Ezerjófű Bio Sport-Fitt csíramag keverék 100g

Ezerjófű Bio Sport-Fitt csíramag keverék 100g
 
1 357 Ft
 Egységár: 13,57 Ft

A csírák gazdag forrásai az enzimeknek és antioxidánsoknak, így ideális választás a sportos életmódot folytatók számára. Használj belőlük egy kis extra energiát a napjaidhoz!

Ezerjófű Bio Sport-Fitt csíramag keverék 100g leírása

Felhasználás: A kész csíranövényeket ehetjük-tehetjük salátákhoz, zöldségköretekhez, tojásételekhez, tésztafélékhez, vagy belekeverhetjük kefirbe, joghurtba, túróba, de fogyaszthatjuk egyszerűen vajas kenyérre szórva is.

Csíráztatás recept: csíráztatásra alkalmas bio csíramagok, széles szájú nagyobb dunsztosüveg, gézlap, egy erős befőttes gumi, víz.

Csíráztatás:
Szórjuk a csíramagokat az alaposan megtisztított dunsztosüvegekbe. (Azért kell a nagy üveg, mert a fejlődő csíráknak szükséges lesz a hely.)
A csíramagokra öntsünk tiszta vizet. A víz két-háromszor annyi legyen, mint a mag. A duplán hajtott gézlapot pár erős befőttes vagy egy postás gumival feszesen rögzítsük az üveg tetején.
Hagyjuk ázni a csíramagokat 8-12 óráig. (A legtöbb magnál a 12 óra megfelelő, de vannak kivételek)
12 óra áztatás után öntsük le a vizet a magokról a gézen keresztül, friss vízzel öblítsük át. Utána 45 fokos szögben alaposan csöpögtessük le, az üveg akár maradhat ebben a helyzetben is. Figyeljünk arra, hogy a magok ne zárják el a levegő útját a gézlapon keresztül tudjon levegőzni. Ha néha arra járunk, akkor az üvegen lehet egy fél fordulatot forgatni.
A magok csírázásához a szobahőmérséklet (20-22 fok, hidegebb hőmérsékleten lassabban készül el) tökéletesen megfelel. A csírázási időszak elején fényre nem feltétlenül van szükség. Arra ügyeljünk, hogy közvetlen napsütés ne érje őket.
12 óránként mossuk át a magokat friss vízzel. A csíráztatás sarkalatos pontja, titka, hogy a magok ne legyenek túl nedvesek és ne is száradjanak ki!
Pár napon belül megjelennek az első kis csírakezdemények. (Az öblítést mindaddig folytassuk, amíg a csíranövények el nem érik a kívánt méretet. Ez általában 4-6 nap.)
Az elkészült csírát megszabadítjuk a maghéjtól és a nem csíraképes magoktól. Kisebb edénybe friss vizet öntünk, belerakjuk a már elkészült csírát és keverő mozdulatokkal az egészet átmozgatjuk. A levált csírahéjak a víz tetején fognak úszni, azokat összehúzzuk az edény szélére és lemerjük. (Némi gyakorlatot igényel).
Ha már a barnás-feketés héjakat eltávolítottuk, akkor a víz felszínén, illetve felső harmadában úszó tiszta csírát leszedjük és visszatesszük a tiszta üvegbe, pár órán keresztül 45 fokos szögben a szokásos módon tároljuk, azért, hogy a felülete fogásra száraz legyen, de maga a csíra még ne száradjon ki. Erre azért van szükség, mert ha túl nedvesen tesszük a 3-7 fokos hűtőbe, akkor a csíra hamarabb tönkremegy. A víz alján maradnak a sérült vagy csírázásra nem képes magok, illetve az életképes éppen kicsírázott magok is, amelyek még biokerti művelésre vagy városi gerilla kertészetre is alkalmasak.

Ha mindent jól csináltunk akkor a csírák hűtőben körülbelül 1 hétig tárolhatók.

Összetevők: Bio magok: vöröshere, lucerna, mungóbab, lencse, rózsa retek, daikon retek, vöröskáposzta, görögszéna, brokkoli, fehérrépa, rukkola, rambo retek.

Csíramag - az élet csírája egy marék magban

A csíramag kifejezetten csíráztatásra szánt, vegyszermentes, élelmiszer-minőségű mag, amelyből friss, élő tápanyagokban gazdag csírák nevelhetők otthon is. A legismertebb csíramagok közé tartozik a lucerna, retek, brokkoli, vöröskáposzta, mustár és búza - mindegyik más-más ízzel és beltartalommal.

Friss növényi fehérje, mikrotápanyagok, zöld lendület
A csírák igazi szuperételek: koncentráltan tartalmazzák a növények tápanyagait, mivel a csírázás során felszabadulnak az enzimek, vitaminok és ásványi anyagok. Salátába, szendvicsbe, tálalásra vagy smoothie-kba is kiválóak, és segítenek az étrend frissítésében, különösen télen.

Hogyan használható / kinek ajánlott?
Otthoni csíráztató edényben vagy üvegben 3-7 nap alatt kész csíranövényeket nevelhetsz. Csak víz és napi átöblítés szükséges. Ajánlott egészségtudatos felnőtteknek, gyerekeknek, vegetáriánusoknak és mindenkinek, aki friss, zöld kiegészítőt keres a tányérjára.

Miért érdemes ezt választani?
Mert a csíramag segítségével bármikor termeszthetsz saját, friss mikrozöldséget - gyorsan, egyszerűen, vegyszermentesen. Egy marék magból élet fakad, amit bármelyik konyha kihasználhat.

Ezerjófű - magyar fejlesztésű gyógynövényes étrend-kiegészítők

Az Ezerjófű magyar márka saját fejlesztésű gyógynövénykivonatokat és tinktúrákat kínál, hagyományos népi gyógyászatot követve.

Termékei alkoholos oldat formájában készülnek, különféle egészségügyi célokra: emésztés, idegrendszer, vérkeringés vagy méregtelenítés támogatására.

A gyártás során természetes, hazai gyógynövényeket használnak, és nagy hangsúlyt fektetnek a kivonatok koncentrációjára, illetve tisztaságára.

Az Ezerjófű kiváló választás azoknak, akik a klasszikus, természetes gyógymódokat részesítik előnyben – hazai megbízhatósággal és szakértelemmel.