalmaznak-e kettős kötéseket.

Ennek értelmében beszélhetünk: telített zsírsavakról, egyszeresen telítetlen zsírsavakról, többszörösen telítetlen zsírsavakról.

Transzzsírok: a transzzsírok a természetben csak a kérődző állatok emésztése során keletkeznek, a növényi olajok részleges hidrogénezése, finomításakor és keményítésekor, valamint sütéskor, az olaj túlhevítése alkalmán jönnek létre.

Fogyasztásukat ajánlott csökkenteni!

WHO – napi energiabevitel maximum 1%-a származhat transzzsírokból nemzetközi táplálkozási ajánlások ennél magasabb szintet, az energiabevitel maximum 2%-t javasolják.

Káros transzzsírsavak: túl zsírosak a kelet-európai gyorsételek: Kelet Európa – Magyarország, Bulgária, Csehország, Lengyelország – különösen rossz eredményt ért el a felmérésben, a KFC itt vásárolt sült csirkeszárnya és sült krumplija a teljes zsírtartalomhoz viszonyítva 29-34 %-nyi transzzsírsavat tartalmazott, ami legalább annyira rossz arány, mintha ugyanezt a menüt az Egyesült Államokban vásároltuk volna. A Magyarországon mért pontos érték 32% volt.

Napi ajánlott zsírbevitel: a napi bevitt kalória 30-40%-ban kell, hogy zsírból álljon. Például, ha napi igényünk 2000 kalória, (átlagos felnőtt ember napi energiaszükséglete), akkor az ajánlott zsírbevitel 78-91 g között mozog. Általánosságban: 1 g zsírt jelent testtömeg kilogrammonként naponta, de maximum 80 g.

A transzzsírok káros hatásai: 1 g helyett 5 g transzzsírsav napi bevitel esetén —> 23%-al nagyobb eséllyel alakulnak ki szív- és érrendszeri problémák. A transz-zsírsavak fokozzák a szív- és érrendszeri betegségek, az érelmeszesedés kialakulásának kockázatát, kedveznek egyes gyulladások, az inzulinrezisztencia, a hasi elhízás, a szívritmuszavarok, a cukorbetegség és bizonyos daganatos betegségek kialakulásának is, így a transzzsírsav fogyasztásból eredő egészségügyi kockázat mértékének csökkentése, illetve az élelmiszerek transz-zsírsav mennyiségének kontrollja prevenciós feladat.

Omega-3 zsírsavak: az Omega-3 és az Omega-6 zsírsavak ideális aránya az étkezésünkben 1:3 lenne, de sajnos ehelyett az 1:15, sőt az 1:30 arány. A szervezet biológiai, genetikai fejlődése nem tudja követni a modern élelmiszerek által megtestesített táplálkozást. Ajánlott napi fogyasztás: 2000 mg Omega-3, 6000 mg Omega-6.

Mi az oka a rossz Omega-3:Omega-6 aránynak? Növényi és állati zsíradékok, vaj, margarin, disznó-, kacsa-, libazsír, napraforgó-, oliva-, kukorica-, repceolaj.

Miért fontos számunkra az 1:3 vagy annál jobb Omega-3:Omega-6 arány? Az omega-6 túlsúlya csökkenti a sejtmembrán átjárhatóságát. Az étrendi omega-6 linolsav (LA) a szervezetben omega-6 arachidonsavvá (AA) alakul át, amelyet a sejtmembránjaink tárolnak. Az omega-6 arachidonsavból (AA) előállított bioaktív alkotóelemek felelősek mind az akut gyulladás megindításáért, mind a krónikus gyulladás folytatódásáért a szervezetben, ami számos életmóddal kapcsolatos egészségügyi problémát okozhat. Az omega-6 erősíti, míg az omega-3 gátolja a gyulladásos folyamatokat. Az omega-3 zsírsavak a sejtjeinken belül több jelátviteli folyamaton keresztül csökkentik a gyulladásos folyamatokat.

A gyulladás a test azonnali reakciójának része a fertőzésre vagy sérülésre, de az ellenőrizetlen gyulladás károsítja a szöveteket. Valójában a kontrollálatlan gyulladás fontos szerepet játszik olyan betegségek patológiájában, mint az asztma, reumás ízületi gyulladás és az atherosclerosis. Az omega-3 zsírsavak azon képessége, hogy befolyásolják az arachidonsav anyagcserét, a javasolt gyulladásgátló hatásuk középpontjában áll.

