Clearspring Japán Pörköletlen Nori (10 lap) 25g

Clearspring Japán Pörköletlen Nori (10 lap) 25g
 
2 996 Ft
 Egységár: 119,85 Ft

Ezek a japán tengeri zöldségek tökéletes kiegészítői lehetnek az egészséges ételeknek. Rövid pirítással ízletes rágcsálnivalóvá varázsolhatók, vagy sushi tekercsekbe is csomagolhatók

Clearspring Japán Pörköletlen Nori (10 lap) 25g leírása

Ideális rágcsálnivaló vagy rizs vagy sushi tekercsek csomagolására. A nori vékony csíkokra tépve vagy ollóval vágva ízletes köretet ad a gabona-, tészta- és zöldségételekhez, valamint levesekhez és salátákhoz. Mint sok más élelmiszer, a nori is különböző minőségben kapható. A gyengébb minőségűek tompa, lilás-fekete színűek, és nem rendelkeznek a Clearspring japán nori élénk fényével, amelynek finom, egyenletes textúrája és áttetsző, mélyzöld színe kiváló minőségét bizonyítja.

Összetevők: Szárított tengeri zöldség (Pyropia yezoensis).

Egyéb allergén információ: A termék jellegéből adódóan ez a csomag nyomokban halat, puhatestűeket és/vagy rákféléket tartalmazhat. Magas jódtartalmú. A Kombu természetes módon magas jódtartalmú. A jód hatására érzékeny embereknek ajánlott a termék fogyasztása előtt orvosi tanácsot kérni.

Átlagos tápérték 100g termékben:
Energia: 1297kj/311kcal
Zsír: 4,8g
Amelyből telített zsírsavak: 1,5g
Szénhidrát: 2,7g
Amelyből cukrok: 1,7g
Fehérje: 47g
Rost: 34g
Só: 0,97g.

Algalap - japán alapanyag a modern egészséges konyhában

Az algalap (más néven nori lap) egy tradicionális japán alapanyag, amely világszerte ismertté vált a sushi térhódításával. Ezek a vékonyra préselt, szárított tengeri algalapok nemcsak rendkívül ízletesek, hanem tápanyagokban is gazdagok: természetes forrásai az ásványi anyagoknak, nyomelemeknek, B12-vitaminnak és fehérjének. A növényi alapú étrendet követők, valamint a tudatos táplálkozás hívei számára az algalap sokkal többet jelent, mint egy egyszerű sushi-összetevő: egy egészséges, sokoldalúan felhasználható szuperélelmiszert.

Sushi készítés, ropogós snack, ásványi anyag pótlás
Az algalapok elsődleges felhasználási területe a maki sushi, de ennél sokkal többre képesek: használhatók szendvicsbe tekerve, salátákba vágva, rizsgolyók borítására vagy akár ropogós, pirított snackként. Gazdag jódban, amely elengedhetetlen a pajzsmirigy egészséges működéséhez, valamint tartalmaz kalciumot, vasat, magnéziumot és B-vitaminokat. A nori algák klorofilltartalma révén méregtelenítő, lúgosító hatású, miközben alacsony kalóriatartalmuk miatt fogyókúrába is jól beilleszthetők. Ráadásul az algákban található poliszacharidok segíthetik az emésztést és a bélflóra egészségét.

Hogyan használható / kinek ajánlott?
Használata egyszerű: az algalap enyhén megnedvesítve hajlíthatóvá válik, így könnyedén feltekerhető sushik, zöldségtekercsek vagy rizsgolyók köré. De morzsolva szórhatjuk salátára, levesre, tésztára is. Ajánlott vegetáriánusoknak, vegánoknak, fogyókúrázóknak, sportolóknak vagy azoknak, akik jódhiányos állapottal küzdenek. Gyermekek is szívesen fogyasztják, különösen ropogós snack formájában. Különleges, umami ízvilága miatt a kreatív konyha egyik kedvence.

Miért érdemes ezt választani?
Mert az algalap nemcsak egészséges, de kulinárisan is izgalmas lehetőségeket rejt. Tápanyagban gazdag, kalóriaszegény, és természetes alternatívája lehet az ízfokozókkal teli rágcsáknak vagy szendvicsalapoknak. Ha szeretnél otthon is élménydús, mégis tápláló fogásokat készíteni - akár gyerekekkel együtt -, az algalap tökéletesen illeszkedik az egészségtudatos, modern étrendbe.

Clearspring - bio, vegán és japán élelmiszerek

A Clearspring prémium kategóriás, bio minősítésű termékeket kínál: például tofu, miso, tengeri algák, szójaszószok és szuperélelmiszerek formájában.

Termékei autentikus japán receptek szerint készülnek, természetes eljárásokkal, vegán és gluténmentes változatban is.

Ajánlott tudatosan étkezőknek, vegánoknak és egészségtudatos szakácsoknak.

A Clearspring az ázsiai bio gasztronómia nyugat-európai képviselője.