AMIT MÉG AJÁNLUNK
Paleolit tészta szezámos cérnametélt 250g leírása
A Paleolit szezámos száraztészta azért jött létre, hogy a paleolit táplálkozást folytatók is élvezhessék a tészta fogyasztás örömeit, illetve mindazok, akik glutén- és egyéb allergén- és/vagy béláteresztést, bélirritációt okozó anyagok fogyasztását kerülik. Mindezeken felül a Paleolit szezámos száraztészta szénhidráttartalma alacsony (kb 40%-alkevesebb szénhidrátot tartalmaz, mint a hagyományos tészták!), ráadásul magasabb fitátsav-tartalmánál fogva ennek a kevés szénhidrátnak is csak töredéke szívódik föl, ugyanis a fitátsavak csökkentik a keményítő cukorrá bontását. Az alacsony fölszívódó szénhidráttartalom miatt cukorbetegeknek és fogyókúrázóknak is ajánlható.
A Paleolit szezámos száraztészta nem csak glutént nem tartalmaz, de prolaminokat, lektineket és szaponinokat sem. Ezek pedig mind-mind növelnék a béláteresztést, bélgyulladást. A szaponinok apró lyukakat fúrhatnak a bélfalon, a prolaminok ingerelhetik a bélfalat és így gyulladást okozhatnak, a lektinek pedig képesek megváltoztatni a bélfal szerkezetét, áteresztőbbé téve azt, így olyan anyagok juthatnak a véráramba, melyek autoimmun folyamatokat indukálhatnak. A kukorica, rizs, hajdina, quinoa, köles, búza, árpa, durum, zab, amarant, lencse, bab, csicseriborsó és minden gabona-féle és hüvelyes nagy mennyiségben tartalmaz ilyen prolaminokat, lektineket, sok esetben szaponinokat is. A glutén összetevői maguk is a lektinek és a prolaminok csoportjába tartoznak és hasonló hatással vannak a szervezetre. Sok glutén-mentes élelmiszer kukoricából, zabból és egyéb prolamin és lektin tartalmú alapanyagokból készül. A Paleolit szezámos száraztészta azonban ezektől is mentes és low-carb!
A Paleolit szezámos száraztésztához felhasznált alapanyagokról:
Hidegen sajtolt szezámliszt:
Az őrölt magvakkal két probléma van. Az egyik, hogy magas, közel 50%-os olajtartalmuk miatt nem lehet őket liszt finomságúra őrölni, a másik pedig, hogy a magas olajtartalmuk nagy része omega-6 zsírsavakból áll, melyek elkerülése kulcsfontosságú a helyes omega-6/omega-3 arány eléréséhez. Emiatt a Paleolit szezámos száraztésztához felhasznált szezámmagból kíméletesen, vegyszermentesen, hidegsajtolással eltávolítjuk az olajtartalom jelentős részét. Az eredeti olajtartalom csupán 20%-a marad az így nyert szezámmaglisztben. Az így készült szezámmagliszt ásványanyag-, fehérje- és rosttartalma közel duplája a sima őrölt maghoz képest.
Allergén-mentes tápióka keményítő:
A Paleolit szezámos száraztésztához felhasznált tápióka keményítő más keményítőkkel szemben még nyomokban sem tartalmaz semmilyen prolamint, lektint, szaponint (és persze glutént sem). Szénhidráttartalma és GI-je ugyan önmagában a tápióka keményítőnek (mint más keményítőknek is) magas, azonban a tésztához csak kis mennyiségben használjuk, megfelelően összedolgozva a szezámmagliszt fitátsav tartalmával, ami csökkenti a keményítő fölszívódását, így a kész száraztészta szénhidráttartalma, glikémiás indexe és telítettsége már alacsony lesz.
Mélyalmos friss tyúktojás:
A Paleolit szezámos száraztészta kizárólag mélyalmos friss tojással készül, nem tojáslével, sem tojásporral. Minden tészta gyártásánál a „lisztek” tojással való keveréshez frissen kézileg törjük föl a tojást, nem előre feltört tojással dolgozunk, a gyártáshoz saját tyúkfarmról származik minden tojás. Hozzáadott vizet nem használunk a gyártás során. Minden Paleolit szezámos száraztészta gyártásához felhasznált 1kg-nyi „lisztkeverékéhez” 15db M-es méretű tojást használunk fel, azaz mindegyik Paleolit szezámos száraztészta közel 15 tojásos! Nem spórolunk!