A különböző betegségekben az alábbi arányok átlépése esetén drasztikusan megnő a kockázat: rheumatoid arthritis Ω3/Ω6 1/3, asztma Ω3/Ω6 1/5, szív- és érrendszeri betegségek Ω3/Ω6 1/4, vastagbélrák Ω3/Ω6 1/3.

Az Omega-3 és Omega-6 helyes 1:3 aránya: helyreállítja a gyulladásos folyamatokat, javítja a sejtek normál működését, csökkenti a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát.

Összetevők: Omega-3 halolaj, AquaCelle GP1 (kókusz olaj, oliva olaj, citrus olaj, poliglicerol-poliricinolát, zsírsavak mono- és digliceridjei, lecitin, E-vitamin).

Hatóanyag napi adagban (10 ml): Omega-3 zsírsav: 2527 mg.

Felhasználási javaslat: 0,15 ml Omega3 Essence oil x testsúly kg. A bevitt mennyiséget a testsúly alapján számolja ki. Igény szerint hígítva is fogyasztható.

Halolaj - szívbarát zsírsavak koncentrált formában

A halolaj az egyik legismertebb és legtöbbet kutatott étrend-kiegészítő, amely elsősorban tengeri halak - például lazac, makréla, szardínia vagy tőkehal - zsírjából készül. Legfőbb hatóanyagai az omega-3 zsírsavak, azon belül is az EPA (eikozapentaénsav) és a DHA (dokozahexaénsav), melyek elengedhetetlenek az agy, a szív, az erek és a látás egészséges működéséhez. A halolajat gyakran kapszula, lágykapszula, folyadék vagy halmájolaj formájában kínálják, gyakran hozzáadott E-vitaminnal, amely védi az olajat az oxidációtól.

Szív- és érrendszer védelmére, vérnyomás és koleszterinszint szabályozására, agyműködés támogatására, gyulladáscsökkentésre, ízületek karbantartására

A halolaj rendszeres szedése segíthet csökkenteni a trigliceridszintet, javíthatja a "jó" HDL-koleszterin arányát, csökkentheti a gyulladásos markereket a szervezetben, és támogathatja a szívritmus szabályozását. Emellett pozitív hatással van a koncentrációra, a memóriára, és kutatások szerint még a depresszió tüneteinek enyhítésében is segíthet. Az ízületek merevségének csökkentésén túl szerepet játszik a sejtfalak rugalmasságának fenntartásában is.

Hogyan használható / kinek ajánlott?

A halolaj szedése jellemzően napi 1-2 kapszula vagy teáskanálnyi mennyiségben ajánlott, a gyártó utasításait követve. Folyékony formáját érdemes hűtve tárolni. Érdemes étkezés közben bevenni a jobb felszívódás érdekében. Ajánlott mindazoknak, akik kevés tengeri halat fogyasztanak, vagy extra támogatást keresnek szívük, érrendszerük, agyműködésük vagy gyulladásos problémáik kezelésére. Terhes nőknek, gyermekeknek és időseknek is elérhetők speciális, dózisukban és összetételükben személyre szabott változatok.

Miért érdemes ezt választani?

A halolaj természetes, bizonyítottan hatékony támogatást nyújt a modern életmóddal járó egészségügyi kihívások kezelésére. Szerepe nemcsak a prevencióban kiemelkedő - például érelmeszesedés, szívroham vagy stroke megelőzése -, hanem aktívan segít a már kialakult problémák kiegészítő kezelésében is. Egyre több bizonyíték támasztja alá, hogy a halolaj az egyik leghatékonyabb természetes gyulladáscsökkentő, amely biztonságosan alkalmazható hosszú távon is. Ha szeretnéd aktívan támogatni tested belső folyamatait, javítani közérzetedet és erősíteni a szervezeted védekezőképességét, a halolaj okos és tudatos választás.

Omega-3 - Az esszenciális zsírsavak, amelyek támogatják a szív- és agyi egészséget

Az omega-3 zsírsavak esszenciális zsírsavak, amelyek létfontosságúak a szív- és érrendszer, valamint az agy egészségének fenntartásában. Az omega-3 zsírsavak a halolajban és egyes növényi olajokban, mint a lenmag és chia mag találhatók meg. Rendszeres fogyasztásukkal csökkenthetjük a gyulladásokat, javíthatjuk a kognitív funkciókat és támogathatjuk a szív egészségét.

