Paleolit tápiókagyöngy 500g

Paleolit tápiókagyöngy 500g
 
1 213 Ft
 Egységár: 2,43 Ft

A tápiókagyöngyök főzés után gumis és krémes állagúvá válnak, így ideálisak reggeli kásákhoz vagy különleges desszertekhez. Egyszerűen áztasd be őket, majd főzd meg, és élvezd az ízeket!

Paleolit tápiókagyöngy 500g leírása

A tápióka főleg szénhidrátot, keményítőt tartalmaz, rostot csak igen kis mennyiségben, így glikémiás indexe magas, gyorsan emeli a vércukorszintet. Ebből kifolyólag gyors energianyerésre alkalmas (sportolóknak), de annak, aki csökkenteni szeretné a testsúlyát, nem ajánlott. Cukorbetegek ugyanezen okból kerüljék.

Kis mennyiségű fehérjét tartalmaz, zsírtartalma pedig elhanyagolható. Vitamin- és ásványi anyag összetétele nem kimondottan jelentős. Nátriumban szegény.

A tápióka természetesen gluténmentes élelmiszer, ezért lisztérzékenyek is nyugodtan fogyaszthatják. Laktózt sem tartalmaz, így laktóz- és tejmentes diétában is alkalmazható.

Felhasználás: A tápiókagyöngyről általában a tápiókapuding jut eszünkbe, amelyet nem csak magában fogyaszthatunk, hanem süteményekre, tortákra is tehetjük krémként, de díszítőelem is lehet egy különlegesebb fogáshoz. Vízfelvevő képessége miatt sűrítőszerként is alkalmazható vagy akár levesbetét is lehet belőle (gyümölcslevesben jól mutat).

A tápiókapuding elkészítéséhez először 10-15 percre vízbe vagy növényi tejbe áztassuk be a tápiókagyöngyöt, majd tetszés szerint ízesítve lassú tűzön, folyamatosan kevergetve addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik (kb. 10-15 perc). Kis tálakba kanalazva hagyjuk kihűlni.

A tápióka semleges íze miatt édes és sós puding is készíthető belőle. Friss, lédús gyümölccsel a legfinomabb.

Ha legközelebb egy igazán különleges, mégis nagyon egyszerű itallal szeretnénk meglepni vendégeinket, készítsünk nekik bubble tea-t, tápiókagyönggyel! Ehhez csak be kell áztatnunk a tápiókagyöngyöket fekete vagy erős színű gyümölcsteába, majd hagyjuk, hogy a gyöngyök megduzzadjanak és átvegyék a tea színét. Ez után a duzzadt gyöngyöket hideg vízzel átmossuk, leszűrjük és shakerben vagy annak hiányában egy befőttesüvegben alaposan összerázzuk. Dekoratív üvegpohárban, vastag bambusz szívószállal tálaljuk.

Összetevők: tápiókagyöngy, tartósítószer: nátrium-metabiszulfit (E223)(<30ppm).

Tápanyagtartalom (100 g-ban):

Energiaérték: 1481kJ / 348kcal
Zsír: 0,2g
amelyből telített zsírsavak: <0,1g
Szénhidrát: 87,1g
amelyből cukor: <0,1g
Fehérje: <0,1g
Só: 0,04g

Száraz, hűvös helyen tartandó! Származási ország: Thaiföld.

Tápióka - A gluténmentes alternatíva

A tápióka egy gluténmentes kemikáliát, ásványi anyagokat és szénhidrátokat tartalmazó élelmiszer, amely a manióka gyökeréből származik. A tápiókát különféle formákban (például pelyhek, golyók, liszt) használják, és főként desszertekhez, italokhoz és egyéb ételekhez alkalmazzák. Az egyik legnépszerűbb gluténmentes alapanyag, amely energiát biztosít és segíti a bélflóra egészségének fenntartását.

Gluténmentes, emésztéssegítő, energiát biztosító.

A tápióka segít az emésztésben, miközben a bélflórát is támogatja. A kemikáliák biztosítják a gyors energiát, emellett jótékony hatással van a bélflóra egészségére.

Hogyan használható / kinek ajánlott?

A tápióka ideális a gluténmentes diétát követők számára. Különösen ajánlott azoknak, akik egészséges alternatívákat keresnek, valamint azoknak, akik szeretnék támogatni a bélflórájukat és javítani emésztésüket.

Miért érdemes ezt választani?

A tápióka egy tápanyagokban gazdag, könnyen emészthető alapanyag, amely kiválóan alkalmas gluténmentes étkezésekhez. Segít az energiát biztosítani anélkül, hogy bármilyen glutént tartalmazna.

Tápióka gyöngy - a különleges alapanyag

A tápióka gyöngy egy ízletes és tápláló élelmiszer, amely számos étel elkészítéséhez felhasználható. Kiválóan alkalmas édes és sós fogásokhoz egyaránt. Fedezd fel a tápióka gyöngy sokoldalúságát!

A tápióka gyöngy a cassava növényből származik, amelyet Dél-Amerikában és a trópusi területeken termesztenek. Az ízletes gyöngyök gluténmentesek, így a lisztérzékenyek is bátran fogyaszthatják. Az elkészítése rendkívül egyszerű: főzés után a gyöngyök átlátszóvá válnak, és kellemes, rágós állagot kapnak. Az ételekhez adva különleges textúrát és ízt kölcsönöznek.
A tápióka gyöngyök széles körben használatosak a desszertekben, például pudingokban és italokban, de sós ételekhez, például levesekhez és salátákhoz is remekül illenek. Próbáld ki őket saját receptjeidben, és élvezd a tápióka gyöngyök egyedi ízélményét!

Paleolit - Természetes paleo élelmiszerek és alapanyagok

A Paleolit márka olyan élelmiszereket kínál, amelyek megfelelnek a paleolit étrend követelményeinek, támogatva ezzel az egészséges életmódot és táplálkozást.

A kínálatban megtalálhatók minőségi magvak, lisztek, olajok és más paleo-barát termékek, melyek segítségével könnyedén elkészíthetők az egészséges, természetes alapú ételek. A márka termékei mentesek a mesterséges adalékoktól, szójától és gluténtől, így alkalmasak azoknak, akik érzékenyek bizonyos élelmiszerösszetevőkre. A Paleolit elsősorban a tudatos életmódot követő fogyasztók számára ajánlott.

A termékek támogatják az egészséges életmódot, elősegítik a természetes táplálkozást, és hozzájárulnak a szervezet optimális működéséhez. A Paleolit márka ideális választás azoknak, akik szeretnék fenntartani a paleo életmódot a mindennapokban.