A Paleolit szezámos száraztészta íze és állaga pont olyan, mint a hagyományos búzalisztből készült tojásos száraztésztáknak, mégis „paleo”. Szénhidráttartalma kb 40%-kal alacsonyabb, mint a hagyományos tésztáknak. A magas hidegen sajtolt szezámmag tartalmánál fogva, magas az ún. szezamin tartalma. A szezamin pedig képes fokozni a szervezet szöveteinek gamma-tokoferol szintjét, mely az E-vitamin család leghatásosabb tagja. Emellett csökkenti az omega-6 zsírsavak arakidonsavvá történő alakulását (ez az a zsírsav, melyből gyulladáskeltő hatású hormon-szerű anyagok keletkeznek és ami miatt a magas omega-6 fogyasztás olyan káros). Ezzel párhuzamban pedig növeli a dihommo-gamma-linolénsav keletkezését szervezetünkben, mely gyulladást csökkentő jó hatású hormon szerű vegyületek előanyaga. A szezamin ezen felül fokozza zsírégetést is.
Összetétel: tápióka keményítő, hidegen sajtolt szezámmagliszt, mélyalmos tyúktojás
Tápérték 100 grammra vetítve:
Energia: 946kcal / 1652kJ
Zsír: 9g
ebből telített: 3,8g
Szénhidrát: 48g
ebből cukrok: 1g
Fehérje: 25g
Só: 0,1g.
Cérnametélt tészta - a házi levesek nélkülözhetetlen kiegészítője
A cérnametélt tészta a klasszikus magyar konyha egyik alapdarabja. Finom, vékony, selymes állagú tojásos tészta, amely szinte elolvad a szájban. Nemcsak ünnepi húslevesekhez tökéletes, de zöldséglevesek, krémlevesek mellé is ideális választás.
Levesbetét, ami otthonossá tesz minden falatot
A cérnametélt finomsága és gyors főzhetősége miatt a háziasszonyok kedvence. Nem dominálja az étel ízét, hanem szépen kiegészíti azt, így a leves valóban harmonikus egésszé válik.
Hogyan használható / kinek ajánlott?
Bő, sós vízben főzve néhány perc alatt elkészül. Tojásos és tojásmentes változata is elérhető. Ajánlott mindenkinek, aki szereti a házias ízeket, és különösen azoknak, akik gyorsan, mégis hagyományosan szeretnének tálalni.
Miért érdemes ezt választani?
Mert egy igazi húsleves cérnametélttel az igazi. Megbízható, egyszerű és finom - pont, mint a nagyi receptje.
Szezámmag tészta - A tápláló és finom étkezési lehetőség
A szezámmag tészta egy új, egészséges alternatíva a hagyományos tésztákhoz, amely szezámmaglisztet és más tápláló összetevőket tartalmaz. A szezámmag tészta gazdag fehérjében, esszenciális zsírsavakban és ásványi anyagokban, mint a kalcium és a magnézium, miközben alacsony szénhidráttartalmú, így ideális választás lehet azok számára, akik egészséges étkezést keresnek. A szezámmag tészta könnyen elkészíthető, és számos ételben felhasználható.
Fehérje, ásványi anyagok, egészséges étkezés
A szezámmag tészta gazdag fehérjében, amely segít az izmok fejlődésében és regenerálódásában. Ezen kívül kalciumban és magnéziumban is gazdag, így hozzájárulhat a csontok erősítéséhez és az egészséges szív- és érrendszer fenntartásához. Alacsony szénhidráttartalma miatt ideális választás lehet azok számára, akik figyelnek a szénhidrátbevitelt.
Hogyan használható / kinek ajánlott?
A szezámmag tésztát könnyedén elkészíthetjük a szokásos módon, például forró vízben főzve, és különféle szószokkal, salátákkal vagy pörköltekkel tálalhatjuk. Különösen ajánlott azoknak, akik szeretnék csökkenteni a szénhidrátbevitelt, miközben tápláló, fehérjében gazdag ételt fogyasztanak.
Miért érdemes ezt választani?
A szezámmag tészta tápláló és alacsony szénhidráttartalmú alternatívát kínál a hagyományos tészták helyett. Gazdag fehérjében és ásványi anyagokban, így hozzájárulhat az egészséges táplálkozáshoz és a csontok, valamint a szív egészségéhez.
Paleolit - Természetes paleo élelmiszerek és alapanyagok
A Paleolit márka olyan élelmiszereket kínál, amelyek megfelelnek a paleolit étrend követelményeinek, támogatva ezzel az egészséges életmódot és táplálkozást.
A kínálatban megtalálhatók minőségi magvak, lisztek, olajok és más paleo-barát termékek, melyek segítségével könnyedén elkészíthetők az egészséges, természetes alapú ételek. A márka termékei mentesek a mesterséges adalékoktól, szójától és gluténtől, így alkalmasak azoknak, akik érzékenyek bizonyos élelmiszerösszetevőkre. A Paleolit elsősorban a tudatos életmódot követő fogyasztók számára ajánlott.
A termékek támogatják az egészséges életmódot, elősegítik a természetes táplálkozást, és hozzájárulnak a szervezet optimális működéséhez. A Paleolit márka ideális választás azoknak, akik szeretnék fenntartani a paleo életmódot a mindennapokban.