Szív- és érrendszeri védelem, agyi funkciók, gyulladáscsökkentés
Az omega-3 zsírsavak segítenek csökkenteni a szívbetegségek kockázatát, miközben védik az agyat és javítják a memóriát. Ezen kívül gyulladáscsökkentő hatással rendelkeznek, ami elősegíti a különböző krónikus betegségek megelőzését.

Hogyan használható / kinek ajánlott?
Az omega-3 zsírsavakat kiegészítők formájában, például halolaj kapszulákban vagy növényi alapú olajokban fogyaszthatjuk. Különösen ajánlott azoknak, akik szeretnék támogatni szívüket, agyi funkcióikat, vagy akik krónikus gyulladásos problémákkal küzdenek.

Miért érdemes ezt választani?
Az omega-3 zsírsavak alapvetőek az egészség fenntartásához, mivel támogatják a szívet, az agyat és csökkentik a gyulladásokkal kapcsolatos kockázatokat. A rendszeres fogyasztás segíthet a hosszú távú egészség megőrzésében.

Halolaj folyadék - Az egészség megőrzésének kincse

A halolaj folyadék gazdag omega-3 zsírsavakban, amelyek elengedhetetlenek a szervezet számára. Segít a szív- és érrendszeri egészség megőrzésében. Az omega-3 zsírsavak hozzájárulnak a gyulladások csökkentéséhez és a kognitív funkciók javításához.

A halolaj folyadék, amelyet főként zsíros halakból nyernek, mint például a lazac vagy a makréla, egy természetes táplálékkiegészítő. Az omega-3 zsírsavak, mint az EPA és DHA, segítik a szív egészségének fenntartását, támogatják az agyi működést, és hozzájárulnak a jó közérzethez. Rendszeres fogyasztásával csökkenthető a szívbetegségek kockázata, és javulhat a kognitív teljesítmény.
Emellett a halolaj folyadék gyulladáscsökkentő hatású, így segíthet az ízületi fájdalmak enyhítésében is. Kiváló választás lehet sportolók számára, hiszen hozzájárulhat a gyorsabb regenerációhoz. A halolaj folyadék tehát nemcsak tápláló, hanem jótékony hatásai révén is hozzájárulhat az egészség megőrzéséhez.

Omega-3 olaj - az egészség kulcsa

Az Omega-3 olaj egy esszenciális zsírsav, amely elengedhetetlen az emberi szervezet számára. Gazdag forrásai közé tartozik a halolaj, lenmagolaj és dióolaj. Fogyasztása hozzájárul a szív- és érrendszeri egészség megőrzéséhez. Az Omega-3 zsírsavak, mint az EPA és DHA, számos jótékony hatással bírnak.

Az Omega-3 zsírsavak rendkívül fontosak a gyulladások csökkentésében és a koleszterinszint szabályozásában. A kutatások azt mutatják, hogy a rendszeres Omega-3 bevitel csökkentheti a szívbetegségek kockázatát és javíthatja a vérkeringést. Ezen kívül támogathatják az agy működését, így hozzájárulnak a mentális egészség megőrzéséhez is.
Az Omega-3 olaj kiegészítése különösen ajánlott azok számára, akik nem fogyasztanak elegendő halat vagy növényi forrást. A napi ajánlott mennyiség betartása segíthet a szív- és érrendszeri problémák megelőzésében, valamint javíthatja a bőr és a haj állapotát is. A változatos étrend részeként az Omega-3 olaj hozzájárulhat a hosszú távú egészség megőrzéséhez.

Vita Crystal - Természetes étrend-kiegészítők és wellness termékek

A Vita Crystal márka természetes alapanyagokra épülő étrend-kiegészítőket és wellness termékeket kínál, melyek támogatják a szervezet egészséges működését és vitalitását. Termékei között vitaminok, ásványi anyagok és antioxidánsok találhatók.

A márka azoknak szól, akik tudatosan szeretnék támogatni egészségüket természetes megoldásokkal. A Vita Crystal termékek minőségi és megbízható összetevőkből készülnek, szakmai háttérrel alátámasztva.

A termékek segítik az immunrendszer erősítését, az energiaszint növelését és az általános közérzet javítását. A Vita Crystal márka elkötelezett a hosszú távú egészség támogatása mellett.