Patkó Tészta durum tészta - Lebbencs 250g

Patkó Tészta durum tészta - Lebbencs 250g
 
536 Ft
 Egységár: 2,15 Ft
Jelenleg nem kapható!

Élvezd a házi készítésű tészták ízét, amely a legjobb alapanyagokból készült. A nyújtott tészta reneszánszát éli, és garantáltan feldobja az ételeidet

Patkó Tészta durum tészta - Lebbencs 250g leírása

Előnye a préselt tésztákkal szemben, hogy jobban színtartó és mivel a tészta hosszában van vágva, így nincs elvágva a sikérváz, nehezebben főzhető el. Kifőzést követően megtévesztésig hasonlít az otthon elkészített tésztához. A nyújtott tészta reneszánszát éli.

Összetevők: durumbúza őrlemény, durumliszt, ivóvíz. A termék glutént és nyomokban tojást tartalmazhat!

Tápérték 100g termékben:
Energia: 1531kJ / 361kcal
Zsír: 1,4g
amelyből telített zsírsavak: 0,3g
Szénhidrát: 73g
amelyből cukor: 4,5g
Fehérje: 14g
Só: 0,1g.

Durumbúza tészta - tudatos választás a tészták világában

A durumbúza tészta olyan száraztészta, amelyet 100%-ban durumbúzából - azaz kemény búzából - készítenek. Sárgás színű, ruganyosabb állagú, és főzés közben is jól tartja formáját. Kiváló alternatíva a hagyományos búzalisztből készült tészták helyett, ha tartalmasabb, fehérjedúsabb és kevésbé szétfővő ételt szeretnél.

Egészségesebb tésztaváltozat, al dente textúra, diétás étrendhez is passzol
A durumbúza tészta alacsonyabb glikémiás indexszel rendelkezik, így lassabban emeli meg a vércukorszintet. Több rostot és fehérjét tartalmaz, mint a hagyományos társai, ezért sportolók, diétázók, cukorbetegek és IR-diétát követők körében is népszerű. Jól kombinálható paradicsomos, zöldséges vagy akár tejszínes szószokkal is.

Hogyan használható / kinek ajánlott?
Főzése egyszerű: 6-10 perc alatt kész, és nem fő szét, így ideális rakott vagy egytálételekhez is. Ajánlott mindenkinek, aki egészségtudatosan táplálkozik, de nem szeretne lemondani a tésztás ételekről. Gyerekek és felnőttek is szívesen fogyasztják.

Miért érdemes ezt választani?
Mert a durumbúza tészta a kompromisszummentes megoldás, ha a klasszikus ízeket egészségesebb formában keresed. Ízletes, tápláló és jól illeszkedik bármilyen konyhába - legyen szó egy gyors vacsoráról vagy hétvégi lakomáról.

Lebbencs tészta - rusztikus magyar alapanyag klasszikus ételekhez

A lebbencs tészta egy hagyományos magyar tésztatípus, amelyet nagyobb, szabálytalan darabokra tördelnek, majd szárazon megpirítanak. Színe aranybarna, íze karakteres, kissé pörkölt jellegű. Leggyakrabban a lebbencsleves fő hozzávalójaként használják, de más egytálételekbe is kiváló.

Lebbencsleveshez, szalonnás ételekhez, tápláló fogásokhoz

A lebbencs tészta különleges aromáját a pirítás adja, ami egyedivé teszi az elkészült ételt. Legismertebb felhasználási módja a lebbencsleves, amely burgonyával, szalonnával, paprikával főzött tartalmas és laktató fogás. Remek választás, ha egyszerű, mégis ízgazdag ételt szeretnénk készíteni.

Hogyan használható / kinek ajánlott?

A tésztát szárazon, zsiradék nélkül vagy kevés olajon kell enyhén megpirítani, majd a többi hozzávalóval együtt megfőzni. Ajánlott azoknak, akik kedvelik a hagyományos, vidéki magyar konyha ízvilágát, és szeretnének egy kis nosztalgiát vinni az étkezésbe.

Miért érdemes ezt választani?

A lebbencs tészta nem csupán alapanyag, hanem a régi idők ízeinek megidézője is. Praktikus, hosszan eltartható, és egyedi íze révén különleges karaktert ad az egyszerű alapanyagokból készülő ételeknek. Érdemes kipróbálni mindenkinek, aki értékeli a hagyományos magyar konyha autentikus elemeit.

Lasagne tészta - a réteges ételek alapja, formába öntött olasz hagyomány

A lasagne tészta egy széles, lapos tésztaféle, amely kifejezetten a rétegezett lasagne ételekhez készült. Általában tojásos durumlisztből készül, de létezik tojásmentes, gluténmentes, teljes kiőrlésű változatban is. A lasagne tészta nem csupán egy összetevő, hanem az étel szerkezetének és textúrájának kulcsa is.

Klasszikus lasagne, zöldséges rakottas vagy kreatív sütőben sült fogások készítésére

Leggyakrabban a hagyományos olasz lasagne alapja, de használható zöldséges, halas, sőt vegán változatokhoz is. Az egymásra helyezett lapok közé kerülhet darált húsos ragu, sajtkrém, spenót, padlizsán vagy más töltelék, amely sütés közben összeérik, gazdag ételt eredményezve.

Hogyan használható / kinek ajánlott?

Kapható előfőzött és főzést igénylő változatban is. Az előfőzött típus megspórolja a tésztalapok külön kifőzését, csak rétegezni kell a hozzávalókkal, majd sütőbe helyezni. Ajánlott azoknak, akik házilag szeretnék elkészíteni a lasagnét, vagy kreatív módon újragondolnák ezt a tésztafajtát.

Miért érdemes ezt választani?

A lasagne tészta a házias és mediterrán ízek kedvelőinek egyik legjobb konyhai alapanyaga. Segítségével különleges, mégis otthonos fogások készíthetők, amelyek minden alkalomra megfelelnek - legyen szó egy hétvégi családi ebédről vagy ünnepi lakomáról.

Patkó Tészta - hagyományos és minőségi tészták választéka

A Patkó Tészta egy olyan márka, amely hagyományos receptúrák alapján készít minőségi tésztákat. Termékei között megtalálhatók különböző formájú és típusú tészták, amelyek változatos felhasználást tesznek lehetővé a konyhában.

A márka elsősorban azoknak ajánlott, akik értékelik a hagyományos alapanyagokat és a megbízható minőséget. A Patkó Tészta termékei megfelelő választást jelentenek mindennapi főzéshez, valamint ünnepi alkalmakra is.

A kínálatban szereplő tészták magas minőségű gabonából készülnek, és különös figyelmet fordítanak az állagra és az ízre. A Patkó Tészta ideális választás mindazok számára, akik szeretnének autentikus, finom tésztát fogyasztani.